Cum să obțineți un nume de domeniu gratuit în 6 pași simpli

Vreți să începeți pur și simplu? Înscrieți-vă la Bluehost și obțineți un domeniu gratuit astăzi.

Dacă sunteți gata să lansați un nou site web, primul loc de unde trebuie să începeți este domeniul. Domeniul este adresa pe care oamenii o introduc pentru a vă vizita site-ul web, așa că puteți vedea de ce acest prim pas este crucial. Trebuie să începeți cu găsirea și înregistrarea unui nume de domeniu, ceea ce poate fi un pic confuz dacă nu ați mai făcut-o niciodată. Cu toate acestea, suntem aici pentru a vă arăta că, de fapt, este destul de ușor să găsiți un nume de domeniu și să îl înregistrați-fsau gratuit.

Da, ați citit bine. Fie că începeți un blog, vă construiți un portofoliu online sau creați un site personal sau de afaceri, vă vom arăta modul rapid și ușor de a obține un gratuit nume de domeniu.

 • Domeniu gratuit inclus cu găzduire
 • Suport 24/7
 • Garanție de 30 de zile pentru returnarea banilor
 • Gazduire domeniu la prețuri accesibile

Obțineți domeniul dvs. GRATUIT

Cei mai buni 7 registratori de domenii

 • GoDaddy – Cel mai bun pentru protecția domeniului și confidențialitate
 • Bluehost – Cel mai bun pentru înregistrarea domeniului și găzduirea web la pachet
 • Porkbun – Cel mai bun pentru extensii de domenii creative
 • Domeniu.com – Cel mai bun pentru achiziția rapidă și simplă de domenii
 • Soluții de rețea – Cel mai bun pentru înregistrări de domenii pe termen lung
 • Namecheap – Cel mai bun pentru înregistrarea de domenii la prețuri accesibile
 • NameSilo – Cel mai bun pentru cumpărarea de domenii în vrac

Doriți să aflați mai multe despre cei mai buni registratori de domenii? Citiți recenziile noastre detaliate despre fiecare dintre cele mai bune alegeri.

6 pași pentru a obține un nume de domeniu gratuit

Obținerea unui domeniu gratuit este ușoară și necesită doar șase pași simpli.

 1. Mergeți la Bluehost.com
 2. Selectați un plan de găzduire web
 3. Configurați domeniul dvs.
 4. Creați un cont
 5. Alegeți termenii de facturare
 6. Introduceți informațiile de plată pentru a vă revendica domeniul gratuit

Astăzi vă vom arăta cât de ușor este să vă revendicați numele de domeniu gratuit cu Bluehost. De ce? Pentru că, fără îndoială, Bluehost este una dintre cele mai ușoare modalități pentru cineva nou în materie de nume de domenii de a obține unul gratuit.

Există alte câteva modalități de a obține un nume de domeniu gratuit cu găzduire gratuită și le vom aborda mai târziu. Dar dacă mergeți cu Bluehost înseamnă că nu veți întâmpina limitările care vin cu aceste alte opțiuni.

Bluehost este o opțiune excelentă pentru a obține un domeniu gratuit, deoarece vine la pachet cu cele mai accesibile pachete de găzduire web. Aceste oferte la pachet sunt cu adevărat valoroase, deoarece veți avea totuși nevoie de cineva care să vă găzduiască viitorul site web după ce vă asigurați numele de domeniu.

Cu un pachet, ucizi doi iepuri dintr-o lovitură. În plus, păstrați înregistrarea domeniului și găzduirea web la un singur furnizor. Pachetele ieftine de la Bluehost includ, de asemenea, WordPress, un SSL gratuit, un CDN gratuit și alte instrumente de care veți avea nevoie pentru a construi un site web care arată bine.

Procesul de înscriere la Bluehost este incredibil de ușor. Totul este orientat către începători, așa că nu aveți nevoie de nicio experiență tehnică pentru a începe.

Bluehost oferă o garanție de 30 de zile de rambursare a banilor, așa că nu există niciun risc să vă înscrieți. Dacă nu sunteți mulțumit din orice motiv, contactați-ne în termen de o lună de la data de începere pentru a primi o rambursare completă.

Bluehost păstrează simplitatea: Alegeți orice plan de găzduire web, iar domeniul dvs. este gratuit timp de un an. Vă vom explica mai în detaliu acești pași mai jos.

Pasul 1: Mergeți la Bluehost.com

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vizitați site-ul Bluehost. Compania organizează în mod regulat oferte speciale, așa că nu uitați să fiți atenți la ofertele afișate pe pagina lor de start.

Faceți clic pe Începeți. Sau puteți naviga la pagina Găzduire și selectați Găzduire partajată din lista derulantă.

Captură de ecran a paginii de start a Bluehost cu săgeți îndreptate către butonul Get Started și meniul Shared HostingCaptură de ecran a paginii de start a Bluehost cu săgeți îndreptate spre butonul Get Started și meniul Shared Hosting
Ajungeți pe pagina de găzduire partajată a Bluehost pentru a începe procesul de înregistrare gratuită a domeniului.

Vei vedea și alte tipuri de găzduire web, cum ar fi găzduire cloud, găzduire VPS și găzduire de e-mail. Ignoră-le pe acestea.

Găzduirea partajată este cea mai accesibilă modalitate de a obține un nume de domeniu gratuit și necesită cel mai puțin de întreținere și cunoștințe de securitate din partea dumneavoastră.

Dacă site-ul dvs. devine foarte popular sau dacă doriți să adăugați unele caracteristici interactive, este posibil să nu mai aveți nevoie de găzduire partajată.

Dacă și când se întâmplă acest lucru, Bluehost vă facilitează actualizarea aranjamentului de găzduire. Mai multe resurse, mai mult control, mai multe site-uri web – este doar un simplu clic pe un buton atunci când sunteți pregătit.

Pasul 2: Selectați un plan de găzduire web

După selectarea tipului adecvat de găzduire, trebuie să alegeți planul potrivit.

Bluehost oferă câteva opțiuni diferite pentru găzduire partajată. Așadar, verificați-le și vedeți care este cea potrivită pentru dumneavoastră.

Captură de ecran a tabelului de prețuri pentru găzduire partajată de la Bluehost, cu un domeniu gratuit evidențiat pe fiecare planCaptură de ecran a tabelului de prețuri pentru găzduire partajată de la Bluehost cu un domeniu gratuit evidențiat pe fiecare plan
Fiecare plan Bluehost vine cu un domeniu gratuit timp de un an.

Toate aceste planuri sunt opțiuni solide. Puteți scăpa cu planul Basic dacă nu vă așteptați la un trafic mare și nu aveți nevoie de tone de spațiu de stocare.

Am recomanda planul Choice Plus pentru cei care își actualizează în mod regulat site-ul sau care se așteaptă la un trafic semnificativ. Puteți găzdui până la trei site-uri pe acest plan și are de patru ori mai mult spațiu de stocare în comparație cu nivelul Basic.

De asemenea, vine cu avantaje suplimentare, cum ar fi scanarea malware și backup-uri gratuite ale site-ului pentru primul an. Capacitatea de a vă restaura site-ul este crucială. Manipularea backup-urilor pe cont propriu este o bătaie de cap pe care o puteți evita cu planurile Business.

Pasul 3: Configurați domeniul dvs.

Bluehost vă solicită să vă configurați domeniul imediat după ce ați selectat planul dumneavoastră. Vi se va cere să faceți acest lucru chiar înainte de a vă crea un cont sau de a introduce detaliile de facturare.

Captură de ecran a paginii de configurare a domeniului de la BluehostScrenshot al paginii de configurare a domeniului de la Bluehost
Introduceți numele de domeniu dorit pentru a verifica disponibilitatea acestuia.

De acolo, Bluehost vă va ghida prin procesul de selectare a unui nume de domeniu care este disponibil. În câteva secunde, veți avea un răspuns – și chiar dacă nu este disponibil, Bluehost vă va recomanda nume similare pe care le puteți folosi ca alternativă la prima alegere.

Bluehost oferă domenii cu diferite extensii, printre care: Nume de domeniu cu extensia:

 • .com
 • .net
 • .tech
 • .me
 • .org
 • .website
 • .blog

Pentru marea majoritate a site-urilor web, vă recomandăm să obțineți un domeniu .com. Dar puteți lua în considerare o extensie alternativă dacă versiunea .com nu este disponibilă sau este prea scumpă.

Chiar dacă primiți primul an gratuit, ar trebui să acordați totuși atenție costului domeniului dumneavoastră. În caz contrar, s-ar putea să ajungeți să plătiți mai mult decât ați dorit sau v-ați așteptat la reînnoire.

De exemplu, costul mediu al unui domeniu este de doar între 10 și 20 de dolari pe an. Dar dacă achiziționați fără să știți un domeniu de pe piața secundară, acest număr ar putea fi semnificativ mai mare.

Lăsând la o parte costurile, domeniile .com sunt mai bune pentru succesul pe termen lung al site-ului dumneavoastră. În timp ce Google spune că existența unui domeniu de nivel superior (TLD) nu joacă un rol în factorii săi de clasificare, domeniile .com sunt, de obicei, mai ușor de reținut de către vizitatorii site-ului.

Iată de ce.

În primul rând, domeniile .com sunt cunoscute pe scară largă și transmit încredere pentru site-ul dumneavoastră. Vizitatorii site-ului web și alte site-uri vor crede că sunteți legitim atunci când vor vedea o extensie .com. Acest lucru poate încuraja alte site-uri să se conecteze la site-ul dvs., ceea ce este crucial pentru construirea de linkuri și valoarea SEO.

De asemenea, este important să recunoașteți că domeniile .com nu sunt legate de o anumită extensie. De exemplu, clienții din SUA s-ar putea gândi de două ori înainte de a cumpăra ceva de pe un site cu extensia .uk.

Există câteva motive pentru care este important să vă configurați domeniul imediat:

 • Altcineva ar putea pune mâna pe numele de domeniu preferat de dumneavoastră în timp ce dumneavoastră ezitați.
 • Ați plătit deja pentru acest serviciu, așa că dacă vă forțați să faceți acest pas, proiectul dumneavoastră continuă să avanseze.
 • Dacă ați ajuns până aici, suntem siguri că v-ați gândit deja destul de mult la numele de domeniu pe care îl doriți, așa că nu vă mai gândiți la ce să faceți și înregistrați-vă domeniul.

Cu toate acestea, dacă acum săriți peste acest pas sau faceți clic pe fereastră din orice motiv, nu vă faceți griji. Puteți oricând să vă revendicați domeniul gratuit mai târziu prin intermediul tabloului de bord Bluehost.

Dacă vă luptați să vă gândiți la un nume bun, puteți folosi întotdeauna un generator de nume de domeniu pentru inspirație.

Pasul 4: Creați un cont

După ce ați adăugat domeniul în coș, va trebui să creați un cont Bluehost.

Ecranul de creare a contului BluehostEcranul de creare a contului Bluehost
Bluehost are nevoie de o adresă de e-mail validă pentru a crea un cont și pentru a vă revendica domeniul gratuit.

Acest lucru este foarte simplu. Pur și simplu completați formularul pentru a continua.

Asigurați-vă că furnizați un e-mail pe care îl verificați în mod regulat. Dacă va exista vreodată o problemă cu site-ul dvs., acesta este modul în care Bluehost va lua legătura cu dvs.

Pasul 5: Alegeți-vă termenii de facturare

După ce ați selectat un domeniu și l-ați adăugat în coșul de cumpărături, Bluehost vă cere să alegeți o perioadă pentru planul dvs. – 12 luni sau 36 de luni.

Informații despre pachetele Bluehost, care arată perioade de 12 luni la 2,95 dolari pe lună sau 36 de luni la 4,95 dolari pe lunăInformații despre pachetul Bluehost, care arată termene de 12 luni la 2,95 dolari pe lună sau 36 de luni la 4,95 dolari pe lună.
Veți primi un domeniu gratuit timp de un an cu oricare dintre perioadele de facturare.

Planul pe 12 luni are o rată lunară mai ieftină, ceea ce ar putea părea o soluție de la sine înțeleasă. Dar obțineți o ofertă mai bună dacă vă angajați pentru mai mult timp. Acest lucru nu este o chestie Bluehost, ci doar modul în care procedează fiecare gazdă.

Planul dvs. se reînnoiește la 11,99 dolari pe lună după ce expiră tariful introductiv. Deci, chiar dacă rata lunară pentru 36 de luni este cu 2 dolari mai mare, se ajunge să economisiți aproape 180 de dolari pe parcursul a trei ani.

Dezavantajul de a vă înscrie pentru o perioadă mai lungă este că trebuie să plătiți în avans. Din nou, acest lucru este tipic pentru fiecare gazdă. Dar merită să vă asumați această lovitură cu Bluehost, deoarece este o ofertă foarte bună.

Când luați în considerare economiile unui nume de domeniu gratuit, prețul devine din ce în ce mai bun.

Pasul 6: Introduceți informațiile de plată pentru a vă revendica domeniul gratuit

Bluehost acceptă toate creditele majore. Sau puteți efectua plata prin PayPal.

Ecranul cu informații de plată de la Bluehost în timpul procesului de plată pentru găzduire webEcranul cu informații de plată al Bluehost în timpul procesului de plată pentru găzduire web
Adăugați detaliile de plată pentru a finaliza planul de găzduire și pentru a vă revendica domeniul gratuit.

În mod normal, vă vom îndruma prin alte suplimente pe care doriți să le selectați ca parte a pachetului dvs. Dar puteți sări peste toate acestea.

Singurul care merită adăugat este confidențialitatea și protecția domeniului, care este facturat la 11,88 dolari pe an. Dacă vă înscrieți pentru un plan Choice Plus sau pentru un nivel superior, atunci și acest lucru este inclus gratuit pentru primul an, împreună cu numele de domeniu.

Toate aceste servicii suplimentare sunt excelente. Deși puteți configura singuri certificatele SSL și CDN-urile, potențial fără să cheltuiți un ban, nu este ușor dacă nu știți ce faceți. Bluehost face ca toate acestea să se întâmple cu doar câteva clicuri. Începătorii nu trebuie să-și facă niciodată griji cu privire la certificatele SSL care expiră sau la problemele CDN.

După ce ați confirmat modul în care doriți să plătiți, introduceți detaliile de plată și Trimiteți în partea de jos a paginii.

Alte modalități de a obține un nume de domeniu gratuit

Deși Bluehost este cu siguranță una dintre cele mai bune modalități de a obține un domeniu gratuit, nu este singura opțiune. Vom acoperi unele dintre aceste opțiuni alternative în detaliu mai jos:

Utilizați un subdomeniu gratuit

Majoritatea constructorilor de site-uri web oferă subdomenii gratuite. Un subdomeniu există în cadrul unui nume de domeniu existent.

De exemplu, să spunem că folosiți un constructor de site-uri web gratuit, cum ar fi Wix. Nu trebuie să plătiți pentru un domeniu. Cu toate acestea, site-ul dvs. va avea un subdomeniu în acest format:

numele dvs. de utilizator.wixsite.com/adresa site-ului dvs.

Iată cum ar arăta dacă numele tău de utilizator Wix ar fi „My Stunning Website 123”, iar domeniul pe care îl dorești ar fi „myblogsite”.

Exemplu de url de subdomeniu Wix.Exemplu de url de subdomeniu Wix.

Evident, acest lucru nu este ideal, în special pentru site-urile de afaceri. Niciun site credibil nu are un astfel de domeniu. Singurul moment în care am lua în considerare utilizarea acestei metode pentru un domeniu gratuit este dacă doar experimentați funcțiile gratuite ale constructorului de site-uri web. Dar nu este o strategie viabilă pe termen lung.

Numele domeniului dvs. trebuie să fie scurt și memorabil. Cu un subdomeniu, nu este niciuna dintre aceste lucruri. Doar un alt domeniu generic cu o grămadă de litere pe care clientul dvs. trebuie să le țină minte (sau, mai degrabă, să le uite). În plus, le arată oamenilor că nici măcar nu sunteți dispus să investiți bani într-un nume de domeniu real.

WordPress este o altă opțiune populară pentru un subdomeniu gratuit. Nu este la fel de complex ca subdomeniul gratuit Wix.

Formatul pentru un subdomeniu WordPress gratuit este:

yoursitename.wordpress.com

Puteți scăpa de acest lucru pe termen scurt dacă utilizați WordPress pentru a administra un blog mic sau un site personal. Dar, în cele din urmă, veți dori să scăpați de subdomeniu atunci când veți fi gata să stabiliți un sentiment de autoritate online.

Plătiți pentru un plan Premium Site Builder

La fel ca în cazul opțiunii de mai sus, veți observa probabil că producătorii de site-uri precum Wix (sau Squarespace, Zyro sau majoritatea celorlalți producători de site-uri web recomandați de noi) au opțiuni care elimină necesitatea de a vă mulțumi cu un subdomeniu gratuit.

Dar există o capcană. Va trebui să treceți la un plan plătit cu constructorul de site-uri web.

Este posibil ca această opțiune să nu fie o soluție care să merite pentru unii dintre voi. Plata unui plan premium pentru un constructor de site-uri web nu numai că va anula economiile realizate cu un domeniu gratuit – aproape sigur vă va costa mai mult. În plus, orice economii pe care le obțineți vor dispărea după un an.

Cu toate acestea, dacă înființați un site de comerț electronic sau altceva care oricum are nevoie de caracteristicile îmbunătățite ale unui plan premium Wix sau Squarespace, aceasta poate fi o modalitate de a atenua o parte din cheltuielile din primul an.

Din fericire, chiar și planurile plătite la nivelul de bază pentru Wix, Squarespace și Zyro oferă acest bonus.

Fiți foarte atenți să cercetați ratele la care se vor reînnoi aceste domenii. Nu vreți să vă alegeți cu o afacere proastă care să vă șteargă complet economiile făcute în primul an gratuit și care, în final, să fie mai scumpă decât dacă ați plăti de la bun început pentru un domeniu.

Plătiți pentru un serviciu de e-mail de afaceri

GoDaddy business email și pagina cu domenii gratuiteGoDaddy business email și domeniu gratuit

În același mod în care plătiți pentru un plan de creare de site-uri și primiți un domeniu gratuit, puteți plăti pentru un serviciu de e-mail pentru afaceri și primiți un domeniu gratuit. Locuri precum GoDaddy vă vor permite să plătiți pentru un cont de e-mail de afaceri, primind în același timp un domeniu gratuit pentru primul an.

Țineți cont de dezavantajele pe care le-am menționat în ultima secțiune. Cu unele dintre aceste servicii, va trebui să plătiți orice taxă de înregistrare ICANN pentru domeniul dumneavoastră. De asemenea, va trebui să începeți să plătiți integral pentru domeniu în anul doi și în anii următori, iar unele dintre aceste rate de reînnoire pot fi destul de ridicate.

Faceți-vă temele înainte de a încerca să obțineți un nume de domeniu gratuit prin abonarea la un serviciu de e-mail pentru întreprinderi. S-ar putea să constatați că este o afacere mai bună să plătiți doar pentru un serviciu de găzduire web precum Bluehost pentru a primi numele de domeniu gratuit.

Mulți registratori de domenii oferă domenii gratuite în schimbul difuzării de reclame pe site-ul dvs. web.

Noi nu recomandăm acest lucru.

Nu este nimic în neregulă cu reclamele pe site-ul dvs. web. Dar dacă faceți acest lucru prin intermediul unui registrator de domenii, nu veți avea niciun control asupra anunțurilor și a plasării lor. Acest lucru nu numai că va îngreuna experiența vizitatorilor site-ului dvs. web, dar vă va afecta și clasamentul SEO.

În plus, dacă site-ul dvs. web primește mii sau chiar milioane de vizualizări, nu veți vedea niciun ban de pe urma acelor reclame. Tot ce primești este un domeniu gratuit.

Dacă doriți să postați anunțuri pe site-ul dvs. web, faceți-o prin intermediul unei rețele de publicitate legitime, cum ar fi Google. Nu schimbați reclame pentru un domeniu gratuit.

Există o mulțime de servicii TLD (top-level domain) pe internet, fiecare dintre acestea oferind o serie de coduri de țară diferite. Acesta se referă la extensia de după numele de domeniu.

Astfel, în loc să obțineți un domeniu .com, vă puteți înregistra domeniul folosind un cod de țară alternativ, cum ar fi:

 • .tk – Tokelau
 • .ml – Mali
 • .ga – Gabon
 • .cf – Republica Centrafricană
 • .gq – Guineea Ecuatorială

Le puteți obține de la servicii precum Freenom sau Dok.tk.

Din nou, nu este un lucru pe care îl recomandăm.

Unele coduri de țară pot face ca site-ul dvs. să pară superficial, ceea ce nu vă ajută să câștigați încrederea celor care vă vizitează site-ul. Dacă veți căuta recenzii despre aceste servicii ccTLD, nu veți găsi decât critici. De la reclame malițioase până la conținut pentru adulți și eliminarea aleatorie a domeniului, nu veți avea o experiență plăcută dacă alegeți serviciile ccTLD gratuite.

Un alt mare dezavantaj în acest caz este faptul că nu obțineți proprietatea asupra numelui de domeniu atunci când vă abonați la unul dintre aceste servicii. Acest lucru înseamnă că nu puteți transfera numele de domeniu către altcineva și ați putea pierde numele de domeniu la un moment dat în viitor, dacă serviciul se răzgândește.

Dacă încercați să conduceți orice fel de afacere sau blog legitim, utilizarea unuia dintre aceste servicii nu este o soluție. S-ar putea să fie gratuit, dar aproape sigur vă va costa reputația site-ului dumneavoastră.

Promoții de domenii aproape gratuite

Deși, din punct de vedere tehnic, acestea nu sunt gratuite, este obișnuit să vedem că furnizorii de găzduire web și registratorii de domenii organizează promoții pe tot parcursul anului pentru domenii ieftine.

De exemplu, GoDaddy organizează periodic promoții de 0,99 dolari sau chiar 0,01 dolari pentru domenii pentru clienții noi timp de un an, iar a plăti un penny pentru a înregistra un domeniu este la fel de bine ca și cum l-ai primi gratuit.

Din păcate, acest lucru nu este ceva ce veți găsi online în fiecare zi.

În timp ce aceste tipuri de oferte tind să cadă în preajma sărbătorilor, este imposibil de prezis când vor veni de fapt. Uneori, ele durează doar 48 de ore.

Dacă sunteți gata să înregistrați un domeniu astăzi, puteți căuta diverse promoții ca aceasta. Ați putea avea noroc și să prindeți o ofertă pentru un domeniu de aproape domeniu liber.

Dar nu vă recomandăm să așteptați să vă înregistrați. Așteptarea poate însemna să pierdeți numele de domeniu dorit, ceea ce nu merită pentru succesul pe termen lung al site-ului dvs. web.

Programe de afiliere

O mulțime de gazde web și registratori de domenii au programe de afiliere și pachete de revânzare. Deși majoritatea nu oferă de fapt un domeniu gratuit în schimbul afilierii, ați putea folosi veniturile obținute din afiliere pentru a compensa costurile asociate cu domeniul dumneavoastră.

Aceasta nu este o abordare practică pentru majoritatea oamenilor care caută un nume de domeniu. Dar există o oportunitate aici de a câștiga niște bani în plus dacă începeți o agenție sau începeți o activitate secundară.

Dacă sunteți interesat, consultați ghidul nostru despre cele mai bune planuri de găzduire pentru revânzători. Comisioanele tale pot face cu ușurință ca achiziția domeniului să pară „gratuită”.

Obținerea unui nume de domeniu gratuit: Întrebările dvs. de top cu răspuns

Concluzie

Bluehost este cel mai bun mod de a obține un nume de domeniu gratuit. Trebuie doar să vă înscrieți pentru un plan de găzduire web, iar ei vă vor oferi un domeniu gratuit timp de un an.

Există și alte modalități de a evita să plătiți pentru un domeniu: folosirea unui subdomeniu gratuit, înscrierea într-un program afiliat sau folosirea unui serviciu ccTLD superficial. Dar nu am recomanda majoritatea opțiunilor alternative.

Dacă vă gândiți să obțineți un domeniu gratuit folosind un cod de țară aleatoriu de pe o insulă din Pacificul de Sud, nu o faceți. Economisirea a câtorva dolari nu merită costul de funcționare a unui site web spam.

Rămâneți la Bluehost sau verificați cele mai bune companii de înregistrare a domeniilor pentru alternative plătite. Acestea vor oferi site-ului dvs. web și brandului dvs. un aspect profesional. Prima impresie este totul. Nu vrei ca a ta să fie distrusă de un nume de domeniu prost.

Sursa

Lasă un comentariu