(Rezumat) Răspunsuri la întrebările dvs. despre COVID-19, Long-COVID și menținerea sănătății în timpul sezonului de răceală și gripă | The Doctor’s Farmacy

(Rezumat) Cum influențează social media și inteligența artificială sănătatea noastră mintală: Recuperarea minților și inimilor noastre și vindecarea unei lumi divizate cu Tobias Rose-Stockwell | The Doctor's Farmacy

🔑 Principalele concluzii

 1. Prioritizarea sănătății și a stării de bine, inclusiv optimizarea sistemului imunitar prin modificări ale stilului de viață, o nutriție adecvată și suplimente, poate reduce riscul de îmbolnăvire severă și de deces din cauza COVID-19 și a altor boli virale.
 2. Bolile cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile de inimă, reprezintă o amenințare mai mare decât COVID-19. Aceste afecțiuni cresc susceptibilitatea la virus și pot duce la cazuri grave. Abordarea și prevenirea bolilor cronice este crucială pentru sănătatea publică.
 3. Bolile cronice, nivelul ridicat al glicemiei, inflamațiile și disparitățile în materie de sănătate contribuie la gravitatea rezultatelor COVID-19. Schimbările stilului de viață, intervențiile precum Metformin și abordarea cauzelor profunde sunt esențiale pentru reducerea riscului.
 4. Asigurarea unui aport adecvat de proteine și abordarea deficienței de vitamina D pot îmbunătăți semnificativ funcția imunitară la vârstnici, reducând riscul de îmbolnăvire severă și îmbunătățind rezultatele generale de sănătate.
 5. Acordarea priorității unui ecosistem sănătos, fie în fermele regenerative, fie în propriul nostru corp, poate duce la niveluri mai scăzute de boală și la o sănătate generală mai bună. Înțelegerea limitelor și a beneficiilor diferitelor măsuri preventive este crucială.
 6. Vaccinurile reduc gravitatea și riscul, dar nu oferă o protecție completă și nici nu previn răspândirea bolii. Imunitatea naturală poate oferi o protecție mai bună pe termen lung, iar efectele secundare ale vaccinurilor trebuie luate în considerare, în special în cazul persoanelor tinere.
 7. Punând întrebări, căutând dovezi și contestând presupunerile, putem lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la vaccinuri, abordând în același timp factorii de risc modificabili pentru a ne proteja sănătatea.
 8. Menținerea unei diete sănătoase, reducerea expunerii la toxine, monitorizarea biomarkerilor, gestionarea stresului și înțelegerea geneticii sunt esențiale pentru susținerea unui sistem imunitar puternic și reducerea riscului de îmbolnăvire.
 9. Consumul de alimente integrale, neprocesate, menținerea hidratării și încorporarea de alimente dense în nutrienți ne poate stimula sistemul imunitar și susține sănătatea generală, reducând riscul de COVID-19 sever.
 10. Prioritizează o dietă bogată în proteine curate, bine crescute și încorporează alimente probiotice și prebiotice pentru un intestin sănătos. Includeți compuși vegetali colorați și suplimente esențiale. Concentrați-vă pe somnul optim, exercițiile fizice, reducerea stresului și nivelul de vitamina D.
 11. Utilizarea probioticelor, a melatoninei, a colostrului, a peptidelor, a clătirii nazale și a suplimentelor esențiale poate fi benefică pentru susținerea imunitară și combaterea COVID-19, în timp ce sunt necesare cercetări suplimentare pentru alte medicamente și preocupările legate de COVID lung.
 12. Long COVID este o afecțiune reală, cu o serie de simptome și riscuri mai mari pentru cei care au condiții de sănătate subiacente. Medicina funcțională poate ajuta la recuperare prin abordarea daunelor mitocondriale, a inflamației și a disfuncției sistemului imunitar prin schimbări ale stilului de viață și tratament personalizat.
 13. Modificările stilului de viață, ajustările dietetice și suplimentele potrivite pot optimiza sistemul imunitar și pot ajuta la prevenirea și gestionarea COVID-19, împreună cu tratamente suplimentare, dacă este necesar. Nu vă pierdeți speranța, deoarece terapiile emergente oferă promisiuni. Împărtășiți aceste informații și acordați prioritate bunăstării dumneavoastră pentru a rămâne rezilient.

📝 Rezumat Podcast

Rolul medicinei funcționale în combaterea COVID-19 și a bolilor cronice

Numărul mare de cazuri și decese cauzate de COVID-19 în America poate fi atribuit stării generale de sănătate precare a națiunii. Bolile cronice și inflamațiile erau deja prevalente în rândul populației, ceea ce a făcut ca indivizii să fie mai predispuși la boli grave și la decesul cauzat de COVID-19. Acest lucru evidențiază importanța abordării cauzelor profunde ale bolilor cronice și a prioritizării sănătății și a bunăstării. Medicina funcțională joacă un rol crucial în înțelegerea modului de prevenire și tratare a COVID-19, precum și a altor boli virale. Optimizarea sistemului imunitar prin modificări ale stilului de viață, o nutriție adecvată și suplimentarea poate reduce semnificativ riscul de îmbolnăvire severă și de deces. Prin adoptarea unor măsuri proactive pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, indivizii pot traversa pandemia COVID-19 și viitoarele boli respiratorii cu mai multă rezistență și succes.

Amenințarea neglijată a bolilor cronice și a obezității

Bolile cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul, bolile de inimă și multe altele, sunt factori de risc majori pentru cazurile grave de COVID-19 și pentru decese. Inflamația preexistentă la aceste persoane le face mai sensibile la virus și poate declanșa o furtună periculoasă de citokine. Bolile cronice nu reprezintă o problemă doar în America, ci și la nivel global, bolile care pot fi prevenite fiind responsabile pentru 74% din totalul deceselor la nivel mondial. Pandemia bolilor cronice și a obezității reprezintă o amenințare mai mare decât COVID-19, însă este adesea trecută cu vederea. Șase din 10 americani au cel puțin o boală cronică, iar patru din 10 au două sau mai multe. Riscul de deces crește semnificativ odată cu comorbiditățile și greutatea mai mare. În plus, nivelurile ridicate de zahăr din sânge, indiferent de tipul de diabet, cresc, de asemenea, riscul de COVID-19 sever. Este esențial să abordăm și să prevenim aceste afecțiuni cronice pentru a proteja sănătatea publică.

Legătura dintre bolile cronice și severitatea COVID-19

Există o legătură puternică între bolile cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și bolile pulmonare, și gravitatea rezultatelor COVID-19. Nivelul ridicat de zahăr din sânge, rezistența la insulină și inflamația cronică contribuie la un risc mai mare de COVID-19 sever. Consumul unei diete bogate în amidon rafinat și zahăr poate duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge și la acumularea de grăsime viscerală, care produce inflamație în organism. Disparitățile în materie de sănătate joacă, de asemenea, un rol, anumite populații, cum ar fi afro-americanii, înregistrând rate mai mari de spitalizare și deces. Este important să se abordeze cauzele profunde ale acestor boli cronice prin schimbări ale stilului de viață și intervenții precum Metformin, care poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină. În plus, vârsta, sistemele imunitare compromise, fragilitatea și deficiența de proteine pot crește și mai mult riscul de rezultate severe ale COVID-19.

Importanța nutriției și a vitaminei D pentru un sistem imunitar sănătos la persoanele în vârstă

Nutriția și vitamina D joacă un rol crucial în menținerea unui sistem imunitar sănătos, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Este important să ne asigurăm că persoanele în vârstă consumă suficiente proteine, deoarece proteinele sunt vitale pentru imunitate și reparații. În plus, deficitul de vitamina D poate avea un impact semnificativ asupra sistemului imunitar, ceea ce duce la o severitate crescută a bolilor, spitalizări și chiar deces. Studiile au constatat că persoanele cu niveluri adecvate de vitamina D au un risc semnificativ redus de boli grave și de deces. Prin urmare, poate fi benefică distribuirea de suplimente de vitamina D pentru a îmbunătăți imunitatea și pentru a preveni potențial răcelile, gripele și chiar Covid-19. Mai mult, abordarea dietei sărace din societate și promovarea unei mai bune alimentații ar putea avea un impact profund asupra reducerii spitalizărilor și a îmbunătățirii rezultatelor generale în materie de sănătate.

Crearea unor ecosisteme sănătoase pentru o sănătate mai bună

Crearea unui ecosistem sănătos, fie că este vorba de o fermă regenerativă sau de propriul nostru corp, poate duce la scăderea nivelului de boli și la o sănătate generală mai bună. Atunci când plantele și animalele dintr-o fermă regenerativă sunt crescute fără chimicale și li se permite să trăiască într-un mediu natural, acestea se dezvoltă și devin mai rezistente la boli. În mod similar, atunci când acordăm prioritate propriei noastre sănătăți prin crearea unui ecosistem intern sănătos, devenim mai rezistenți la boli. Spălatul pe mâini poate reduce riscul de boli respiratorii, dar eficacitatea măștilor în prevenirea COVID sau a bolilor asemănătoare gripei este discutabilă, în special în cazul copiilor. Închiderile, deși sunt menite să prevină răspândirea virusului, au consecințe negative, cum ar fi creșterea în greutate, depresia, singurătatea și creșterea ratelor de sinucidere. Inițial au fost folosite ventilatoarele, dar s-a dovedit că au rate mai mari de complicații non-COVID. În cele din urmă, vaccinurile COVID au limitările lor, deoarece este posibil ca acestea să nu prevină contractarea bolii sau să nu ofere imunitate sterilă, așa cum fac unele vaccinuri. Este important ca publicul să înțeleagă diferitele tipuri de imunitate oferite de vaccinuri: imunitate la boală și imunitate sterilă.

Limitări ale vaccinului antigripal și ale vaccinului COVID

Deși vaccinul antigripal și vaccinul COVID pot reduce gravitatea și riscul de a contracta gripa și COVID-19, acestea nu oferă o protecție completă și nu previn răspândirea bolilor. Imunitatea naturală rezultată în urma îmbolnăvirii poate oferi de fapt o protecție mai bună pe termen lung. Vaccinurile nu sunt lipsite de efecte secundare, iar riscul crescut de miocardită și pericardită, în special la bărbații tineri, este o problemă îngrijorătoare. Riscul de inflamare a inimii este mai mare după primirea celei de-a doua doze de vaccin în comparație cu contractarea unei infecții. Este important să se ia în considerare raportul dintre riscuri și beneficii, în special în cazul persoanelor mai tinere care, în general, prezintă un risc mai mic de îmbolnăvire severă, dar care pot prezenta un risc mai mare de complicații cauzate de vaccin.

Adoptarea unei abordări pro-știință în dezbaterea privind vaccinurile

Ar trebui să abordăm dezbaterea privind vaccinurile cu o mentalitate pro-știință, mai degrabă decât să adoptăm o poziție alb-negru, pro sau anti-vaxxer. Mark Hyman subliniază importanța de a pune întrebări, de a contesta presupunerile și de a căuta dovezi pentru a lua decizii în cunoștință de cauză. Deși recunoaște valoarea vaccinurilor, el își exprimă, de asemenea, îngrijorarea cu privire la siguranța administrării simultane a mai multor vaccinuri fără suficiente date privind efectele lor colective. În plus, el subliniază importanța factorilor de risc modificabili, cum ar fi bolile cronice și stilul de viață nesănătos, în creșterea susceptibilității noastre la infecții. Prin abordarea acestor factori de risc și prin adoptarea unei abordări mai cumpătate, ne putem proteja mai bine sănătatea și putem lua decizii în cunoștință de cauză în ceea ce privește vaccinarea.

Factori care afectează funcția imunitară și măsuri de susținere a acesteia.

Reglarea glicemiei noastre, calitatea dietei, expunerea la toxine din mediul înconjurător, starea de nutriție, sănătatea intestinelor, stresul cronic, genetica și biologia generală, toate joacă un rol semnificativ în funcția noastră imunitară și în riscul de îmbolnăvire. Menținerea unui nivel sănătos al glicemiei, optimizarea dietei noastre cu mai multe fibre, proteine și grăsimi sănătoase, reducerea expunerii la toxinele din mediul înconjurător și acordarea de atenție stării noastre nutriționale cu niveluri adecvate de vitamine și minerale sunt pași importanți în susținerea sistemului nostru imunitar. În plus, gestionarea stresului cronic și înțelegerea geneticii noastre pot oferi informații valoroase despre funcția noastră imunitară. Monitorizarea regulată a biomarkerilor, cum ar fi nivelul CRP, nivelul de omega-3, nivelul de zinc, nivelul de vitamina D și nivelul de zahăr din sânge, ne poate ajuta să ne evaluăm și să ne optimizăm sănătatea imunitară.

Acordarea priorității dietei noastre și a sănătății generale pentru a reduce riscul de îmbolnăvire gravă și pentru a îmbunătăți recuperarea.

Luarea unor măsuri proactive pentru a prioritiza dieta și sănătatea noastră generală poate reduce considerabil riscul de îmbolnăvire gravă și ne poate îmbunătăți capacitatea de a ne recupera rapid. S-a demonstrat că consumul de alimente integrale, neprocesate și menținerea unei diete de înaltă calitate reduc riscul de COVID-19 severă. În plus, menținerea hidratării, evitarea alimentelor ultraprocesate și încorporarea de alimente bogate în vitamine și minerale precum vitamina D, omega-3, zinc și seleniu pot contribui la stimularea sistemului nostru imunitar. Creșterea aportului de alimente antiinflamatorii, antioxidanți și polifenoli ne poate sprijini și mai mult sănătatea sistemului imunitar. Exercițiile fizice regulate, suplimentele și includerea în dieta noastră a condimentelor antivirale și antiinflamatorii sunt, de asemenea, benefice. În cele din urmă, asigurarea unui aport adecvat de proteine în perioadele de infecție este crucială pentru o funcție imunitară optimă.

Menținerea unui sistem imunitar sănătos: Sfaturi privind dieta și stilul de viață

Menținerea unui sistem imunitar sănătos necesită atenție atât la dietă, cât și la stilul de viață. Când vine vorba de dietă, concentrați-vă pe încorporarea de proteine curate, bine crescute, cum ar fi carnea crescută în mod regenerativ, carnea hrănită cu iarbă și peștele capturat în natură. În plus, includeți alimente probiotice, cum ar fi alimentele fermentate, iaurtul și varza, precum și alimente prebiotice, cum ar fi usturoiul, sparanghelul și semințele de in, pentru a susține un intestin sănătos. Polifenolii care se găsesc în compușii vegetali colorați joacă, de asemenea, un rol crucial în sănătatea intestinelor. Suplimentele precum vitamina D, multivitaminele, zincul și grăsimile omega-3 pot susține și mai mult sistemul imunitar. Prioritizarea somnului optim, a exercițiilor fizice, a tehnicilor de reducere a stresului, cum ar fi meditația, și petrecerea timpului în natură sunt factori esențiali ai stilului de viață pentru imunitate. În cele din urmă, asigurați-vă că verificați și mențineți nivelurile de vitamina D prin teste regulate.

Susținerea sistemului imunitar și reducerea severității COVID-19 prin diverse metode și tratamente.

Probioticele, melatonina, colostrul și anumite peptide, cum ar fi timozina alfa unu, pot fi utile în susținerea sistemului imunitar și reducerea severității COVID-19. Aceste substanțe au prezentat rezultate promițătoare în ceea ce privește scăderea ratelor de spitalizare și îmbunătățirea funcției generale. Clătirile nazale cu Betadină și spray-urile nazale cu iod pot contribui, de asemenea, la reducerea titrului viral și la protejarea împotriva infecției. Medicamente precum ivermectina, antibioticele, tratamentele antiinflamatorii, anticoagulantele și anticorpii monoclonali pot fi luate în considerare în tratamentul COVID-19, dar sunt necesare mai multe cercetări. În plus, administrarea de suplimente esențiale, cum ar fi vitamina D, zinc, vitamina C și NAD, poate susține sănătatea imunitară. Se așteaptă ca COVID lung, care afectează un procent semnificativ de persoane, să rămână o preocupare și va necesita o atenție suplimentară.

Înțelegerea și tratarea COVID lung: un ghid cuprinzător

Long COVID este o afecțiune reală care poate avea efecte grave asupra sănătății unei persoane. Nu este doar în capul oamenilor și poate provoca o gamă largă de simptome, inclusiv oboseală cronică, boli autoimune, ceață cerebrală, probleme intestinale și multe altele. Persoanele cu afecțiuni de sănătate subiacente, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială, prezintă un risc mai mare de a dezvolta COVID lung. Vestea bună este că medicina funcțională și optimizarea ecosistemului propriu al organismului pot ajuta la recuperare. Deteriorarea mitocondrială, inflamația și disfuncția sistemului imunitar sunt factori-cheie în COVID lung, iar abordarea acestora prin schimbări ale stilului de viață, suplimente și alte intervenții poate fi benefică. Este important să vă testați și să lucrați cu profesioniștii din domeniul sănătății pentru a adapta o abordare personalizată a tratamentului.

Stimularea imunității dumneavoastră pentru prevenirea și gestionarea COVID-19

Optimizarea sistemului imunitar prin intermediul stilului de viață, al dietei și al suplimentelor potrivite poate contribui la prevenirea și gestionarea COVID-19. Îngrijirea microbiomului dvs. intestinal, cum ar fi consumul de alimente fermentate și prebiotice, vă poate sprijini, de asemenea, sănătatea imunitară. Tratamentele suplimentare, cum ar fi suportul intravenos, terapia cu ozon, oxigenul hiperbaric și terapiile de modulare a imunității pot fi utile în anumite cazuri. Este important să luați în considerare aceste opțiuni și să lucrați cu un medic de medicină funcțională, dacă este necesar. Chiar dacă aveți COVID de mult timp, nu vă pierdeți speranța, deoarece terapiile emergente se arată promițătoare. Nu uitați să împărtășiți aceste informații cu alții și asigurați-vă că acordați prioritate propriei dvs. bunăstări pentru a rămâne rezilient și pentru a preveni bolile grave.

Sursa