(Rezumat) Deveniți un scriitor mai bun în 60 de minute (Masterclass) | My First Million

(Summary) How I’ve Sold $1 Billion In Products Online (A Marketing Masterclass) | My First Million

🔑 Principalele concluzii

 1. Îmbunătățirea abilităților de scriere vă poate ajuta să comunicați eficient, să îi influențați pe ceilalți și să obțineți rezultatele dorite. Este o abilitate valoroasă în care merită să investești timp.
 2. Scrisul nu înseamnă doar comunicare; este un instrument de creare și rafinare a ideilor, de dezvăluire a clarității gândurilor dvs. și de asigurare a unei scrieri cu scop și cu impact.
 3. Pentru a crea conținut de succes, începeți cu scopul în minte, concentrându-vă asupra emoțiilor, acțiunilor și mesajelor cheie pentru a rezona cu publicul dvs. și a conduce la rezultatul dorit.
 4. Păstrați un conținut simplu și clar, urmăriți un nivel de citire între clasa a cincea și a opta, utilizați instrumente precum Hemingway și exersați munca de copiere pentru a vă îmbunătăți redactarea.
 5. Nu vă fie teamă să păreți prost în prima redactare; faceți pauze, aveți încredere în proces și lăsați ideile să se pătrundă înainte de a vă arunca în sesiuni de editare de mare energie.
 6. Construirea unui fișier de tip swipe file poate economisi timp, inspira creativitatea și ridica calitatea conținutului dvs. prin furnizarea unei colecții de fraze și conținuturi inspirate la care să faceți referire.
 7. Captați atenția cititorului dvs. începând puternic, eliminând informațiile inutile și dezvăluind doar atât cât trebuie pentru a-i menține interesul. Concentrează-te pe crearea unui titlu convingător pentru a-i atrage.
 8. O scriere bună este clară și ușor de înțeles, concentrându-se pe conectarea și comunicarea eficientă cu publicul, mai degrabă decât pe impresionarea cu un limbaj complex.
 9. Scrieți la un nivel de citire cuprins între clasa a șasea și a opta, folosiți aplicația Hemingway și povestiți ca și cum ați vorbi cu un prieten pentru a atrage eficient un public larg.
 10. Intenția și obstacolul creează conexiuni emoționale, stimulează sprijinul și conduc la succes în povestire.
 11. Stabiliți obiective clare, creați tensiune emoțională, folosiți un limbaj concis pentru o povestire de impact care să rezoneze cu publicul.
 12. Implică cititorii cu lungimi de propoziție variate, punctuație și dialog intern. Exersați ritmul prin munca de redactare pentru o scriere de impact și captivantă.
 13. Elaborarea de povești cu empatie și sincronizare poate ajuta la navigarea în situații dificile și la conectarea eficientă cu ceilalți.
 14. Rămâi fidel ție însuți, fii pasionat și creează conținut care îți reflectă sinele autentic pentru a-ți construi un public loial și pentru a ieși în evidență în nișa ta.
 15. Îmbunătățiți abilitățile de scriere exersând în mod constant, învățând din exemple de aur și analizând tehnicile de scriere de succes.

📝 Rezumat Podcast

Stăpânirea artei de a scrie convingător

A deveni un scriitor mai bun este esențial pentru a convinge în cel mai scalabil mod. Fie că este vorba de scrierea unui articol pe blog, de a convinge pe cineva să se alăture companiei tale sau chiar de a folosi copywriting-ul pe Tinder, abilitatea de a convinge prin scris este un instrument puternic. Atât Shaan Puri, cât și Sam Parr și-au folosit abilitățile de scriere pentru a obține succesul, fie că este vorba despre creșterea audienței, vânzarea de produse sau convingerea altora. Perfecționându-vă abilitățile de scriere, vă puteți comunica eficient ideile, îi puteți influența pe ceilalți și vă puteți atinge obiectivele. Așadar, faceți-vă timp pentru a investi în îmbunătățirea abilităților de scriere, deoarece aceasta poate face cu adevărat o diferență în viața dumneavoastră.

Puterea scrisului în generarea și clarificarea gândurilor

Scrisul nu este doar un mijloc de comunicare a ideilor, ci și un instrument puternic de generare de noi gânduri și de clarificare a gândirii. Scrisul vă obligă să gândiți clar și vă dezvăluie claritatea ideilor dumneavoastră. Este o licoare a adevărului care arată dacă gândirea ta este sau nu sănătoasă. Dacă începeți cu scopul în minte și vă decideți asupra reacției pe care doriți să o provocați înainte de a scrie, vă puteți asigura că scrisul dvs. este util și de impact. Nu uitați că a scrie nu înseamnă doar a transmite idei existente, ci și a crea și rafina altele noi.

Puterea emoțiilor, a acțiunilor și a mesajelor cheie în crearea unui conținut de impact

Atunci când creați conținut, fie că este vorba despre un videoclip, o postare pe blog sau chiar o postare pe rețelele de socializare, începeți prin a identifica emoția pe care doriți să o evocați în rândul publicului dumneavoastră. Planificați acțiunea dorită pe care doriți să o întreprindă după ce vă consumați conținutul. Și creați întotdeauna o singură replică memorabilă sau un mesaj de reținut care să rămână cu publicul dumneavoastră. Începând cu gândul la final și concentrându-vă asupra emoțiilor, acțiunilor și mesajelor cheie, puteți crea conținut de impact și atractiv care rezonează cu publicul dvs. și conduce la rezultatul dorit. Nu uitați, simplitatea, emoția și claritatea sunt esențiale pentru crearea de conținut de succes în era digitală.

Simplificați-vă și perfecționați-vă redactarea pentru web

Atunci când scrieți pentru internet, este esențial să fiți concis și clar. Evitați să adăugați elemente inutile sau să folosiți un limbaj prea complex. Încercați să atingeți un nivel de citire cuprins între clasa a cincea și a opta pentru a vă face conținutul ușor accesibil și atractiv. Luați în considerare utilizarea unor instrumente precum Hemingway pentru a vă verifica nivelul de scriere și pentru a face ajustări în consecință. În plus, încercați tehnica copy work, scriind pasaje de la scriitori pe care îi admirați pentru a intra în fluxul și pentru a vă îmbunătăți propria scriere. Începeți cu finalul în minte și încălziți-vă copiindu-i pe alții înainte de a sări la propriile cuvinte. Aceste practici pot spori eficiența și impactul scrisului dumneavoastră.

Acceptă procesul de redactare și editare

Faza de redactare este cea în care se presupune că vei părea prost, iar asta este în regulă. Acceptă faptul că prima ta schiță poate părea stupidă și acceptă acest lucru. Acordă-ți timp pentru a-ți incuba ideile luând o pauză înainte de a te arunca în editare. O scriere excelentă înseamnă o editare excelentă, dar nu grăbiți procesul. Permiteți gândurilor dvs. să se marineze și reveniți cu ochi proaspeți. Schimbați-vă atenția de la a gândi prea mult proiectul la proiecte rapide de tip brain dump, urmate de sesiuni de editare de mare energie. Aveți încredere în acest proces și, în cele din urmă, vă veți trezi cu idei geniale în mijlocul nopții.

Crearea unui fișier Swipe pentru scriitori și marketeri

Crearea unui fișier de tip swipe poate fi incredibil de valoroasă pentru scriitori și comercianți. Un swipe file este o colecție de fraze, titluri, cuvinte de legătură și altele pe care le considerați inspiratoare sau bine făcute. Având o rezervă de conținut excelent la care să faceți referire, puteți găsi cu ușurință inspirație și puteți economisi timp atunci când vă creați propria lucrare. Fie că este vorba de o pagină de destinație mortală, de un deschizător de newsletter sau de o postare pe rețelele de socializare, faptul de a avea la îndemână un swipe file te poate ajuta să depășești blocajele creative și să ridici calitatea conținutului tău. Așadar, începeți să vă păstrați propriul swipe file astăzi și vedeți cum vă stimulează creativitatea și eficiența în proiectele dvs.

Elaborarea unei deschideri captivante

Când vine vorba de scris, nu îngropați începutul. Începeți cu o propoziție puternică, care să atragă atenția, care să creeze curiozitate și să atragă cititorul. Renunțați la elementele de fond inutile și treceți direct la subiect. Atenție la diferența de curiozitate, dezvăluind doar atât cât trebuie pentru a menține cititorul implicat și dorind să afle mai multe. Nu uitați că majoritatea cititorilor vor citi doar titlul, așa că asigurați-vă că acesta este suficient de convingător pentru a-i atrage să aprofundeze conținutul dvs. Concentrându-vă pe crearea unei deschideri puternice care să vă capteze publicul, puteți să vă comunicați eficient ideile și să îl mențineți interesat pe tot parcursul textului.

Scriere simplă și directă

Scrisul trebuie să fie conversațional și simplu. Evitați să folosiți jargonul și limbajul complicat, care îi pot îndepărta pe cititori. Scrieți așa cum vorbiți și asigurați-vă că vă puteți explica ideile într-un limbaj simplu mai întâi. Scrierea informală poate fi totuși profesională, iar simplitatea este cheia. Folosiți cuvinte pe care majoritatea oamenilor le înțeleg și cu care se identifică. La fel ca și mesajul simplu și direct al lui Louis C.K. despre faptul că nu îi fură specialitățile, un scris bun ar trebui să fie clar și ușor de înțeles. A scrie bine nu înseamnă să impresionezi cu un limbaj complex, ci să te conectezi și să comunici eficient cu publicul tău.

Simplificați-vă limbajul și conectați-vă cu cititorii

Atunci când scrieți pentru un public larg, simplificați-vă limbajul la un nivel de citire cuprins între clasa a șasea și a opta. Utilizați aplicația Hemingway pentru a vă ajuta să realizați acest lucru. Un alt sfat este să scrieți ca și cum ați vorbi cu un prieten. Imaginați-vă că îi povestiți despre subiect într-un scurt memo vocal și apoi transpuneți acest lucru în conținut scris. Concentrați-vă pe povestire pentru a atrage cititorii și pentru a vă face scrisul mai convingător. Nu uitați, dacă nu ați vorbi despre asta cu un prieten, probabil că nu este suficient de interesant pentru un public mai larg. Urmând aceste tactici, vă puteți îmbunătăți scrisul și vă puteți conecta mai bine cu cititorii.

Elaborarea de povești convingătoare cu intenție și obstacol.

O povestire eficientă se bazează pe puterea intenției și a obstacolului. Creând o narațiune în care un personaj își dorește ceva și se confruntă cu provocări în atingerea acelui obiectiv, creați o poveste convingătoare și captivantă care rezonează cu publicul. Exemplul fondatoarei hint water, Cara Golden, ilustrează perfect acest lucru. Dorința ei de a crea o băutură sănătoasă s-a ciocnit cu scepticismul unui director executiv al Coca-Cola, creând o dinamică clară a intenției și a obstacolelor. Această conexiune emoțională poate determina reacții puternice și sprijin, ducând în cele din urmă la un mare succes, așa cum se vede în vânzările masive ale hint water. Așadar, nu uitați întotdeauna să încorporați intenția și obstacolul în povestirea dvs. pentru un impact maxim.

Crearea unor povești convingătoare

În povestire, este esențial să se stabilească ce vrea un personaj și ce obstacole întâmpină. Acest lucru creează tensiune și menține publicul implicat. În plus, crearea unor emoții cu miză mare într-un mediu cu miză mică poate face ca o poveste să fie mai convingătoare. Este vorba de a face publicul să se intereseze de rezultat, chiar și în situații aparent banale. În plus, utilizarea unor propoziții scurte și a unui limbaj simplu poate face ca informațiile complexe să fie mai accesibile și mai atractive. La fel cum scrisorile anuale ale lui Warren Buffett către acționari au devenit mai ușor de înțeles în timp. Așadar, nu uitați să vă concentrați pe intenții clare, mize emoționale și povestiri concise pentru a avea un storytelling de impact și memorabil.

Elaborarea prozei muzicale

Scrierea în ritm și variația lungimii frazelor poate crea o calitate muzicală care captivează cititorul. Începerea cu propoziții scurte și apoi încorporarea strategică a celor mai lungi poate atrage cititorul și poate face ca textul să aibă un impact mai mare. Prin utilizarea punctuației, a dialogului intern și a structurilor variate ale propozițiilor, scriitorii pot capta și menține atenția cititorului. În plus, exersarea copierii unor texte cu ritm puternic poate ajuta la adoptarea acestui stil în propriile scrieri. Nu uitați, a scrie nu înseamnă doar cuvinte pe o pagină, ci și a crea un flux și o armonie care să rezoneze cu publicul.

Puterea povestirii în câștigarea oamenilor

Storytelling-ul este un instrument puternic de conectare cu ceilalți. Fie că este vorba de comedie, de podcasturi cu crime adevărate sau de abordarea unor controverse, așa cum au făcut Louis CK sau Dave Chappelle, modul în care este spusă o poveste poate face toată diferența. Studiind modul în care acești comedianți au abordat situațiile dificile, putem învăța lecții valoroase pentru a cuceri oamenii și a crea empatie. Nu este vorba doar de cuvintele pe care le spui, ci și de modul în care le spui și de momentul în care le spui. Așadar, data viitoare când trebuie să abordați un subiect dificil sau să câștigați oameni de partea dumneavoastră, amintiți-vă de puterea povestirii și de modul în care aceasta poate avea un impact de durată.

Autenticitatea este cheia unei scrieri eficiente

Scrierea eficientă înseamnă să fii autentic și sincer cu tine însuți. Nu încercați să imitați pe altcineva sau să deveniți un personaj doar pentru a atrage atenția. În schimb, concentrează-te pe exprimarea propriilor gânduri și pasiuni, pentru că asta este ceea ce va rezona cu adevărat cu publicul tău. Lăsând vocea ta unică să strălucească în conținutul tău, nu numai că vei atrage persoanele potrivite care îți apreciază autenticitatea, dar îți vei crea și un monopol personal în nișa ta. Rămâi fidel la ceea ce iubești, tocilarizează-te în legătură cu interesele tale și produce în mod constant conținut care îți reflectă sinele autentic – aceasta este cheia pentru a-ți crea un public fidel și pentru a ieși în evidență într-un spațiu aglomerat.

Practică, exemple și analiză pentru o scriere mai bună

Practica structurată și exemplele sunt esențiale pentru a te îmbunătăți ca scriitor. Având exemple de aur din care să învețe și un loc unde să exerseze, ca în cursul lui Shaan Puri, indivizii își pot îmbunătăți eficient abilitățile de scriere. Lucrările de copiere, așa cum a menționat vorbitorul 2, reprezintă un alt instrument valoros pentru îmbunătățire. Copiind și analizând un text bine scris, o persoană poate înțelege ceea ce îl face să aibă succes și poate aplica aceste tehnici la propria scriere. În cele din urmă, practica consecventă, învățarea din exemple și analiza scrierilor de succes sunt componente esențiale pentru a deveni un scriitor mai bun.

Sursa