Identificarea normală a apelantului nu este suficient de bună? Iată care sunt cele mai bune alternative

Identificarea normală a apelantului nu este suficient de bună? Iată care sunt cele mai bune alternative

Identificarea apelantului ne ajută să filtrăm apelurile de la telemarketing, foști parteneri și rude prea vorbărețe încă de la sfârșitul anilor 1980.

Cu toate acestea, cei care apelează pentru spam continuă să găsească noi modalități de a-l ocoli.

De fapt, situația a ajuns atât de gravă încât, în zilele noastre, opinia predominantă este să evitați să răspundeți la orice apel care nu provine de la una dintre persoanele de contact – și chiar și telefoanele noi sunt dotate cu funcții care pot trimite apelanții necunoscuți direct în căsuța vocală.

Dar ce se întâmplă dacă pierdeți un apel de urgență de la cineva de la școala copilului dumneavoastră sau un apel important de la noul număr de telefon al cabinetului medicului dumneavoastră?

Din motive imprevizibile ca acestea, mulți oameni continuă să se bazeze pe identificarea tradițională a apelantului și pe alternativele sale disponibile pentru a ține la distanță apelurile nedorite.

Utilizarea identificatorului de apelant al operatorului dvs. de telefonie

În ciuda neajunsurilor sale, identificarea tradițională a apelantului este încă inclusă în majoritatea telefoanelor moderne și a planurilor de servicii din zilele noastre.

Între timp, planurile de nivel inferior ale furnizorilor principali și ale furnizorilor mai mici sau regionali tind să ofere servicii de identificare a apelantului la nivel de bază, care arată doar numărul care sună.

În încercarea de a remedia problemele legate de identificarea apelantului tradițional, marii furnizori de telefonie mobilă oferă acum servicii îmbunătățite de identificare a apelantului ca parte a planurilor lor de nivel superior.

Aceste servicii variază de la un operator la altul, dar, în general, oferă o bază de date de identificare a apelantului mai bună și mai multe funcții de combatere a spam-ului. Iată o prezentare generală a ceea ce oferă unii dintre principalii operatori din SUA:

Verizon: Verizon’s Call Filter este un serviciu care identifică apelurile primite după nume și oferă avertismente de spam. De asemenea, permite clienților să blocheze apelurile nedorite.

AT&T: Serviciul ActiveArmor de la AT&T oferă blocarea automată a fraudelor și avertismente de suspiciune de spam. De asemenea, clienții pot personaliza setările de blocare a apelurilor în funcție de preferințele lor.

T-Mobile: Scam Shield de la T-Mobile include funcțiile Scam ID și Scam Block, care ajută clienții să identifice și să blocheze eventualele apeluri frauduloase.

Sprint: Serviciul Premium Caller ID de la Sprint oferă clienților informații despre apelant, inclusiv numele, orașul și statul celui care a sunat.

Per ansamblu, aceste caracteristici pot oferi o protecție mai mare împotriva apelanților spam, dar au totuși defectele lor.

O problemă semnificativă a identificatorului de apelant al operatorului este lipsa de standardizare. Fiecare operator de telefonie își gestionează propria bază de date de identificare a apelantului, ceea ce înseamnă că informațiile de identificare a apelantului sunt adesea depășite și nu pot ține pasul cu capacitățile tehnologiei VOIP (Voice over Internet Protocol), utilizată de mulți apelanți spam.

În orice caz, să te bazezi doar pe soluțiile bazate pe operatorii de telefonie ar putea să nu fie niciodată suficient, deoarece cei care apelează prin spam își schimbă frecvent tacticile.

Falsificarea numerelor este una dintre aceste tactici care revine mereu. Este o tehnică pe care escrocii o folosesc pentru a manipula informațiile de identificare a apelantului astfel încât telefonul dvs. să vă afișeze un număr de încredere în speranța de a vă păcăli să răspundeți la un apel pe care altfel l-ați ignora.

Cum să activați identificarea apelantului pe telefon

Oricât de slabă sau defectuoasă ar fi identificarea apelantului, este totuși mai bună decât nimic. De asemenea, funcționează numai dacă îl aveți activat, așa că este bine să știți cum să îl activați pe dispozitivul dvs.

iPhone:

  1. Deschideți fereastra Setări app.
  2. Derulați în jos și apăsați pe Telefon.
  3. În conformitate cu Apeluri asigurați-vă că Afișați ID-ul meu de apelant este comutat în poziția pornit.

Android:

  1. Deschideți fereastra Telefon aplicație.
  2. Atingeți pictograma de meniu cu trei puncte și selectați Setări.
  3. Căutați Identificare apelant &; Spam sau o opțiune similară și asigurați-vă că este activată sau activată.

Aplicații de identificare a apelantului

Dacă vă simțiți frustrat de toate apelurile spam care trec prin ID-ul de apelant al operatorului dvs. de telefonie, există și alte aplicații terțe care vă pot ajuta. Acestea oferă funcții avansate care pot identifica și bloca apelurile spam care trec prin fisuri.

Rețineți că majoritatea acestor aplicații necesită un abonament pentru a avea acces la cele mai bune funcții ale lor fără reclame – deci va trebui să plătiți dacă doriți o apărare mai bună împotriva apelurilor nedorite fără întreruperi.

Iată o prezentare generală a unor aplicații de identificare a apelantului pe care vă recomandăm să le testați:

Truecaller

Pretinzând că este „Cea mai bună aplicație de identificare a apelantului și de blocare a spam-ului din lume,” Truecaller oferă o versiune gratuită a aplicației sale pentru identificarea apelurilor și blocarea spam-ului. În cele din urmă, prețul pe care îl plătiți pentru accesul la aceste funcții este faptul că trebuie să tolerați publicitatea din aplicație.

Planurile premium ale Truecaller încep de la 9,99 dolari pe an, care include funcția de bază menționată mai sus, doar că fără reclame. De asemenea, compania oferă și alte planuri mai scumpe care includ funcții precum gestionarea contactelor, înregistrarea apelurilor, blocarea avansată a spam-ului, filtrarea apelurilor, modul incognito și multe altele.

Disponibilitate: iOS și Android

Bună ziua

Hiya este o aplicație simplă, dar puternică, cu o versiune gratuită, care vă permite să identificați apelurile pe care le doriți și să blocați numerele pe care doriți să le evitați.

Hiya oferă, de asemenea, un pachet de funcții premium pentru 3,99 dolari pe lună sau 24,99 dolari pe an. Aceste caracteristici includ filtrarea apelurilor, protecția mesageriei vocale, protecția apelurilor false și căutarea inversă a telefonului.

Disponibilitate: iOS și Android

CallApp

CallApp este o altă aplicație de identificare a apelantului și de blocare a spam-ului, care oferă funcții suplimentare pentru utilizatorii plătiți.

Versiunea gratuită a acestei aplicații vine cu caracteristici impresionante, dincolo de identificarea apelantului și blocarea spam-ului. Printre acestea se numără înregistrarea apelurilor, tonuri de apel video și posibilitatea de a trimite un mesaj WhatsApp către orice număr, chiar dacă nu l-ați salvat ca și contact.

Funcțiile premium costă 1,99 dolari pe lună, inclusiv tonuri de apeluri video personalizate nelimitate, înregistrări nelimitate ale apelurilor și acces la vizualizarea profilului aplicației și la informații despre apeluri.

Disponibilitate: Numai pentru Android

Mr. Number Lookup și Call Block

De la creatorii lui Hiya, Domnul Număr este o aplicație care combină funcțiile avansate de identificare a apelantului și de blocare a spam-ului cu o funcție de căutare a numărului de telefon.

Mr. Number vă permite, de asemenea, să vă gestionați propria listă de blocare a apelurilor și să îi ajutați pe alții prin raportarea spam-ului. Aceasta include o integrare nativă pentru ecranul de apeluri primite din iOS, jurnalele de apeluri și blocarea apelurilor.

Funcțiile de mai sus sunt disponibile doar pentru utilizatorii plătiți. Abonamentele pornesc de la 3,99 dolari pe an sau de la o plată unică de 74,99 dolari pentru acces pe viață.

Disponibilitate: iOS și Android

Whoscall

Whoscall este o aplicație de identificare a apelantului cu o suită de funcții avansate de gestionare a spam-ului în versiunea gratuită.

Vă permite să blocați spam-ul și să filtrați apelanții necunoscuți, astfel încât să puteți prelua doar apelurile pe care le doriți. Aplicația oferă un sistem de insigne verzi pentru apelanții verificați din baza sa de date extinsă și o funcție de căutare a numerelor necunoscute.

Versiunea premium a Whoscall costă 1,99 dolari pe lună sau 19,99 dolari pe an. Această taxă elimină reclamele și vă oferă încă două funcții: un blocator automat de apeluri spam și o bază de date cu numere care se actualizează automat. Dacă rămâneți cu versiunea gratuită, trebuie să filtrați manual apelurile și să actualizați baza de date.

Disponibilitate: iOS și Android

TrapCall

TrapCall este un serviciu de demascare a identificatorului de apelant care dezvăluie identitatea numerelor blocate și necunoscute. Include, de asemenea, blocarea automată a spam-ului pentru a opri apelurile nedorite înainte de a fi nevoit să vă confruntați cu ele.

Pe lângă cele de mai sus, Trapcall oferă, de asemenea, funcția de transcriere a mesajelor vocale, permite utilizatorilor să își creeze propria listă neagră pentru a bloca apelarea anumitor numere și oferă alerte de apeluri pierdute.

TrapCall oferă o versiune de încercare cu toate funcțiile timp de o săptămână. După aceea, puteți cumpăra un abonament pentru o plată unică de 9,99 dolari.

Disponibilitate: iOS și Android

Nu uitați să luați în considerare una dintre aceste aplicații dacă vă simțiți frustrat din cauza unui volum mare de apeluri spam pe care funcțiile integrate ale operatorului dvs. nu reușesc să le elimine.

Chiar dacă nu aveți de-a face cu o mulțime de spammer, dar țineți la intimitatea dvs., aceste aplicații vă vor oferi un control mai mare asupra celor care vă pot contacta.

Opțiuni manuale de identificare a apelantului

Dacă doriți să adoptați o abordare mai practică pentru a bloca apelurile spam sau pentru a cerceta mai adânc originea apelurilor necunoscute, opțiunile manuale, cum ar fi serviciile de căutare inversă a numerelor de telefon, vă pot fi de ajutor.

Serviciile de căutare inversă a numerelor de telefon sunt instrumente valoroase care vă pot oferi informații despre proprietarul unui număr de telefon – însă detaliile specifice disponibile și acuratețea pot varia în funcție de serviciul pe care îl utilizați.

Iată câteva opțiuni de căutare manuală de luat în considerare:

Aplicații de căutare a numerelor necunoscute

Câteva dintre aplicațiile terțe de mai sus oferă, de asemenea, funcții care vă permit să căutați apelanții necunoscuți. Atunci când un apelant pe care nu îl recunoașteți apare pe telefon, puteți utiliza aplicațiile pentru a căuta numărul și a obține instantaneu detalii despre persoana care vă sună.

Aplicația Google Phone

Pentru utilizatorii de Android, aplicația Google Phone include o funcție integrată de identificare a apelantului, care identifică apelurile de afaceri și spam. De asemenea, oferă informații în timp real despre apelurile primite, permițându-vă să alegeți dacă doriți să răspundeți sau să refuzați.

Pentru utilizatorii Google Pixel în mod specific, Google include din 2018 o funcție de filtrare a apelurilor care vorbește cu apelantul și îi cere mai multe informații înainte de a răspunde la telefon. Serviciul de filtrare oferă, de asemenea, o transcriere în direct a tot ceea ce spune apelantul, permițându-i utilizatorului ca asistentul Google să îi ceară apelantului să precizeze motivul apelului, să sune mai târziu sau chiar să îl elimine din lista de apeluri – toate acestea fără a fi nevoie să spună un cuvânt.

WhitePages

WhitePages este un director online cuprinzător care oferă servicii de căutare inversă a numerelor de telefon. Atunci când un număr de telefon pe care nu îl recunoașteți apare pe telefonul dumneavoastră, îl puteți introduce în directorul WhitePages pentru a descoperi numele și locația asociate.

WhoCallsMe

Dacă sunteți în căutarea unui grup de oameni la fel de dedicați ca și dvs. pentru a opri spam-ul, WhoCallsMe ar putea fi o alegere bună. Este o platformă condusă de o comunitate unde membrii împărtășesc informații despre numere necunoscute.

Atunci când căutați un număr, accesați o bază de date colectivă de experiențe care vă va ajuta să decideți dacă să răspundeți la un apel de la acesta.

Creați-vă o strategie de blocare a spam-ului

În ceea ce privește blocarea apelurilor spam, serviciile de identificare a apelantului de la operatorii de telefonie au în mod clar mult loc de îmbunătățire.

Aplicațiile de identificare a apelantului, pe de altă parte, sunt adesea mult mai receptive la tacticile în continuă schimbare ale spammerilor. De obicei, acestea au funcții avansate, baze de date mai bune și domenii mai restrânse pentru a vă proteja de apelurile nedorite.

Alternativ, pentru cei care dispun de mai mult timp sau interes, căutarea numerelor și blocarea lor manuală poate adăuga un alt nivel de protecție.

Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, cel mai bun pariu pentru a combate apelurile spam ar putea fi dezvoltarea unei strategii pe mai multe niveluri care să combine toate metodele de mai sus.

S-ar putea să fie nevoie de ceva timp, efort și ceva bani, dar dacă apelurile spam vă perturbă viața și vă afectează intimitatea, ar putea merita să vă ajute să vă recâștigați controlul asupra telefonului și intimității dumneavoastră.

Sursa