Trucul simplu pentru redirecționarea nelimitată a apelurilor

Trucul simplu pentru redirecționarea nelimitată a apelurilor

Atunci când te-ai săturat atât de mult să te joci de-a telefonul și, în sfârșit, ai de gând să faci ceva în acest sens, redirecționarea apelurilor este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face. Cu această funcție activată, puteți redirecționa apelurile de pe orice telefon fix sau mobil către un alt număr – astfel încât să nu mai pierdeți niciodată un apel important atunci când sunteți plecat sau când folosiți un alt telefon.

Deși mulți oameni cred că redirecționarea apelurilor este doar pentru companii, această funcție utilă este disponibilă pentru oricine are un telefon fix sau mobil. Bineînțeles, uneori există o piedică, și anume că anumite sisteme încă necesită să introduceți manual un număr pentru a redirecționa fiecare apel.

Cu toate acestea, există însă și o soluție de rezolvare. Și anume, dacă vă decideți să faceți din numărul dvs. de telefon public unul virtual, atunci puteți pur și simplu să automatizați totul și chiar să vă schimbați numărul oricând doriți.

Acest lucru este destul de ușor de făcut cu un număr virtual, dar dacă nu aveți încă unul, puteți începe prin a testa cum să redirecționați apelurile în mod tradițional.

Formați *72 pe stil vechi

Dacă ați lucrat vreodată la o recepție, probabil că știți deja că majoritatea telefoanelor fixe pot redirecționa apelurile. Acest proces poate varia în funcție de furnizorul dvs. de servicii și de locație, dar pentru apelurile din America de Nord, probabil că arată cam așa:

Pentru a activa redirecționarea apelurilor, formați pur și simplu *72, urmat de numărul către care intenționați să redirecționați apelurile.

Deși această metodă este destul de ușoară, poate fi o bătaie de cap dacă trebuie să schimbați frecvent numărul de redirecționare. De exemplu, dacă aveți o linie fixă la birou pe care doriți să o redirecționați către un număr de mobil, dar nu sunteți la birou (sau biroul este închis), ați rămas deja fără noroc.

Pentru a înrăutăți situația, s-ar putea ca furnizorul dvs. de servicii să nu ofere această funcție sau să perceapă taxe în plus față de planul dvs. normal pentru a o activa.

Prin urmare, deși vechea metodă poate face treaba uneori, nu este întotdeauna practică sau economică – mai ales când alternativa este de a avea un număr online ale cărui abilități de preluare a apelurilor pot fi modificate sau îmbunătățite în orice moment.

Cea mai bună opțiune de redirecționare a apelurilor: Numerele de telefon virtuale

În esență, numerele virtuale sunt numere de telefon care nu sunt legate de nicio linie telefonică sau dispozitiv specific. Aceste numere există în cloud, pot fi schimbate practic în orice moment și nici măcar nu sunt limitate la un singur număr.

Există câteva motive principale pentru care cineva ar dori un număr virtual.

 1. Lucrul la distanță fără probleme: Cu ajutorul numerelor virtuale, puteți redirecționa apelurile de la numărul dvs. de la birou către dispozitivul dvs. mobil, asigurându-vă că nu pierdeți niciodată un apel important, indiferent dacă sunteți acasă, pe drum sau chiar la birou.
 2. Serviciu clienți eficient: Imaginați-vă că aveți un număr de telefon dedicat serviciului clienți care poate fi redirecționat către diferiți membri ai echipei în funcție de disponibilitate, asigurându-vă că clienții primesc întotdeauna asistența de care au nevoie. Prin configurarea unor reguli de redirecționare a apelurilor pentru a distribui apelurile primite, exact asta puteți face.
 3. Biroul dvs. de turism: Cu un număr virtual, dumneavoastră și familia dumneavoastră puteți redirecționa numărul de acasă către o destinație temporară. Aceasta este o soluție excelentă pentru momentele în care sunteți plecat și nimeni nu va fi acasă pentru a răspunde la telefon.
 4. Rutare rapidă personalizată: Deoarece o linie virtuală funcționează prin intermediul unui software, este ușor să modificați setările și să creați propriile reguli de rutare. De exemplu, o puteți seta să redirecționeze apelurile către un număr de telefon mobil numai în timpul programului de lucru sau puteți face ca apelurile să ajungă la căsuța vocală după ce ați sunat (și nu ați reușit) să vă conectați mai întâi la numărul de telefon al unui coleg.
 5. Linie telefonică privată: Dacă doriți să răspundeți la apeluri de pe telefonul mobil, dar nu doriți să vă comunicați numărul de telefon personal, puteți configura și oferi un număr temporar care să redirecționeze apelurile către telefonul mobil. În acest caz, apelantul nici nu va ști că ați păstrat numărul dvs. real privat.

Metodele de configurare a redirecționării apelurilor vor depinde de locul în care vă găzduiți numărul virtual. Două opțiuni bune sunt Nextiva pentru întreprinderi și Google Voice pentru utilizatorii personali.

Redirecționarea apelurilor cu Nextiva – cea mai bună soluție pentru întreprinderi

Dacă sunteți interesat de un număr virtual extrem de versatil și bogat în funcții în scopuri profesionale, un serviciu VoIP pentru afaceri precum Nextiva este un pariu bun. Nextiva are diferite planuri în funcție de numărul de utilizatori și de funcțiile de care aveți nevoie, iar toate acestea includ acces la redirecționarea apelurilor.

Cu Nextiva, puteți alege să redirecționați toate apelurile sau doar anumite apeluri în mod special. Puteți decide să redirecționați apelurile atunci când sunteți ocupat sau când nu puteți răspunde la ele. Puteți chiar să redirecționați apelurile dintr-o anumită regiune, ceea ce este util atunci când un întreg birou este în vacanță sau în afara serviciului, de exemplu.

Pentru a configura oricare dintre aceste funcții, este suficient să vă conectați la tabloul de bord Nextiva și să le activați ca utilizator sau administrator (pentru modificări la nivelul întregului sistem).

Redirecționarea tuturor apelurilor

Nextiva simplifică lucrurile pentru cei interesați să configureze redirecționarea automată a apelurilor. Este suficient să formați *72 și să introduceți numărul de telefon din 10 cifre către care doriți să redirecționați apelurile, urmat de tasta #. Pentru a dezactiva redirecționarea apelurilor, formați *73.

Redirecționarea apelurilor atunci când este ocupat

Aceste setări pot varia în funcție de utilizatori și administratori.

 • Administratori: Mai întâi, navigați la Users > Actions > Voice Settings > Forwarding > Call forward (busy). Apoi, introduceți extensia sau numărul de telefon către care intenționați să redirecționați apelurile. Dacă doriți să trimiteți apelurile către căsuța vocală, introduceți *55 și extensia căsuței vocale.
 • Utilizatori: De pe pagina de pornire a utilizatorului NextOS, selectați Voice >Forwarding > Call forward (busy), apoi introduceți numărul de redirecționare.

Redirecționarea apelurilor fără răspuns

 • Admins: Navigați la Users > Actions > Voice Settings > Forwarding > Call forward (unanswered), apoi introduceți numărul la care doriți să fie redirecționate apelurile.
 • Utilizatori: Selectați Voice > Forwarding > Call forward (unanswered), apoi introduceți numărul de redirecționare.

Redirecționarea unor apeluri specifice (numai pentru administratori)

 • Administratori: Mai întâi, navigați la Users > Actions > Voice Settings > Forwarding > Call forward (selective). Apoi, introduceți numărul de redirecționare și configurați celelalte setări pentru a specifica numerele și situațiile în care serviciul dvs. ar trebui să redirecționeze apelurile.

Redirecționare din locație (numai pentru administratorii de întreprinderi cu mai multe locații)

 • Admins: Din tabloul dvs. de bord Nextiva, navigați la Comunicare > Sistem telefonic > Prezentare generală voce > Gestionați locații > Locații. Apoi, treceți deasupra locației și faceți clic pe Actions > Voice Settings. Nu uitați că va trebui să setați orele de lucru și sărbătorile unei locații înainte de a configura numărul de redirecționare care va fi utilizat atunci când nu sunt la birou.

Pentru ajutor suplimentar cu privire la numeroasele caracteristici asociate cu setările sale de redirecționare a apelurilor, asigurați-vă că verificați Articolele de asistență Nextiva.

Redirecționarea apelurilor cu Google Voice – Cel mai bun pentru persoane fizice

Este posibil ca organizația dvs. să utilizeze deja Google Voice ca serviciu VoIP – caz în care ar trebui să aveți acces de administrator pentru a configura redirecționarea apelurilor – dar redirecționarea apelurilor funcționează foarte bine și pe conturile personale de Google Voice.

Urmați instrucțiunile de mai jos pentru a configura redirecționarea apelurilor pe desktop sau pe dispozitivul dvs. mobil.

Pe computer:

 1. Conectați-vă la contul Google Voice.
 2. Faceți clic pe butonul Setări în colțul din dreapta sus.
 3. Selectați Apeluri din meniul din stânga.
 4. Sub Redirecționarea apelurilor, faceți clic pe Înainte când nu primește răspuns.
 5. Alegeți dacă doriți să redirecționați apelurile către toți apelanții, numai către persoane de contact sau către o listă personalizată.
 6. Faceți clic pe Adăugați numărul de redirecționare și introduceți numărul de telefon către care doriți să redirecționați apelurile. Puteți adăuga mai multe numere, dacă este necesar.
 7. Faceți clic pe Salvați.

Pe dispozitivul dumneavoastră mobil:

 1. Deschideți aplicația Google Voice.
 2. Atingeți butonul de meniu hamburger (trei linii orizontale) din colțul din stânga sus.
 3. Selectați Setări.
 4. Apăsați pe Apeluri.
 5. Sub Redirecționare, apăsați pe Redirecționare în cazul în care nu răspundeți.
 6. Alegeți dacă doriți să redirecționați apelurile către toți apelanții, numai către persoane de contact sau către o listă personalizată.
 7. Faceți clic pe Adăugați numărul de redirecționare și introduceți numărul de telefon către care doriți să redirecționați apelurile. Puteți adăuga mai multe numere, dacă este necesar.
 8. Faceți clic pe Salvați.

Odată ce redirecționarea este configurată, sunați-vă de la un alt număr pentru a testa dacă apelurile dvs. sunt redirecționate către numărul corect.

Una dintre caracteristicile deosebite ale Google Voice este că puteți configura reguli de redirecționare diferite pentru diferite ore din zi și zile din săptămână. De asemenea, puteți configura o funcție de apelare simultană, ceea ce înseamnă că numărul Google Voice și celelalte numere de telefon vor suna în același timp atunci când vă sună cineva.

Nu uitați să consultați documentele de ajutor ale Google Voice pentru a vedea ce setări funcționează cu contul dvs.

În cele din urmă, odată ce ați configurat redirecționarea apelurilor cu un număr virtual, trebuie să știți că s-ar putea să începeți să vă întrebați cum ați reușit să vă lipsiți de el. Atâta timp cât obiectivul dvs. este să rămâneți conectat, utilizarea unui număr virtual este soluția dvs. și nu va trebui să mai pierdeți niciodată un apel important.

Sursa