(Rezumat) Esența managementului de produs | Christian Idiodi (SVPG)

(Summary) Unpacking Amazon’s unique ways of working | Bill Carr (author of Working Backwards)

🔑 Principalele concluzii

 1. Competența în înțelegerea clienților, a utilizatorilor, a datelor, a industriei și a produsului în sine este crucială pentru ca managerii de produs să câștige încredere și să evite să fie antipatici.
 2. Construiți încrederea învățând continuu și construind relații cu persoanele influente. Străduiți-vă să înțelegeți afacerea în ansamblu și căutați oportunități de a învăța de la liderii cu experiență. Fiți deschis la mentorat și oferiți asistență altora pentru a consolida relațiile.
 3. Managerii de produs ar trebui să prioritizeze valoarea și să se întrebe în mod constant dacă ceea ce construiesc este ceea ce trebuie, dacă există opțiuni mai bune și dacă este ceva ce clienții vor cumpăra pentru a impulsiona succesul afacerii lor.
 4. Cheia creării unui produs de succes constă în găsirea unor clienți de referință care nu numai că folosesc și iubesc produsul, dar îl și recomandă altora, dovedindu-i valoarea și sporindu-i atractivitatea.
 5. Pentru a preveni eșecurile produsului și pentru a obține o potrivire produs – piață, echipele de produs ar trebui să acorde prioritate creării unor clienți de referință puternici prin imersiunea în mediul clientului și prin rezolvarea problemelor acestuia.
 6. Identificarea unei piețe-țintă cu un număr semnificativ de persoane care se confruntă cu aceeași problemă, validarea problemei cu early adopters și obținerea de mărturii sau recenzii de la clienți mulțumiți sunt pași cruciali pentru atragerea mai multor clienți.
 7. Prin colectarea continuă a feedback-ului, prin implicarea diferitelor departamente și prin rezolvarea unor probleme reale, Lenny se asigură că restaurantul său de friptură este iubit de clienți și evită să construiască ceva nedorit.
 8. Pentru a construi un produs de succes, identificați problemele specifice ale clienților, adaptați soluțiile la nevoile lor și acordați prioritate abordării provocărilor larg răspândite. Recenzile pozitive și aprobările influente pot avea, de asemenea, un impact asupra deciziei consumatorilor.
 9. Ratele ridicate de fluctuație a personalului în industrii precum fast-food-ul și comerțul cu amănuntul necesită o strategie de recrutare mai amplă pentru a aborda în mod eficient provocările legate de angajare și retenție.
 10. Înțelegerea nevoilor industriei și a nevoilor demografice este esențială pentru o recrutare eficientă. Identificarea clienților potriviți și alinierea la nevoile lor conduce la soluții scalabile și fiabile.
 11. Implicarea activă într-o problemă, învățarea din eșecuri și explorarea de noi oportunități pot duce la o înțelegere mai profundă și la soluții mai eficiente. Adoptarea tehnologiei la scară largă îmbunătățește și mai mult eforturile de rezolvare a problemelor.
 12. Coaching-ul este o responsabilitate esențială a managerilor, care creează un mediu sigur și de sprijin pentru ca indivizii să își îmbunătățească abilitățile și să își atingă potențialul maxim.
 13. Încrederea se câștigă prin acțiuni, cunoștințe demonstrate și dorința de a învăța. Construirea încrederii necesită responsabilitate, învățarea celorlalți și permiterea ca figurile influente să vă testeze capacitățile.
 14. Aliniindu-vă cu persoane influente și căutând arene de practică, vă puteți spori competența, vizibilitatea și potențialul de avansare în carieră chiar și fără un antrenor sau mentor.
 15. Angajarea în rezolvarea problemelor în colaborare, învățarea continuă și dobândirea de experiență prin practică repetitivă sunt pași esențiali pentru a excela în managementul produselor.
 16. Oferirea de pregătire și formare înainte de promovarea persoanelor în posturi de conducere este esențială pentru a evita micromanagementul și pentru a asigura succesul acestora.
 17. Crearea unui mediu sigur pentru ca liderii aspiranți să exerseze și punerea în aplicare a unor programe bune de coaching îi poate ajuta să evite greșelile costisitoare și să încurajeze creșterea personală, ceea ce duce la o conducere eficientă și la dezvoltarea echipei.
 18. Căutați un coach sau un consultant cu un palmares și o experiență dovedită în industria dumneavoastră pentru a obține rezultate pozitive și pentru a învăța de la mentori de renume.
 19. Africa are un potențial imens de creștere și inovare prin intermediul tehnologiei, iar cu resursele și mentalitatea potrivite, poate apărea o nouă generație care să rezolve problemele și să valorifice tehnologia pentru un impact semnificativ.
 20. Grija și înțelegerea autentică pentru rezolvarea problemelor, învățarea continuă și crearea unei baze de clienți loiali sunt factori-cheie pentru succesul în activitatea de produs.
 21. Abilitățile de rezolvare a problemelor în colaborare, curiozitatea intelectuală, umilința, empatia și dorința de a cere ajutor sunt calități esențiale pentru managerii de produs de succes. În plus, o proiectare atentă și o atitudine pozitivă contribuie la succesul general.
 22. Experiențele lui Christian în junglă i-au stimulat rezistența și încrederea în sine, în timp ce moștenirea sa nigeriană i-a făcut cunoscută bogăția bucătăriei nigeriene și importanța păstrării tradițiilor culturale.

📝 Rezumat podcast

Importanța unor manageri de produs competenți în construirea încrederii și evitarea antipatiei

Aversiunea față de managerii de produs provine adesea din lipsa unor manageri de produs experimentați și competenți în cadrul unei organizații. Rolul unui manager de produs este înrădăcinat în cunoașterea profundă a clienților, a utilizatorilor, a datelor, a industriei și a produsului în sine. Atunci când există o lipsă de competență în aceste domenii, aceasta duce la o influență deplasată, neîncredere și la percepția că alții știu mai bine. Managementul produselor este un efort de colaborare în echipă, în care managerul de produs joacă un rol crucial în înțelegerea și rezolvarea problemelor. Pentru a evita să deveniți un manager de produs antipatic, este important să vă dezvoltați și să vă prezentați competența în aceste domenii, câștigând încrederea și respectul echipei și al părților interesate.

Construirea încrederii și devenirea unui profesionist Full-Stack

Pentru a deveni un manager de produs de succes și respectat, este important să câștigi încrederea organizației prin învățarea continuă și prin construirea de relații cu persoanele influente. Managerii de produs ar trebui să se străduiască să devină profesioniști full-stack prin înțelegerea afacerii în ansamblu, în loc să se concentreze doar pe propriul produs sau obiectiv. Aceștia ar trebui să caute în mod activ oportunități de a învăța de la liderii de produs cu experiență sau de la cei care posedă cunoștințe profunde despre afacere și clienții acesteia. Demonstrând un angajament față de învățare și obținând în mod constant informații și date, managerii de produs se pot stabili ca fiind contribuitori valoroși și pot câștiga respectul colegilor lor. În plus, faptul de a fi deschiși la mentorat și de a oferi asistență altora poate contribui la construirea de relații și la consolidarea în continuare a poziției lor de profesioniști de încredere și respectați.

Importanța prioritizării valorii în managementul produselor

În calitate de manager de produs, este esențial să prioritizezi valoarea mai presus de orice altceva. Mulți PM noi trec adesea cu vederea importanța valorii, deoarece li se dau foi de parcurs și proiecte la care să lucreze. Cu toate acestea, simpla asumare a valorii pe baza directivelor primite de la superiori poate duce la eșec. Managerii de produs ar trebui să se întrebe în mod constant dacă ceea ce construiesc este ceea ce trebuie, dacă există opțiuni mai bune și dacă este ceva ce clienții vor cumpăra. Concentrându-se pe valoare, managerii de produs se pot asigura că rezolvă problemele corecte pentru clienții lor și că, în cele din urmă, conduc la succes pentru afacerea lor. Este un rol provocator, care necesită o analiză atentă, dar, atunci când este bine făcut, poate fi incredibil de satisfăcător.

Crearea de valoare cu clienții de referință

Valoarea este scopul final atunci când se dezvoltă un produs. Nu este suficient ca utilizatorii să poată pur și simplu să folosească produsul; ei trebuie să găsească valoare în el și să fie dispuși să îl aleagă în locul altor opțiuni. Doar pentru că utilizatorii pot utiliza un produs nu înseamnă că îl vor cumpăra sau vor continua să îl folosească. Cheia pentru a înțelege valoarea unui produs constă în găsirea unor clienți de referință, care nu numai că folosesc produsul, dar îl și iubesc suficient de mult încât să îl recomande și altora. Acești clienți de referință servesc drept dovadă că produsul rezolvă o problemă și răspunde nevoilor lor, ceea ce sporește atractivitatea acestuia pentru potențialii utilizatori. Crearea unui grup de clienți de referință este crucială pentru crearea unui produs de succes și valoros.

Prioritizarea clienților de referință puternici pentru a crește influența echipei de produs și satisfacția clienților.

Echipele de produs își pierd adesea influența deoarece vânzătorii prioritizează vânzarea unui produs în loc să se concentreze pe nevoile clienților. Pentru a remedia acest lucru, echipele de produs ar trebui să prioritizeze crearea de clienți de referință puternici. Acest lucru implică descoperirea și furnizarea de soluții la problemele clienților prin imersiunea în mediul clientului. Petrecându-și timpul cu cineva care are o problemă și nu pleacă până când nu se găsește o soluție, echipele de produs pot rezolva cu adevărat problema în cauză. Această tehnică s-a dovedit a fi eficientă în prevenirea eșecurilor de produs și în realizarea unei adaptări produs – piață. Numărul recomandat de clienți de referință este de șase până la opt în B2B și de 15 până la 25 în B2C. Construind pentru și satisfăcând acești clienți de referință, viitorii clienți vor avea mai multe șanse să iubească produsul.

Importanța găsirii unei piețe țintă și a colectării de feedback pentru potrivirea produsului cu piața.

Construirea unui produs sau a unui serviciu pentru un număr mic de persoane și apoi așteptarea ca acesta să se adreseze unui public mai larg este adesea o abordare greșită. Este important să se identifice o piață țintă care să aibă un număr semnificativ de persoane care au probabil aceeași problemă sau nevoie. Prin găsirea unor utilizatori timpurii care sunt entuziasmați de noile tehnologii sau care sunt dispuși să încerce ceva fără a se baza pe recenzii, puteți valida problema și puteți colecta feedback pentru a vă îmbunătăți oferta. Pentru a obține o potrivire produs – piață, este esențial să aveți un grup de clienți mulțumiți, în mod ideal 25 sau mai mulți, care sunt dispuși să garanteze pentru produsul sau serviciul dvs. prin mărturii sau recenzii. Acest lucru va contribui la demararea unui efect de tip „word-of-mouth” și la atragerea mai multor clienți.

Iterarea și colaborarea pentru un restaurant de friptură îndrăgit.

Pentru a construi cel mai bun restaurant de fripturi, Lenny înțelege importanța iterației asupra produsului și meniului. Scopul său este de a crea un steakhouse pe care oamenii să îl iubească atât de mult încât să fie dispuși să își pună reputația la bătaie și să fie o referință. Lucrând îndeaproape cu clienții săi țintă și colectând continuu feedback, Lenny se poate asigura că oferă ceva semnificativ. Această abordare îl ajută, de asemenea, să evite feedback-ul pozitiv fals din partea oamenilor care încearcă doar să fie amabili. În plus, prin implicarea diferitelor departamente din cadrul organizației sale, cum ar fi marketingul, vânzările, departamentele juridic și financiar, Lenny poate aborda riscurile din timp și poate crea materiale de marketing precise care să corespundă așteptărilor clienților. În general, această tehnică îi permite lui Lenny să rezolve probleme reale și să evite să construiască ceva ce oamenii nu iubesc cu adevărat.

Dezvoltarea produselor centrate pe client pentru succesul pe piață

Atunci când se creează un produs nou, este esențial să se găsească clienți care au o problemă specifică și care sunt dispuși să investească timp și efort în explorarea unei soluții. Acest lucru asigură faptul că produsul este adaptat la nevoile lor și va avea o cerere pe piață. În plus, este important să se creeze o soluție care să rezolve aceeași problemă pentru majoritatea clienților, mai degrabă decât să se încerce să se adapteze la mai multe preferințe individuale. Influența socială și referințele joacă un rol semnificativ în luarea deciziilor de către consumatori, astfel încât faptul de a avea recenzii pozitive și aprobări influente poate influența clienții să aleagă un anumit produs. Luând un exemplu din viața reală de rezolvare a unei probleme la o companie de recrutare de personal, se evidențiază importanța identificării problemei de bază și a înțelegerii persoanelor care se confruntă cu aceeași provocare, ceea ce poate duce la soluții inovatoare.

Provocările legate de angajarea și păstrarea angajaților în anumite industrii

Angajarea și păstrarea angajaților în anumite industrii, cum ar fi fast-food-ul și comerțul cu amănuntul, poate reprezenta o provocare semnificativă. Fondatorii companiei și-au dat seama de acest lucru atunci când au dat peste un nou șantier McDonald’s și au descoperit că era nevoie de 120 de angajați în ziua deschiderii. Ei au confirmat și mai mult problema discutând cu un manager de la Macy’s, care le-a explicat dificultățile legate de angajarea a 20.000 de lucrători sezonieri. Pentru a rezolva această problemă, fondatorii au propus o soluție celor de la McDonald’s, oferindu-se să le trimită candidați calificați pentru interviuri. Cu toate acestea, au aflat curând că rata mare de rotație din aceste industrii a făcut ca procesul de angajare să fie și mai dificil. Această experiență i-a învățat că, pentru a rezolva cu adevărat problema, trebuiau să gândească mai departe și să elaboreze o strategie de recrutare mai amplă.

Adaptarea strategiilor de recrutare pentru succes

Adaptarea strategiilor de recrutare la anumite industrii și caracteristici demografice este cheia succesului. Experiența cu McDonald’s și Starbucks a arătat importanța înțelegerii provocărilor unice cu care se confruntă diferite întreprinderi. Prin dublarea eforturilor pe canalele eficiente, compania a reușit să obțină rezultate excelente și să asigure contracte pe termen lung. Cu toate acestea, experiența de la Aeroportul Internațional Los Angeles a evidențiat complexitatea de a potrivi datele demografice ale angajaților cu cele ale călătorilor. Acest lucru a dus la o participare scăzută și la dificultăți în ceea ce privește personalul. Lecția învățată a fost aceea de a evita urmărirea unor industrii care nu se aliniază cu punctele forte și capacitățile companiei. În cele din urmă, identificarea clienților potriviți și înțelegerea nevoilor specifice ale acestora este crucială pentru a crea soluții scalabile și fiabile.

Puterea rezolvării practice a problemelor și a imersiunii

Rezolvarea cu succes a unei probleme necesită adesea o abordare practică și o implicare directă în problema în sine. Experiența lui Christian Idiodi cu McDonald’s și cu alți clienți demonstrează puterea imersiunii în procesul de rezolvare a problemelor. Mai degrabă decât să se bazeze exclusiv pe cercetări sau interviuri, încercarea activă de a rezolva problema și întâmpinarea eșecurilor și greșelilor pe parcurs pot oferi perspective și dovezi neprețuite. Această abordare permite o înțelegere mai profundă a problemei și o soluție mai eficientă. În plus, faptul de a fi deschis la explorarea de noi oportunități și de a urma căi neașteptate poate duce la succes și creștere ulterioară. Adoptarea puterii tehnologiei la scară largă sporește și mai mult impactul eforturilor de rezolvare a problemelor.

Importanța coaching-ului în conducere

Coaching-ul este un aspect crucial al conducerii care este adesea trecut cu vederea. Multe structuri corporative nu reușesc să acorde prioritate coaching-ului ca responsabilitate cheie a managerilor. Cu toate acestea, echipele performante din diverse domenii, cum ar fi sportul și artele, prosperă cu ajutorul îndrumătorilor. Rolul unui coach este de a-i ajuta pe indivizi să își îmbunătățească abilitățile și să exceleze în rolurile lor. Din nefericire, cei mai mulți oameni se străduiesc să ofere un bun coaching pentru că nu l-au experimentat niciodată ei înșiși. Un coaching eficient necesită crearea unui mediu sigur și de susținere pentru a comunica și a oferi feedback. Este esențial să înțelegem că coaching-ul nu înseamnă doar a da instrucțiuni, ci a ajuta indivizii să se dezvolte și să își atingă potențialul maxim.

Construirea încrederii în mediul corporativ

Încrederea este esențială în construirea de relații și în succesul în mediul corporatist. Oamenii trebuie să vadă competența în acțiune înainte de a avea încredere deplină în cineva. Acesta este motivul pentru care testarea și învățarea sunt esențiale. Demonstrând competență și căutând continuu să înțeleagă, indivizii pot câștiga încrederea colegilor și a superiorilor lor. Umilința și dorința de a învăța sunt factori cruciali în câștigarea încrederii. În plus, asumarea responsabilității și învățarea celorlalți pot accelera câștigarea încrederii. Când vine vorba de figuri influente din cadrul companiei, este important să le arătați competența dumneavoastră și să le permiteți să vă testeze capacitățile. Încrederea se câștigă prin acțiuni și cunoștințe demonstrate, nu doar prin titluri sau poziții.

Construirea de relații și dobândirea de experiență pentru dezvoltarea carierei

Construirea relațiilor și a încrederii în cadrul companiei este esențială pentru creșterea și dezvoltarea carierei. Aliniindu-vă cu persoane influente, cum ar fi Lenny, care s-ar putea să nu aibă o înțelegere puternică a rolului sau a activității dumneavoastră specifice, puteți crea oportunități de învățare și avansare. Tehnica de a-l pune pe Lenny să observe și să învețe de la lideri cu experiență nu numai că îi consolidează competența și credibilitatea, dar forțează și o relație între el și persoanele puternice. Acest lucru duce la creșterea vizibilității și la potențialul de a avea mai multe conexiuni în cadrul companiei. În plus, în absența unui antrenor sau mentor, este important să căutați în mod activ arene de practică în care să vă dezvoltați competențele și să câștigați experiență. Voluntariatul, alăturarea la proiecte cu risc scăzut sau participarea la evenimente comunitare pot servi drept terenuri de practică valoroase pentru ca managerii de produs să își îmbunătățească abilitățile.

Importanța rezolvării colaborative a problemelor în managementul produselor

Pentru a excela în managementul produselor, este esențial să vă angajați în rezolvarea problemelor în colaborare. Prin găsirea de oportunități de a lucra cu alții și de a rezolva probleme complexe în echipă, indivizii pot dobândi experiență și perspective valoroase. Cheia este de a căuta în mod activ mediile în care are loc rezolvarea colaborativă a problemelor, fie în cadrul unei echipe de înaltă performanță, fie observând un coaching bun sau alăturându-se unor grupuri de indivizi care excelează în a lucra împreună. De asemenea, se pune accentul pe o mulțime de „reprize”, sau pe practica repetitivă, ca modalitate de a dezvolta abilități în managementul produselor. În plus, este important ca indivizii să învețe în mod continuu și să rămână la curent cu cunoștințele și intuițiile pentru a fi văzuți ca lideri de încredere și capabili în cadrul organizațiilor lor. În plus, este abordată problema promovărilor premature, subliniind necesitatea ca întreprinderile să se asigure că indivizii sunt pregătiți pentru noi posturi și responsabilități înainte de a-i promova.

Capcanele promovării managerilor nepregătiți

Multe persoane care sunt promovate în poziții de conducere se luptă adesea pentru că nu sunt pregătite sau instruite în mod adecvat pentru acest rol. Această lipsă de pregătire duce la problema comună a micromanagementului. Povestea lui Lenny demonstrează cum o persoană care a excelat ca inginer poate să nu posede abilitățile necesare pentru a fi un manager eficient. Există adesea o așteptare conform căreia liderii trebuie să aibă toate răspunsurile și să știe cum să facă totul perfect, ceea ce creează o cultură a indivizilor care încearcă să rezolve lucrurile pe cont propriu. În schimb, indivizii ar trebui să fie pregătiți și să li se ofere posibilitatea de a exersa sarcinile manageriale înainte de a fi promovați. Prin promovarea persoanelor în posturi fără a le oferi pregătirea și instruirea necesare, companiile le pregătesc, fără să vrea, pentru eșec.

Dezvoltarea viitorilor lideri: Importanța unei practici sigure și a unui coaching eficient

Crearea unui mediu sigur pentru ca indivizii să practice leadershipul înainte de a fi promovați este crucială. Acest lucru implică implementarea unor programe bune de coaching pentru liderii și managerii aspiranți, permițându-le acestora să dobândească în prealabil competențele și experiența necesare. În acest fel, ei pot evita să facă greșeli care ar putea avea consecințe grave atunci când se află într-o poziție mai înaltă. În plus, practicarea conducerii înainte de a fi într-un rol de conducere oferă oportunități de creștere și îmbunătățire fără teama de judecată sau de învinuire. Managerii ar trebui, de asemenea, să se străduiască să devină antrenori eficienți pentru a sprijini dezvoltarea membrilor echipei lor. Căutarea îndrumării unor coachi externi poate fi o metodă valoroasă pentru manageri de a-și îmbunătăți abilitățile de coaching. Deși găsirea unui coach excelent poate fi o provocare, este o problemă care poate fi rezolvată cu perseverență și dedicare.

Găsirea antrenorului potrivit pentru succes

Atunci când căutați un antrenor sau un consultant, este esențial să căutați persoane care au o experiență dovedită în generarea de rezultate bune. La fel ca în fotbalul american, unde unii antrenori au jucat acest joc, iar alții nu, ceea ce contează este capacitatea antrenorului de a obține rezultate și învățarea lor de la mentori cu experiență. Același principiu se aplică și în cazul dezvoltării de produse. Un antrenor bun este o persoană care a mai jucat jocul și a obținut rezultate pozitive, învățând în același timp de la antrenori de produs reputați. Este esențial să găsiți persoane cu un pedigree puternic, cei care au lucrat în companii de succes și care au un istoric de obținere a unor rezultate impresionante. În plus, în Africa, există o nevoie semnificativă de valorificare a tehnologiei pentru a rezolva probleme și de depășire a provocărilor legate de infrastructură și acces. În ciuda acestor obstacole, continentul se mândrește cu o populație talentată și creativă cu un potențial imens.

Împuternicirea Africii prin tehnologie și schimbarea mentalității

Există o oportunitate uriașă de a da Africii posibilitatea de a dispune de tehnologie și de competențele necesare pentru a o utiliza în rezolvarea problemelor. Mai puțin de 30% din Africa are acces la internet, dar potențialul de creștere și inovare este imens. Christian Idiodi subliniază faptul că Africa nu are o problemă de talente sau de resurse, ci mai degrabă are nevoie de o tehnologie favorabilă și de o schimbare de mentalitate pentru a îmbrățișa tehnologia ca soluție. Organizația sa nonprofit, Innovate Africa Foundation, este dedicată educării și echipării oamenilor de pe continent. Prin învățarea echipelor cum să utilizeze tehnologia, să rezolve probleme și să fie îndrăznețe în căutarea de soluții, poate apărea o nouă generație de persoane care doresc să valorifice tehnologia într-un mod semnificativ.

Importanța rezolvării autentice a problemelor în activitatea de produs

O bună activitate în domeniul produselor este determinată de o preocupare autentică pentru rezolvarea problemelor în numele altora. Nu este vorba doar de utilizarea cadrelor și tehnicilor, ci de înțelegerea reală a problemei și de găsirea unor soluții inovatoare care să aducă valoare. Atunci când construiți ceva de care oamenilor le pasă, aceștia oferă ceva în schimb, cum ar fi răspândirea informației către alții. Construirea unei baze de clienți loiali și a unor clienți de referință sunt indicatori de succes. În plus, succesul în activitatea legată de produse necesită învățare și îmbunătățire continuă. Cărți precum „Inspired”, „Empowered” și „Transformed” oferă informații valoroase în ceea ce privește mentalitatea și cultura necesare pentru o muncă eficientă în domeniul produselor. Viitoarea carte „Transformed” explorează modul în care companiile pot face tranziția către modelul operațional de produs și pot rezolva problemele într-un mod mai bun.

Trăsături și orientări pentru un management eficient al produselor

Atunci când se evaluează potențialii manageri de produs, este important să se caute persoane care posedă abilități de colaborare pentru rezolvarea problemelor și curiozitate intelectuală. Managerii de produs care se concentrează exclusiv pe furnizarea de soluții fără a lua în considerare contribuțiile celorlalți pot să nu fie la fel de eficienți. În plus, este esențial să se găsească persoane care sunt umile, empatice și dispuse să caute ajutor atunci când este nevoie. Aroganța și comportamentul egoist pot fi perturbatoare pentru cultura echipei. Când vine vorba de evaluarea produselor, aplicația „Real” se evidențiază ca un exemplu de design atent, cu experiența sa bazată pe influența socială în timp real. În cele din urmă, un motto de viață valoros împărtășit de Christian Idiodi este importanța de a te prezenta, de a fi punctual, de a avea un plan și de a-l executa cu o atitudine pozitivă, deoarece crește șansele de succes în diverse aspecte ale vieții.

Îmbrățișarea junglei: Călătoria de supraviețuire și reziliență a lui Christian în Nigeria

Creșterea lui Christian în mijlocul junglei i-a modelat viziunea asupra lumii și l-a învățat abilități valoroase de supraviețuire. Fiind pe cont propriu de la o vârstă fragedă, a trebuit să învețe să își producă singur energia și să găsească apă, ceea ce i-a insuflat reziliență și încredere în sine. Această experiență a fost o parte esențială și intrigantă a vieții sale. În plus, Christian își împărtășește cu mândrie moștenirea nigeriană și oferă informații despre bucătăria nigeriană. Felul său preferat, supa de amidon și (inaudibil 01:31:06), are o semnificație culturală profundă și este cel mai bine savurată prin gătitul tradițional în familie. Orezul jollof, o altă mâncare nigeriană de bază, este renumit, Christian afirmând că jollof nigerian este superior jollof-ului din Ghana. Christian îi invită pe oameni să exploreze mâncarea nigeriană, inclusiv yamul bătut cu supă, și salută sprijinul pentru activitatea sa de construire a unei comunități de produse în Africa prin intermediul Fundației Innovate Africa.

Sursa