(Rezumat) AMA #12: Gânduri despre suplimentele de longevitate (Resveratrol, NR, NMN, Etc.) și cum să îmbunătățești memoria

🔑 Principalele concluzii

  1. Resveratrolul nu prelungește durata de viață, dar extractul de semințe de struguri poate îmbunătăți funcția vasculară. Creșterea nivelurilor de NAD în celule ar putea potențial prelungi durata de viață, dar sunt necesare cercetări suplimentare.
  2. Suplimentele de NR și NMN, împreună cu perfuziile de NAD, pot crește potențial nivelul de energie și bunăstarea generală, dar efectele lor asupra duratei de viață nu sunt încă dovedite. Experiențele individuale pot varia.
  3. Acordați prioritate factorilor de stil de viață, cum ar fi expunerea la lumină, mișcarea, alimentația, modularea stresului și relațiile sociale, înainte de a lua în considerare perfuziile de NAD, NR, NMN, metformină sau alte intervenții. Consultați un medic, deoarece aceste metode pot fi incomode, costisitoare și pot avea efecte secundare.
  4. Prioritizarea factorilor de stil de viață, cum ar fi somnul, exercițiile fizice, nutriția, gestionarea stresului și relațiile sociale, au un impact mai mare asupra sănătății și a duratei de viață înainte de a lua în considerare suplimentele sau medicamentele. Consultați un medic înainte de a face orice schimbare în regimul dumneavoastră.

📝 Rezumat Podcast

Credința că suplimentarea cu Resveratrol poate crește durata de viață a fost demitizată. În timp ce Resveratrolul poate avea anumite beneficii pentru sănătate, există puține sau deloc dovezi directe că poate prelungi durata de viață. Cu toate acestea, s-a constatat că extractul din semințe de struguri, care conține Resveratrol, are efecte pozitive asupra funcției vasculare și a fluxului sanguin. Deși extractul din semințe de struguri nu se numără printre suplimentele recomandate de top, acesta poate fi luat ca parte a unui cumul de suplimente în scopuri de sănătate generală. În ceea ce privește căile legate de NAD, creșterea nivelului de NAD în celule a fost sugerată ca o modalitate de a prelungi potențial durata de viață. Au fost explorate metode precum suplimentarea cu NR și NMN sau infuzia de NAD, dar eficacitatea creșterii NAD în prelungirea duratei de viață este încă în dezbatere.

Îmbunătățirea nivelului de energie cu suplimente de NR și NMN: Explorarea beneficiilor potențiale și a considerentelor

Administrarea suplimentelor de NR și NMN poate oferi energie mentală și fizică susținută pe tot parcursul zilei. Andrew Huberman, care ia personal ambele suplimente, experimentează niveluri crescute de energie fără efecte secundare semnificative. Cu toate acestea, este important de reținut că scopul administrării de NR și NMN nu este de a crește durata de viață, ci de a stimula nivelurile de NAD din organism. Deși există studii pe animale care sugerează o potențială creștere a duratei de viață, în prezent nu există dovezi concludente la om. În plus, perfuziile de NAD pot îmbunătăți, de asemenea, nivelul de energie și starea de bine, deși pot provoca disconfort și necesită medicație împotriva grețurilor. Este esențial să abordați aceste suplimente și perfuzii cu o minte deschisă, înțelegând că experiențele individuale pot varia.

Explorarea instrumentelor și tehnicilor de longevitate: efecte potențiale și considerații importante

Explorarea instrumentelor și tehnicilor precum perfuziile de NAD, NR, NMN și metformină în scopul creșterii duratei de viață este încă foarte dezbătută și nu este încă susținută de dovezi concludente. Cu toate acestea, aceste intervenții pot avea efecte subiective asupra vitalității și nivelului de energie. Este important să vă consultați cu un medic înainte de a încerca oricare dintre aceste metode, deoarece acestea pot fi inconfortabile, costisitoare și pot avea efecte secundare. Suplimentele ar trebui să fie privite ca suplimente, nu ca fiind fundamentul sănătății mentale și fizice. Este esențială prioritizarea unor factori precum expunerea la lumină, mișcarea, alimentația, modularea stresului și relațiile sociale. Sunt necesare mai multe cercetări și dezbateri în acest domeniu pentru a înțelege pe deplin beneficiile și riscurile potențiale.

Lipsa de date privind Metformin și Rapamicina ca suplimente de longevitate

În prezent, nu există date suficiente pentru a susține administrarea de metformină sau rapamicină în scopul creșterii duratei de viață. Deși există o explorare științifică în curs de desfășurare cu privire la beneficiile potențiale ale acestor medicamente pentru longevitate, este important de menționat că datele nu sunt încă suficient de solide pentru a justifica utilizarea lor exclusiv în acest scop. Alte intervenții, cum ar fi obținerea unui somn de calitate suficientă, exercițiile fizice, alimentația, modularea stresului și menținerea legăturilor sociale, au un impact mult mai mare asupra sănătății generale și a duratei de viață. Înainte de a lua în considerare orice fel de suplimente sau medicamente, este esențial să acordați prioritate acestor aspecte fundamentale ale unui stil de viață sănătos. În plus, este întotdeauna recomandabil să consultați un medic certificat înainte de a face orice schimbare în regimul dumneavoastră.

Sursa

Lasă un comentariu