(Rezumat) În interiorul OpenAI | Logan Kilpatrick (șef al relațiilor cu dezvoltatorii)

(Summary) Unpacking Amazon’s unique ways of working | Bill Carr (author of Working Backwards)

🔑 Principalele concluzii

 1. Angajarea de persoane cu un grad ridicat de inițiativă și un simț al urgenței duce la o rezolvare mai rapidă a problemelor, la inovare și la o forță de muncă mai productivă și mai adaptabilă. Încrederea în conducere și menținerea transparenței în cadrul culturii companiei sunt, de asemenea, factori importanți.
 2. Capacitatea OpenAI de a depăși provocările și de a se apropia mai mult ca echipă demonstrează angajamentul față de misiunea lor, în timp ce progresele în materie de interfețe de inteligență artificială oferă oportunități interesante de colaborare și experiențe îmbunătățite pentru utilizatori.
 3. Companiile care construiesc asistenți sau agenți de uz general pot concura cu OpenAI prin oferirea de soluții unice sau prin abordarea unor probleme specifice pe care modelele existente nu le pot rezolva eficient. Folosirea modelelor și instrumentelor OpenAI poate spori eficiența fără investiții extinse în cercetare și dezvoltare.
 4. Instrumentele AI, cum ar fi GPT-urile, oferă perspective unice și valoroase, ajutând la luarea deciziilor bazate pe date și reducând volumul de muncă pentru diverse sarcini în întreprinderi, cum ar fi marketingul și planificarea strategică.
 5. Ingineria promptă este crucială pentru ca modelele de IA să genereze răspunsuri detaliate și valoroase. Aceasta implică furnizarea de context, îndrumare și obiective specifice pentru a spori capacitățile modelelor lingvistice.
 6. Furnizarea unui context adecvat și utilizarea tehnicilor de inginerie promptă pot optimiza sistemele de inteligență artificială, permițându-le să genereze răspunsuri mai precise și mai valoroase, economisind astfel timp și efort pentru utilizatori.
 7. GPT-urile OpenAI revoluționează schimbul de conversații și permit atât dezvoltatorilor, cât și celor care nu sunt dezvoltatori să rezolve probleme complexe prin furnizarea de informații contextuale, deschizând posibilități vaste și oportunități de monetizare.
 8. Prioritizarea persoanelor cu un grad ridicat de agenție și urgență poate accelera procesele de dezvoltare ale unei companii și poate duce la rezultate mai bune.
 9. OpenAI apreciază angajații care au inițiativă, abordează problemele și găsesc soluții în mod independent. Această abordare favorizează o cultură a proactivității și a colaborării, ceea ce duce la soluții valoroase precum API-ul pentru asistenți.
 10. OpenAI se diferențiază prin adaptarea continuă a obiectivelor și a înțelegerii spațiului IA. Concentrarea lor asupra obiectivelor de nivel superior și cultura lor de slack-heavy permite o comunicare și o coordonare eficientă în cadrul echipei.
 11. OpenAI maximizează productivitatea prin menținerea unei echipe de cercetare mici și prin adăugarea de ingineri la rolurile de contact cu clienții, cu scopul de a îmbunătăți experiența utilizatorilor prin noi caracteristici și dezvoltări de IA care depășesc limitele.
 12. Prin furnizarea de instrumente specializate de IA, demonstrații clare ale capacităților de rezolvare a problemelor și interfețe ușor de utilizat, mai multe persoane pot explora și utiliza resursele de IA pentru a aborda în mod eficient problemele din lumea reală.
 13. GPT-4 este un instrument valoros pentru cazurile de utilizare pe verticală, permițând întreprinderilor să construiască și să personalizeze aplicații AI, să colaboreze la nivel intern și să îmbunătățească productivitatea și administrarea.
 14. Prin utilizarea unor instrumente precum GPT-4 și API-urile aferente, companiile își pot îmbunătăți serviciile cu soluții bazate pe inteligență artificială care oferă răspunsuri precise și bazate pe date, făcând în același timp aceste tehnologii mai accesibile și mai accesibile pentru utilizatorii globali.
 15. Instrumentele de inteligență artificială devin din ce în ce mai accesibile, permițând celor care nu sunt designeri să creeze opere de artă impresionante. Construirea cu AI deschide soluții creative și oferă sprijin pentru cei care sunt gata să pornească într-o călătorie remarcabilă.
 16. Masca de somn potrivită poate îmbunătăți semnificativ calitatea somnului și este important să găsiți una care să se potrivească preferințelor și nevoilor dumneavoastră. Nu uitați să perseverați în obținerea succesului și să oferiți feedback pentru îmbunătățirea sistemului.
 17. Acceptați instrumentele de inteligență artificială ca resurse valoroase pentru a îmbunătăți abilitățile, a crește productivitatea și a rămâne competitivi pe piața muncii, întrebând în același timp angajatorii despre acoperirea cheltuielilor pentru astfel de instrumente.

📝 Rezumat podcast

Angajarea pentru Agenție și Urgență ridicată: Chei pentru productivitate și adaptabilitate

Angajarea de persoane cu un grad ridicat de inițiativă și un simț al urgenței poate fi incredibil de valoroasă. Logan Kilpatrick, șeful relațiilor cu dezvoltatorii de la OpenAI, subliniază importanța găsirii unor persoane care pot avea inițiativă și pot aborda provocările fără a avea nevoie de un consens constant. Atunci când se confruntă cu feedback-ul clienților sau cu o problemă, aceste persoane încep imediat să lucreze la găsirea de soluții, în loc să aștepte ca ceilalți să acționeze. Această abordare proactivă poate duce la o rezolvare mai rapidă a problemelor și la inovare. În plus, experiența lui Logan în timpul unui weekend tumultuos la OpenAI evidențiază importanța încrederii în conducere și a menținerii transparenței în cadrul culturii unei companii. În general, prioritizarea unei agenții înalte și a urgenței la angajare poate contribui la o forță de muncă mai productivă și mai adaptabilă.

Reziliență, unitate și posibilități incitante: Călătoria OpenAI după un incident neașteptat

În ciuda incidentului neașteptat de la OpenAI, echipa a rămas concentrată și rezistentă, ceea ce vorbește despre dedicarea și entuziasmul lor față de misiunea spre care se îndreaptă. Incidentul ar fi putut deraia multe companii, dar OpenAI s-a regrupat rapid și s-a întors la lucru. Această experiență a adus, de asemenea, echipa mai aproape, creând un sentiment de unitate prin intermediul unui eveniment traumatic comun. În plus, momentul incidentului a fost unul norocos, deoarece mizele au fost relativ mai mici în comparație cu ceea ce ar fi putut fi în viitor. Incidentul a evidențiat creșterea rapidă a echipei și evenimentele anterioare care i-au adus împreună. Privind în viitor, evoluțiile interesante ale interfețelor de inteligență artificială și ale inteligenței artificiale multimodale pot revoluționa modul în care oamenii interacționează cu inteligența artificială, creând noi posibilități de colaborare și experiențe pentru utilizatori.

Concentrarea OpenAI și oportunitățile pentru companii

OpenAI se concentrează pe dezvoltarea de modele de inteligență artificială de uz general pentru cazuri de utilizare largă, cum ar fi abilitățile generale de raționament, codificare și scriere. Scopul lor nu este de a construi produse specializate sau verticalizate, cum ar fi agenții de vânzări AI. Companiile și dezvoltatorii care construiesc asistenți sau agenți de uz general ar putea ajunge să concureze direct cu OpenAI. Cu toate acestea, există încă loc pentru succes în aceste spații dacă pot oferi soluții radical diferite sau dacă pot aborda probleme specifice pe care modelele existente, cum ar fi ChatGPT, ar putea să nu le rezolve eficient. OpenAI încurajează companiile să fie specifice în ceea ce privește cazurile de utilizare, fie prin adaptarea modelelor pentru scopuri specifice, fie prin crearea unor interfețe care vizează probleme distincte. Prin utilizarea modelelor și instrumentelor OpenAI, companiile pot fi mai eficiente fără a investi resurse extinse în cercetare și dezvoltare. În general, este important ca întreprinderile să înțeleagă misiunea OpenAI și unde se încadrează propriile lor produse în acest context.

Instrumentele de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, sporesc eficiența în sarcinile de inginerie cu o îmbunătățire de 50%, răspunzând nevoilor specifice și încorporând vocea companiei.

Instrumentele AI, în special ChatGPT, pot îmbunătăți semnificativ eficiența în sarcinile de inginerie. Utilizarea IA în ingineria software poate duce la o îmbunătățire de cel puțin 50%, în special pentru sarcinile mai puțin complexe. În plus, GPT-urile permit rezolvarea problemelor tactice și abordarea nevoilor specifice domeniului prin încorporarea vocii și nuanțelor unei companii. În timp ce poveștile de succes publice nu au fost încă împărtășite, există deja exemple de AI care oferă valoare în întreprinderi. De exemplu, la Chime, GPT-urile sunt utilizate pentru a genera idei de reclame și pentru a furniza rezultate ale experimentelor, reducând volumul de muncă al echipelor de marketing și de creștere. Alte cazuri de utilizare interesante includ planificarea OKR, verificarea fluxului de tranzacții cu capital de risc și asistență în planificarea strategică. Instrumentele de inteligență artificială, cum ar fi GPT-urile, oferă o perspectivă unică și valoroasă, ajutând la luarea de decizii coerente și bazate pe date.

Importanța ingineriei prompte pentru modelele de inteligență artificială

Ingineria promptă este crucială pentru a obține cele mai bune rezultate de la modelele de inteligență artificială. La fel ca oamenii, aceste modele nu au context și au nevoie de instrucțiuni specifice pentru a genera răspunsuri detaliate și valoroase. Fără o inginerie eficientă a prompturilor, modelele vor oferi răspunsuri generice și de bază la întrebări simple. Prompt engineering presupune o comunicare eficientă cu modelul pentru a oferi contextul și îndrumările necesare. Aceasta necesită specificarea nivelului de detaliu dorit, furnizarea de exemple relevante și articularea unor obiective specifice. Prin încorporarea tehnicilor de inginerie promptă, modelele de inteligență artificială pot genera răspunsuri mai nuanțate și mai precise, similar cu modul în care Dali, un model de generare a imaginilor, adaugă fidelitate la rezultatele sale. Înțelegerea și stăpânirea ingineriei prompturilor va spori considerabil capacitățile și utilitatea modelelor lingvistice de inteligență artificială precum ChatGPT.

Îmbunătățirea sistemelor de AI prin tehnici de inginerie a contextului și a prompturilor suficiente pentru a îmbunătăți acuratețea și eficiența.

Sistemele de inteligență artificială precum ChatGPT pot contribui la rezolvarea problemei lenei umane de a exprima ceea ce vrem să spunem cu adevărat. Ele au capacitatea de a genera descrieri mai precise și mai detaliate a ceea ce doresc utilizatorii, economisind timp și efort. Cu toate acestea, pentru a îmbunătăți rezultatele, este important să se ofere un context suficient atunci când se solicită AI. În cazul în care modelul nu are cunoștințe despre o anumită persoană sau subiect, poate fi util un context suplimentar, cum ar fi linkuri către articole relevante sau profiluri de social media. Contextul este crucial pentru ca modelul lingvistic să ofere răspunsuri valoroase. În plus, există tehnici de inginerie a prompturilor care pot fi aplicate, cum ar fi adăugarea de fețe zâmbitoare sau instruirea modelului să ia o pauză înainte de a răspunde. Aceste tehnici valorifică datele de instruire asemănătoare cu cele umane și pot îmbunătăți performanța sistemului de inteligență artificială.

GPT-urile OpenAI: Modele personalizate pentru experiențe de chat personalizate

Noua lansare a GPTs de către OpenAI, o versiune mini a ChatGPT care permite utilizatorilor să își construiască propriile modele personalizate, este o schimbare în joc. Anterior, partajarea unei conversații ChatGPT presupunea începerea conversației și apoi partajarea linkului pentru ca alții să o continue. Cu GPTs, utilizatorii pot introduce în prealabil tot contextul important, permițându-le celorlalți să converseze cu o versiune personalizată a ChatGPT. Posibilitățile cu GPT-urile sunt vaste, de la încărcarea fișierelor și oferirea de instrucțiuni personalizate până la integrarea API-urilor externe pentru diverse acțiuni. Această inovație permite nu numai dezvoltatorilor, ci și non-dezvoltatorilor să rezolve probleme complexe, prin simpla furnizare a unui context suficient. În plus, viitoarea funcție de monetizare din magazinul GPT și accentul pus pe a face mai multe capabilități accesibile fără abilități de codificare dețin un potențial imens. În prezent, promptele personalizate reprezintă principala valoare adăugată cu GPT-urile.

Succesul OpenAI este atribuit faptului că se concentrează pe angajarea unor persoane proactive și motivate, ceea ce le permite să mențină un mediu de lucru în ritm rapid și să ofere soluții inovatoare.

Capacitatea OpenAI de a construi și de a livra rapid și la un nivel ridicat poate fi atribuită faptului că se concentrează pe găsirea de persoane cu un grad ridicat de inițiativă și un simț al urgenței. Spre deosebire de instituții mai vechi precum Apple și NASA, OpenAI este o companie tânără și nouă, fără bariere instituționale care tind să încetinească lucrurile. Prin prioritizarea persoanelor care sunt proactive și motivate, OpenAI este capabilă să mențină un mediu de lucru în ritm rapid și să ofere produse și soluții inovatoare. Acest accent pus pe angajarea de persoane cu un grad ridicat de inițiativă și urgență ar putea servi drept lecție pentru alte companii care doresc să își accelereze procesele de dezvoltare și să producă rezultate mai bune.

Promovarea proactivității și a inovației la OpenAI

OpenAI prețuiește un grad ridicat de inițiativă și de urgență în rândul angajaților săi. Aceste caracteristici sunt esențiale la angajare, deoarece permit indivizilor să ia inițiative, să abordeze problemele și să găsească soluții fără a căuta în mod constant aprobarea sau consensul. OpenAI își încurajează angajații să aibă încrederea de a acționa și de a aborda provocările cu capul sus. Această abordare favorizează o cultură a proactivității și a inovației, în care indivizii sunt împuterniciți să facă diferența și să contribuie la obiectivele companiei. Exemple precum dezvoltarea API-ului pentru asistenți demonstrează modul în care echipele de la OpenAI se reunesc, identifică problemele și colaborează rapid pentru a crea soluții valoroase. Cu toate acestea, în timp ce încurajează o agenție ridicată și urgența, OpenAI acordă, de asemenea, prioritate fiabilității și asigurării unei experiențe solide pentru clienții lor.

Procesul de planificare adaptivă și cultura de succes a OpenAI, cu un grad ridicat de slăbiciune, pentru succes

Procesul de planificare de la OpenAI este destul de standard, cu obiective H1 și Q1 și sprinturi. Cu toate acestea, ceea ce îi diferențiază este capacitatea lor de a se adapta și de a-și actualiza înțelegerea lumii și obiectivele pe măsură ce lucrurile se schimbă continuu în spațiul IA. Spre deosebire de multe companii, OpenAI nu se ghidează după OKR-uri, ci se concentrează pe obiective de nivel superior, cum ar fi adoptarea, veniturile și numărul de dezvoltatori care construiesc pe platforma lor. Aceste măsurători servesc drept proxy pentru obiectivul lor final de AGI, deoarece le permit să achiziționeze mai multă putere de calcul și să antreneze modele mai bune. În plus, cultura de tip slack-heavy a OpenAI joacă un rol semnificativ în succesul lor, permițând comunicarea instantanee în timp real și coordonarea rapidă între membrii echipei, indiferent de locație.

Creșterea OpenAI și concentrarea pe inovare

OpenAI se confruntă cu o creștere și o inovare rapidă, cu accent pe extinderea capacităților ChatGPT și pe explorarea de noi modalități. Deși dimensiunea echipei lor a crescut semnificativ, echipa de cercetare rămâne în mod intenționat mică pentru a maximiza productivitatea. Acest lucru se datorează faptului că, într-o lume limitată de GPU, adăugarea de cercetători fără a îmbunătăți semnificativ eficiența poate încetini de fapt progresul. Pe de altă parte, adăugarea de ingineri la rolurile de contact cu clienții poate duce la creșterea randamentului și la îmbunătățiri pentru toată lumea. OpenAI își propune să îmbunătățească experiența utilizatorului prin introducerea unor caracteristici precum modul vocal, generarea de imagini și chiar posibilitatea de a trimite GPT pe sarcini și de a primi actualizări atunci când sunt finalizate. Așteptați-vă la evoluții interesante, pe măsură ce OpenAI continuă să împingă limitele AI.

Deblocarea puterii inteligenței artificiale: experiențe semnificative și capacități de rezolvare a problemelor pentru utilizatori

Oferirea de experiențe semnificative și de capacități specifice de rezolvare a problemelor sunt esențiale pentru a debloca valoarea inteligenței artificiale pentru utilizatori. Mulți oameni nu sunt familiarizați cu tehnologia IA și s-ar putea să nu știe cum să o valorifice în mod eficient. Prin oferirea de instrumente care se adresează unor verticale înguste și care demonstrează în mod clar modul în care IA poate rezolva probleme specifice, mai multe persoane vor fi încurajate să exploreze și să utilizeze aceste resurse. În plus, este nevoie de procese de integrare mai bune, de abordări orientate spre șabloane și de interfețe specifice fiecărui caz de utilizare pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă modul în care AI le poate fi de folos. În timp ce progresele precum GPT-5 sunt interesante, este important să menținem o perspectivă realistă și să ne concentrăm asupra modului în care IA poate aborda în mod eficient problemele existente în lume.

GPT-4: Un instrument practic pentru îmbunătățirea productivității și a coordonării

GPT-4 de la OpenAI nu este o soluție magică care va rezolva toate problemele sau va revoluționa totul. Este pur și simplu un instrument eficient, similar cu predecesorii săi. Este important să avem așteptări realiste și să înțelegem că GPT-4 va fi cel mai valoros pentru cazurile de utilizare verticale și pentru rezolvarea unor probleme specifice. Ofertele B2B ale OpenAI, cum ar fi API și versiunile pentru întreprinderi ale ChatGPT, oferă posibilitatea de a construi și personaliza aplicații de inteligență artificială pentru companii. Capacitatea de a colabora și de a partaja șabloane de prompturi personalizate și GPT-uri la nivel intern reprezintă un avantaj semnificativ pentru întreprinderi. În plus, soluțiile de întreprindere ale OpenAI oferă limite mai mari, funcții de securitate și control asupra confidențialității datelor. În general, valorificarea GPT-4 ca instrument practic și integrarea acestuia în infrastructura unei companii poate spori productivitatea, coordonarea și administrarea.

Unleashing the Power of Embeddings and AI for Enhanced User Experiences.

Progresele înregistrate în tehnologia embeddings și AI deschid noi oportunități pentru crearea de experiențe inovatoare și cu impact. Folosirea unor instrumente precum GPT-4 și API-urile aferente poate oferi companiilor un avantaj competitiv prin oferirea de servicii bazate pe AI care depășesc interfețele tradiționale de chat. Prin încorporarea unor cantități vaste de cunoștințe și informații, aceste modele pot genera răspunsuri precise și bazate pe date la întrebările utilizatorilor, adăugând valoare experienței generale a acestora. În plus, performanța îmbunătățită și accesibilitatea suportului în alte limbi decât engleza fac ca aceste tehnologii să fie accesibile unei game mai largi de utilizatori la nivel global. Îmbucurător este faptul că dezvoltatorii și antreprenorii inventează deja aplicații creative, cum ar fi instrumentele de design vizual, care valorifică puterea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți și simplifica fluxurile de lucru în diverse industrii.

Dezlănțuirea creativității cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială: Povestea Visualelectric.com

Există un potențial din ce în ce mai mare pentru ca instrumentele și tehnologia de inteligență artificială să le permită persoanelor să aibă o activitate creativă. Exemplul visualelectric.com, un instrument de design grafic de nișă, arată cum chiar și cei care nu sunt designeri pot valorifica puterea inteligenței artificiale pentru a crea lucrări impresionante. Acest lucru evidențiază accesibilitatea și democratizarea instrumentelor de inteligență artificială, care pot stimula inovarea și le pot permite indivizilor să dea viață ideilor lor interesante. Interviul subliniază, de asemenea, importanța construirii cu ajutorul IA și nevoia de mai multe soluții creative în lume. Acesta încurajează oamenii să profite de acest moment și oferă căi precum Twitter și LinkedIn pentru a se conecta și colabora. În cele din urmă, această conversație subliniază posibilitățile de transformare ale IA în diverse domenii și sprijinul disponibil pentru cei care doresc să se angajeze în călătoria de a construi ceva remarcabil.

Alegerea măștii de somn potrivite pentru o odihnă mai bună

Găsirea măștii de somn potrivite poate îmbunătăți considerabil calitatea somnului dumneavoastră. Logan Kilpatrick și Lenny au discutat despre măștile lor de somn preferate, evidențiind masca de somn Manta Sleep și masca de somn Waoaw. În timp ce Logan preferă masca de somn cu greutăți de la Manta Sleep, Lenny recomandă masca de somn Waoaw Sleep Mask pentru designul său spațios și pentru confort. Ambele măști au avut un impact pozitiv asupra rutinelor lor de somn și au fost bine primite de ceilalți. Conversația subliniază importanța de a găsi o mască de somn care să se potrivească preferințelor și nevoilor dumneavoastră pentru un somn bun. În plus, Logan împărtășește un motto de viață valoros – „Măsurați cu sutele” – subliniind semnificația perseverenței și a multiplelor încercări în obținerea succesului. În cele din urmă, Logan încurajează oamenii să ofere feedback cu privire la bug-uri sau probleme cu ChatGPT, ajutând OpenAI să îmbunătățească funcționalitatea sistemului.

Îmbrățișarea inteligenței artificiale: îmbunătățirea oamenilor, creșterea productivității și păstrarea avansului

Instrumentele de inteligență artificială nu sunt menite să înlocuiască oamenii, ci să îi sporească și să le dea posibilitatea de a-și face treaba. În loc să se teamă de potențialul IA, indivizii ar trebui să o accepte ca pe o resursă valoroasă pentru creșterea productivității și a competitivității pe piața muncii. ChatGPT de la OpenAI este un exemplu excelent al unui astfel de instrument și toată lumea este încurajată să îl încerce și să experimenteze beneficiile sale pe propria piele. Prin implicarea activă în instrumente de inteligență artificială, persoanele își pot îmbunătăți competențele și capacitățile, devenind astfel mai valoroase în domeniile lor respective. În plus, multe companii sunt dispuse să acopere cheltuielile pentru astfel de instrumente, așa că merită să îi cereți șefului dvs. această oportunitate. Îmbrățișați AI pentru a vă debloca întregul potențial și pentru a rămâne în frunte în eforturile dumneavoastră.

Sursa