Mai există apelurile locale? Nu chiar

Un apel local este un apel care este efectuat și recepționat în cadrul aceluiași cod poștal – sau, din punct de vedere tehnic, în cadrul aceluiași centru de comutare. Mai jos, vom explica ce este un apel local, cum diferă de un apel interurban și de ce apelurile locale sunt acum irelevante.

Un exemplu de apel local

Un exemplu obișnuit de apel local este cel în care o persoană formează numărul de telefon al unei întreprinderi locale din apropierea casei sale pentru a obține informații despre orele de funcționare ale magazinului. Deoarece apelantul se află în același cod poștal ca și destinația finală a apelului, acesta trece printr-un singur centru de comutare (și, prin urmare, este considerat un apel local).

Dacă sunați un prieten din același oraș, chiar dacă sunteți în suburbii și el locuiește în centrul orașului, acesta ar fi un apel local. Același lucru pentru întreprinderi – dacă lucrați la birou și trebuie să sunați furnizorul local de hârtie din același oraș, ar fi considerat un apel local.

Acest lucru nu se aplică doar la telefoanele fixe. Dacă vă folosiți telefonul mobil pentru a comanda o pizza la un restaurant din apropiere din orașul dumneavoastră, acest lucru se consideră, de asemenea, un apel local. Nu contează dacă sunați de pe telefonul mobil la un telefon fix din apropiere sau la telefonul mobil al altei persoane – atâta timp cât se află în același cod poștal, totul este considerat a fi local.

Totul este destul de simplu. Serviciile de telefonie VoIP funcționează chiar în același mod. Dacă utilizați un serviciu VoIP precum Nextiva sau RingCentral pentru a apela un număr local de telefon fix sau mobil, acesta este considerat, de asemenea, un apel local.

Un exemplu de apel interurban

În schimb, un apel interurban este orice apel efectuat în afara unei zone locale definite. Un exemplu simplu de apel interurban ar fi un apelant din New York care sună un prieten din Los Angeles, așa cum a făcut Alexander Graham Bell când a efectuat primul apel transcontinental către Thomas A. Watson în 1915.

Oricum, deoarece atât apelantul, cât și destinatarul unui apel interurban ocupă coduri poștale diferite, un apel între ei trebuie să treacă prin mai multe centre de comutare pentru a ajunge la destinație, ceea ce îl deosebește de un apel local.

În cazul apelurilor interurbane, există două tipuri principale: apeluri interurbane interne și apeluri interurbane internaționale. Exemplul de mai sus este un apel interurban intern, sau național.

Dacă aceeași persoană din New York ar suna un prieten din Berlin, Germania, ar fi un apel interurban internațional. Cel mai important lucru aici este să nu uitați să formați codul de ieșire din țară înainte de a forma codul desemnat al celeilalte țări, urmat de numărul de telefon real.

De ce apelurile locale sunt acum irelevante

În zilele noastre, apelurile locale sunt considerate în mare parte depășite, în principal datorită furnizorilor de tehnologie VoIP (care fac posibile apelurile telefonice prin internet) și adoptării pe scară largă a telefoanelor mobile.

Datorită faptului că majoritatea persoanelor care folosesc telefoane mobile nu mai au linii fixe, majoritatea apelurilor pe care le efectuează nu se limitează la conexiuni prin cablu. Prin urmare, un apel poate ajunge cu ușurință oriunde în cadrul rețelei unui operator de telefonie mobilă, care este, de obicei, întreaga țară a utilizatorului.

Acestea fiind spuse, singura limitare reală care există este cea a apelurilor internaționale. În acest caz, un singur operator de telefonie, precum AT&T sau Verizon, nu este în măsură să completeze singur traseul complet al unui apel internațional. În schimb, apelul va trebui să fie direcționat către un alt operator de telefonie din țara de destinație a apelului. De exemplu, o persoană din Statele Unite care folosește Verizon pentru a suna o companie din Regatul Unit ar trebui să fie direcționată către un alt operator pentru a ajunge cu succes la destinație.

Captură de ecran a paginii web WhatsApp stay connectedCaptură de ecran a paginii web WhatsApp stay connected

Aplicații precum WhatsApp și Zoom sunt alternative bune dacă sunteți în căutarea unor opțiuni ieftine și simple de apeluri interurbane internaționale. Cu WhatsApp, puteți efectua un apel vocal, trimite un mesaj text sau puteți intra într-un apel video cu o altă persoană care folosește aplicația, gratuit, atâta timp cât folosiți Wi-Fi. Dacă folosiți date, veți fi taxat în funcție de planul de date al telefonului dvs.

Zoom facilitează, de asemenea, discuțiile cu prietenii și colegii la distanțe mari. Planul gratuit este de obicei suficient pentru apeluri video de bază, dar probabil că veți dori să treceți la un plan superior dacă îl folosiți pentru apeluri de afaceri. Și, din nou, dacă folosiți date și nu Wi-Fi pentru a accesa Zoom, va trebui să luați în calcul acest cost.

Istoria apelurilor locale

În anii trecuți, telefoanele fixe reprezentau principala și/sau singura metodă de efectuare a apelurilor. Prin urmare, aproape toate liniile telefonice erau interconectate prin intermediul unui sistem de telefonie simplu și vechi (POTS), care este un sistem analogic de transmisie a vocii care utilizează fire fizice pentru a funcționa.

În acest sistem tradițional, care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și a înlocuit în cele din urmă telegramele ca principal mijloc de comunicare, telefoanele necesitau o conexiune directă prin linii de cupru. Pentru a se conecta cu o altă linie, o persoană făcea un apel care trecea prin centrul de comutare al serviciului de telefonie fixă al operatorului său. Din cauza constrângerilor fizice și a limitărilor de scară ale acestui sistem bazat pe fire, comutarea apelului trebuia să aibă loc în zona locală a apelantului. Cu alte cuvinte, apelurile locale erau gestionate în cadrul aceluiași centru de comutare al unui anumit cod poștal.

Apelurile interurbane, pe de altă parte, erau apeluri care trebuiau să fie direcționate către un alt comutator înainte de a ajunge la destinatarul apelului. Acest proces necesita timp și bani suplimentari, astfel încât operatorii de telefonie ofereau adesea apeluri locale gratuite, dar facturau la minut pentru apelurile interurbane, ca o modalitate de a face bani.

Cu toate acestea, introducerea telefoanelor mobile în 1973 de către Motorola și creșterea explozivă a telefoanelor celulare și a comunicațiilor digitale începând cu anii 1990 au dus la sistemul de telefonie bazat pe frecvențe radio care este utilizat pe scară largă în întreaga lume în prezent – ceea ce a dus la declinul telefoanelor fixe și al apelurilor locale odată cu acesta.

Înțelegeți natura schimbătoare a apelurilor telefonice

Tehnologia care stă la baza convorbirilor telefonice a suferit câteva schimbări rapide pe parcursul ultimului secol. Aceste schimbări au fost însoțite de noi dispozitive și de noi obiceiuri de apelare, atât ale consumatorilor obișnuiți, cât și ale întreprinderilor. Având o mai bună înțelegere a acestor schimbări, veți putea profita de noile tehnologii de apelare pe măsură ce apar.

Cel mai important lucru este să știți că nu sunteți limitat doar la capacitățile operatorului de telefonie, mai ales atunci când vine vorba de apelurile interurbane. Chiar nu există un motiv întemeiat pentru a plăti o tonă de bani pentru a efectua un apel internațional atunci când există sisteme de telefonie VoIP pentru afaceri și aplicații utilizate în mod obișnuit, cum ar fi WhatsApp.

Sursa

Lasă un comentariu