Nu găsiți prețuri IVR clare? Aceste estimări vă vor ajuta

Nu găsiți prețuri IVR clare? Aceste estimări vă vor ajuta

Cele mai de bază planuri IVR găzduite pot costa doar 20 de dolari pe utilizator pe lună. Pentru sistemele IVR mai avansate bazate pe cloud, prețurile pot ajunge până la câteva sute de dolari pe utilizator pe lună. Sistemele IVR la fața locului implică o investiție inițială mai mare, variind de la 5.000 de dolari pentru cea mai elementară configurație până la 100.000 de dolari sau mai mult pentru sistemele avansate. De asemenea, trebuie luate în considerare și costurile de întreținere curentă.

Factorii cheie care influențează prețul IVR pentru call center sunt: dacă sistemul este instalat sau găzduit, numărul de utilizatori (fiind adesea disponibile reduceri de volum), numărul de linii sau numere de telefon necesare, condițiile de plată (anuale sau lunare) și caracteristicile specifice necesare. De exemplu, adăugarea unor funcții precum recunoașterea vocală avansată și integrarea cu sisteme proprietare va crește costul.

Vom aborda prețurile pentru aceste categorii:

 • IVR de ieșire
 • IVR de intrare
 • IVR găzduit
 • IVR la fața locului

Țineți cont de faptul că acestea sunt cifre aproximative pentru a vă ajuta să înțelegeți la ce să vă așteptați când vine vorba de prețurile IVR. Costurile reale pot varia în funcție de cerințele dumneavoastră specifice și de furnizorul ales.

Cele mai frecvente structuri de prețuri IVR

Diferite structuri de prețuri IVR răspund unor nevoi de afaceri diferite. Citiți mai departe pentru o defalcare a celor mai comune tipuri de structuri de prețuri IVR.

Prețurile VoIP IVR

Mulți furnizori de VoIP includ caracteristici IVR în planurile lor de call center. Acestea sunt de obicei structurate în jurul unor taxe lunare și variază de la planuri de bază la planuri avansate, calculate pe utilizator sau pe linie. Această opțiune este ideală dacă sunteți în căutarea unei soluții moderne, bazate pe internet, care oferă o varietate de funcții.

Prețuri pentru IVR găzduit

Aceasta este o alegere populară pentru multe întreprinderi mici și mijlocii datorită costurilor inițiale mai mici și a scalabilității. Soluțiile IVR găzduite sunt bazate pe cloud și implică un model de preț bazat pe abonament. IVR-urile găzduite sunt o soluție excelentă pentru întreprinderile care caută flexibilitate și cerințe minime de întreținere, deoarece întreținerea și actualizările de software sunt gestionate de furnizor.

Prețuri pentru IVR la sediu

Aceste sisteme implică o investiție inițială mare în hardware și software și includ, de asemenea, costuri de întreținere permanentă. IVR-urile on-premise sunt potrivite pentru întreprinderile care necesită o personalizare și un control extins al sistemului. Deși costurile inițiale sunt mai mari decât în cazul altor tipuri de RVI, aceste sisteme pot oferi economii pe termen lung și o integrare mai solidă cu sistemele interne.

IVR la cerere

Acesta este un model de tip „pay-as-you-go”, în care întreprinderile sunt facturate în funcție de utilizare, de exemplu, 1 dolar pe utilizator activ pe oră. IVR la cerere este o alegere economică dacă aveți volume fluctuante de apeluri sau dacă trebuie să minimizați cheltuielile lunare fixe. Acest model de tarifare este benefic pentru start-up-uri și întreprinderi mici care caută o scalabilitate rentabilă, precum și pentru întreprinderile sezoniere care se confruntă cu volume fluctuante de apeluri.

Prețuri pentru IVR hibrid

Sistemele IVR hibride combină elemente locale și elemente bazate pe cloud, oferind un amestec de control și flexibilitate. Aceste sisteme necesită, de obicei, o investiție inițială moderată pentru componentele la fața locului și o taxă lunară pentru serviciile în cloud.

Prețul poate varia în funcție de hardware-ul, software-ul și caracteristicile on-premise incluse în serviciul cloud. O structură hibridă de prețuri IVR este ideală pentru întreprinderile care fac tranziția de la sistemele tradiționale la soluții bazate pe cloud, având nevoie atât de personalizare, cât și de scalabilitate.

Prețuri IVR: Un ghid cuprinzător

În această secțiune, vom analiza diferite modele IVR, oferind o estimare a costului mediu pentru fiecare categorie, împreună cu caracteristicile și cele mai bune cazuri de utilizare.

IVR găzduit

Sistemele IVR găzduite sunt soluții bazate pe cloud, în care software-ul IVR este găzduit pe serverele furnizorului și este accesat prin internet. În plus față de costurile lunare ale planului, furnizorii de IVR pot percepe taxe pe minut, de obicei între 0,02 și 0,10.

 • Cel mai mic preț: Începând de la 20 $ pe utilizator pe lună???
 • Caracteristici IVR: Redirecționare de bază a apelurilor, filtrare a apelurilor, rutare de bază a apelurilor și saluturi preînregistrate
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderi mici cu nevoi standard de gestionare a apelurilor
 • Preț mediu: între 50 și 100 de dolari pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Rutare avansată a apelurilor, integrare cu sistemele CRM, analiză și capabilități de recunoaștere vocală
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mijlocii care au nevoie de mai multă integrare și de informații despre date
 • Cel mai mare preț: Peste 100 de dolari pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Rutare a apelurilor bazată pe inteligență artificială, suport multilingv, analize detaliate, experiențe omnichannel și autoservire end-to-end
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mari sau cele care au nevoie de o personalizare extinsă și de funcții avansate

IVR la fața locului

Sistemele IVR on-premise necesită instalarea de hardware și software la sediul afacerii dumneavoastră. Aceste sisteme adaptabile pot fi ajustate cu precizie pentru a oferi exact caracteristicile necesare pentru comunicațiile afacerii dumneavoastră.

Costurile pentru soluțiile on-premise variază semnificativ și se bazează pe cantitatea de hardware, licențele software și taxele de instalare. Ca o bună regulă de bază, puteți estima costurile de întreținere și de actualizare în curs de desfășurare la aproximativ 20% din investiția inițială în software.

 • Cel mai mic preț: între 5.000 și 20.000 de dolari
 • Caracteristicile IVR: Rutare a apelurilor, saluturi personalizabile, coadă de apeluri și verificări de securitate de bază pentru identificarea apelantului.
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mici care au nevoie de un sistem foarte sigur și personalizabil
 • Preț mediu: 20.000$ până la 80.000$
 • Caracteristicile IVR: Rutarea avansată a apelurilor, integrarea cu sistemele interne, filtrarea și alinierea îmbunătățită a apelurilor și recunoașterea vocală.
 • Cel mai bun pentru: Organizații de dimensiuni medii cu nevoi specifice de integrare și personalizare
 • Cel mai mare preț: între 100.000 și 500.000 de dolari
 • Caracteristicile IVR: Opțiuni de personalizare cuprinzătoare, analize avansate, capacități de integrare robuste, recunoaștere vocală avansată
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mari cu nevoi complexe de comunicare sau cele care au nevoie de integrare cu software proprietar

IVR de ieșire

Sistemele IVR de ieșire sunt utilizate pentru a efectua apeluri automate către clienți în diverse scopuri, cum ar fi sondaje sau memento-uri. În plus față de planurile lunare, furnizorul IVR poate percepe taxe pe minut, care variază de obicei între 0,02 și 0,10.

 • Cel mai mic preț: $7.95 până la $30 per utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Inițiere automată a apelurilor, capabilități de bază de sondaj
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile care desfășoară activități de informare de rutină, cum ar fi sondaje sau memento-uri de programare
 • Preț mediu: între 40 și 80 de dolari pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Scripting îmbunătățit al apelurilor, integrare cu instrumente de marketing
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderi mijlocii cu nevoi diverse de informare
 • Cel mai mare preț: Mai mult de 100 de dolari pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Analiză a apelurilor îmbunătățită de AI, instrumente sofisticate de gestionare a campaniilor
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mari cu nevoi extinse de comunicare de ieșire

Inbound IVR

Sistemele IVR de intrare utilizează meniuri automate pentru a ajuta apelanții să ajungă la departamentul sau la informațiile corecte. Aceste sisteme sunt esențiale pentru întreprinderile care doresc să îmbunătățească eficiența serviciilor pentru clienți prin automatizarea navigării apelantului prin sistem, reducând timpii de așteptare și asigurându-se că apelanții sunt direcționați către departamentul sau sursa de informații corespunzătoare.

 • Cel mai mic preț: 20$ până la 30$ pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Include rutarea de bază a apelurilor și salutul preînregistrat
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mici care doresc să-și eficientizeze gestionarea apelurilor primite fără a avea nevoie de o personalizare extinsă
 • Preț mediu: între 40 și 70 de dolari pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Rutare avansată a apelurilor, integrare cu sistemele CRM și analize de bază pentru a urmări interacțiunile apelantului.
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderile mijlocii care au nevoie de o integrare mai profundă cu sistemele lor de afaceri și de informații mai detaliate despre modelele de apeluri
 • Cel mai mare preț: 80 $ sau mai mult pe utilizator pe lună
 • Caracteristici IVR: Rutare a apelurilor bazată pe inteligență artificială, suport multilingv, analize detaliate și capacități avansate de integrare
 • Cel mai bun pentru: Întreprinderi mari sau afaceri cu nevoi complexe de gestionare a apelurilor și o cerere de personalizare și integrare extinsă

Prețuri IVR: Accesorii suplimentare

Pentru sistemele IVR sunt disponibile diverse suplimente. Acestea pot îmbunătăți funcționalitatea și eficiența sistemului IVR. Mai jos sunt prezentate câteva suplimente IVR obișnuite și estimările de cost ale acestora.

Recunoașterea vocală avansată

Recunoașterea avansată a vocii în sistemele IVR permite o interacțiune mai intuitivă cu apelanții, utilizând procesarea limbajului natural pentru a înțelege și a răspunde la solicitările vocale. Această caracteristică îmbunătățește experiența utilizatorului, facilitând direcționarea mai precisă a apelurilor și rezolvarea interogărilor.

În mod obișnuit, recunoașterea vocală avansată face parte din pachetele IVR premium, dar poate fi un supliment pentru planurile de bază. Costul adăugării recunoașterii vocale avansate la un plan de bază variază, dar poate fi cuprins între 50 și 250 de dolari, în funcție de furnizor și de complexitatea tehnologiei.

Înregistrarea apelurilor

Înregistrarea apelurilor este esențială pentru asigurarea calității, formarea și conformitatea în operațiunile de servicii pentru clienți. Această caracteristică este standard în multe planuri IVR de nivel mediu și premium, în special pentru centrele de apeluri și întreprinderile care se concentrează pe asistența pentru clienți.

Cu toate acestea, înregistrarea apelurilor ar putea fi disponibilă ca supliment pentru pachetele IVR mai de bază, cu prețuri cuprinse între 6,99 și 15 dolari pe lună, în funcție de furnizor și de cantitatea de stocare de care aveți nevoie.

Analiză și raportare

Analizele de bază sunt adesea incluse în pachetele standard, dar analizele mai cuprinzătoare fac parte din planurile de nivel superior sau ca suplimente. În mod obișnuit, un add-on costă între 25 și 250 de dolari, în funcție de profunzimea analizei.

Integrarea CRM

Integrarea sistemului IVR cu software-ul de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) poate eficientiza interacțiunile cu clienții și gestionarea datelor. Aceasta este adesea o funcție suplimentară care începe la aproximativ 500 de dolari.

Suport multilingv

Oferirea de asistență IVR în mai multe limbi este crucială pentru întreprinderile care deservesc o bază de clienți diversă. Unele sisteme IVR oferă opțiuni multilingve de bază în pachetele standard, dar un suport extins este de obicei o caracteristică premium sau un supliment. Costul adăugării suportului în mai multe limbi poate varia între 250 și 500 de dolari?.

Tronsoane SIP

SIP trunking permite întreprinderilor să înlocuiască liniile telefonice tradiționale cu apeluri pe internet. Aceasta este în general considerată un supliment, în special pentru întreprinderile care integrează telefonia tradițională cu capacitățile VoIP. Costul pentru SIP trunking este de aproximativ 19,99 USD per trunchi?.

Numere de telefon suplimentare

Întreprinderile au uneori nevoie de numere de telefon suplimentare pentru diferite departamente sau birouri regionale. Planurile includ adesea o anumită cantitate de numere de telefon pe nivel, dar pot oferi linii suplimentare ca supliment. Liniile suplimentare încep, de obicei, de la aproximativ 6 dolari pe număr pe lună.

Sursa