Cele mai bune 9 exemple de site-uri web statice pentru începători de copiat

Cele mai bune 9 exemple de site-uri web statice pentru începători de copiat

Site-urile web statice presupun o serie de fișiere HTML, CSS și/sau Javascript pre-construite, fiecare reprezentând o anumită pagină web.

Cuvântul cheie aici este pre-construit, deoarece aceste fișiere nu sunt generate de un server, așa cum se întâmplă în cazul site-urilor dinamice. În schimb, serverul găzduiește fișierele pre-construite și le returnează utilizatorilor în același mod în care au fost deja.

În consecință, conținutul unui site static nu se modifică în funcție de variabile specifice, cum ar fi locația vizitatorului. Asta înseamnă că fiecare vizitator vede exact aceeași pagină web.

Deși acest lucru poate părea inițial un dezavantaj, lipsa codului generat dinamic face ca site-urile web statice să fie mai ușor de construit și de întreținut. Spre deosebire de site-urile dinamice, nu trebuie să aveți de-a face cu scripturi suplimentare pe server, precum Python sau PHP.

Site-urile statice funcționează foarte bine doar cu HTML. În plus, majoritatea constructorilor de site-uri web de top vă pot ajuta să construiți un site static prin intermediul interfețelor de tip drag-and-drop, fără a fi nevoie de codificare.

Deoarece fișierele sunt pre-construite, site-urile statice au, de asemenea, timpi de încărcare mai rapizi – ceea ce înseamnă că vizitatorii nu trebuie să aștepte ca serverul să genereze un cod nou.

În ciuda simplității lor, site-urile web statice nu trebuie să fie insipide. Există o mulțime de site-uri web statice frumoase folosite astăzi de companii și organizații mari.

1. Ruby on Rails

Pagina de pornire Ruby on Rails. Pagina de pornire Ruby on Rails.

Ruby on Rails este un cadru de dezvoltare web open-stack cu sursă deschisă, utilizat de companii precum GitHub, Airbnb și SoundCloud, de exemplu.

Aspectul paginii de pornire este simplu, dar foarte eficient. Folosește spații albe de-a lungul marginilor pentru a direcționa atenția vizitatorului către centrul paginii. Aici Rails on Rails își îndreaptă atenția către text.

Titlurile sunt atrăgătoare și ies în evidență prin culoarea roșu aprins, descriind în același timp în mod clar beneficiile platformei. Textul de susținere urmează același format – este îmbărbătat, concis și găsește un echilibru perfect între a fi informativ și atractiv.

Ruby on Rails include, de asemenea, un tutorial video de lungă durată sub titlul principal. Acest lucru le oferă utilizatorilor o privire de ansamblu asupra modului în care funcționează platforma și îi încurajează să o încerce singuri. De asemenea, videoclipul urmărește să implice vizitatorii, ceea ce duce la creșterea timpului de ședere și la scăderea ratei de respingere.

Deși pagina de pornire Rails este statică, meniul de navigare duce la multe alte pagini care sunt dinamice, cum ar fi forumul comunității. Această pagină se actualizează automat ori de câte ori utilizatorii postează un nou subiect.

Cel mai probabil, unul dintre principalele motive pentru care pagina de pornire Ruby on Rails este statică este acela de a prezenta pe Rails un videoclip de lungă durată fără a afecta performanța.

În al doilea rând, pagina de pornire include deja toate elementele necesare pentru a atrage vizitatorii. Aceasta are un text atractiv care prezintă beneficiile platformei, un tutorial video care arată cum funcționează platforma, insigne de încredere și o scurtă prezentare a caracteristicilor cheie.

Cu alte cuvinte, pagina de pornire nu trebuie să își modifice conținutul pentru a atrage anumite segmente de vizitatori.

2. Hartwell Insurance

Pagina de start a Hartwell Insurance. Pagina de start a Hartwell Insurance.

Hartwell Asigurări permite întreprinderilor comerciale să creeze soluții de asigurare personalizate, specifice nevoilor lor, prin intermediul serviciilor sale de asigurare captive.

Site-ul web al Hartwell este foarte minimalist. La fel ca Ruby on Rails, acesta plasează majoritatea elementelor de design în centru, care ies în evidență prin spațiul gol de pe margini.

Conținutul de deasupra pliului atrage atenția asupra sloganului companiei, care este subliniat printr-un grafic bazat pe o schiță. Deși este o atingere mică, conturul are un impact semnificativ asupra designului de deasupra paginii de start, atrăgând atenția asupra titlului și contribuind în același timp la estetica site-ului.

Legăturile din meniul de navigare sunt evidențiate printr-o nuanță mai deschisă de albastru, care se integrează în paleta de culori a site-ului, atrăgând în același timp atenția. Butoanele CTA din dreapta și din stânga jos urmează un format similar, dar sunt conturate și colorate în alb pentru a ieși puțin mai mult în evidență.

Hartwell compensează lipsa imaginilor și aspectul simplist prin diverse animații de defilare și efecte de hover, care adaugă un strop de viață site-ului.

3. TwitchCon

Pagina de pornire a TwitchCon. Pagina de start a TwitchCon.

TwitchCon este convenția anuală de jocuri de noroc a Twitch, găzduind evenimente atât în Europa, cât și în America de Nord.

Spre deosebire de Hartwell, site-ul web al TwitchCon este foarte bogat în imagini. Imaginea eroului său ocupă cea mai mare parte a spațiului de deasupra ecranului și este animată pentru a face ca site-ul să pară mai viu.

De asemenea, acesta îi încurajează pe vizitatori prin textul său – titlul bazat pe întrebări îi face pe vizitatori să se implice și le stârnește curiozitatea în legătură cu streamerii care vor participa la eveniment. Restul textului se concentrează pe răspunsul la întrebări și pe generarea unui entuziasm și mai mare pentru vizitatori.

Pagina de pornire a TwitchCon direcționează atenția vizitatorului către locațiile evenimentului cu un meniu de navigare care duce către paginile convenției din Las Vegas și Paris. Pagina de pornire promovează și mai mult viitorul eveniment din Las Vegas, evidențiindu-l prin intermediul unui CTA mare în partea dreaptă.

La fel ca imaginea eroului, culoarea mov a casetei CTA iese în evidență de pe fundalul alb. De asemenea, acoperă întreaga lungime a secțiunii de deasupra pliului, ceea ce o face cu adevărat greu de ratat.

4. Hom Sweet Hom

Pagina de pornire Hom Sweet Hom cu informații despre proprietar. Pagina de pornire Hom Sweet Hom cu informații despre proprietar.

Hom Sweet Hom este un excelent site de portofoliu.

Textul site-ului este scurt și la obiect, CTA-urile sunt clare și ies în evidență prin culorile lor contrastante, iar meniul de navigare este plasat chiar în antet, acolo unde utilizatorii se așteaptă la el. Cu alte cuvinte, site-ul urmează îndeaproape multe dintre cele mai bune practici de web design.

În plus, aspectul cu ecran divizat îmbunătățește designul de tip „above-the-fold” al paginii prin separarea imaginii eroului de text. Acest lucru ajută la atragerea unei atenții egale asupra ambelor elemente.

Fotografia profesională din stânga reprezintă artista și capacitățile sale de design prin intermediul fundalului, precum și prin lucrările de caligrafie și instrumentele de pictură de pe jos.

Copia din dreapta este atrăgătoare și intră puțin mai mult în detalii despre trecutul ei artistic. Textul CTA este bine scris. În loc de un text generic „Despre mine” copie, pagina „Tell me more” este mai atrăgător și îi determină pe vizitatori să facă clic.

De asemenea, designul site-ului web se bazează pe imaginea eroului, urmând aceeași schemă de culori ca și pictura murală din fotografie, fiecare culoare servindu-și scopul. Albul și verdele deschis acționează ca și culori de fundal pentru a da paginii de pornire o senzație de relaxare, în timp ce portocaliul scoate în evidență titlul și butoanele CTA.

Restul paginii de pornire folosește apoi logo-urile companiilor cu care artistul a lucrat anterior ca element de încredere. De asemenea, aceasta prezintă munca ei, cursurile și postările de pe blog sub o dispunere în grilă – excelentă pentru afișarea unor cantități mari de informații într-un mod organizat.

5. Spotify pentru dezvoltatori

Pagina de pornire Spotify pentru dezvoltatori cu un buton pentru "Vedeți-l în acțiune."Pagina de start a Spotify pentru dezvoltatori cu un buton pentru "Vedeți-l în acțiune."

Spotify pentru dezvoltatori oferă utilizatorilor acces la datele privind muzica și podcasturile de pe platformă.

Prin accesarea API-ului său web, dezvoltatorii pot crea aplicații personalizate care să se conecteze fără probleme cu Spotify, cum ar fi Descoperiți rapid, o aplicație web alimentată de Spotify care le permite utilizatorilor să găsească mai multe informații despre anumiți artiști și să asculte fragmente de melodii în cadrul listei de redare Spotify Discover Weekly.

În orice caz, site-ul web static pentru dezvoltatori al Spotify se remarcă prin interfața sa simplă. Conținutul above-the-fold include doar un titlu, un slogan și un buton CTA.

O interfață simplistă ca aceasta este excelentă pentru optimizarea pentru mobil, deoarece cu cât site-ul dvs. este mai puțin aglomerat, cu atât este mai ușor de adaptat pe ecrane mai mici. Între timp, pagina compensează, de asemenea, lipsa altor elemente de design prin intermediul unei ilustrații colorate pe tot ecranul din fundal, ceea ce o face să pară mai aglomerată decât este de fapt.

În cele din urmă, în loc să direcționeze utilizatorii către o pagină web separată, butonul CTA îi conduce pe vizitatori spre partea de jos a paginii de pornire, unde pot încerca și rula pe loc o bucată de cod pre-scrisă. Aceasta este o idee excelentă pentru a-i determina pe vizitatori să interacționeze cu site-ul web și pentru a le arăta cum funcționează platforma.

6. KeyCDN

Pagina de pornire a KeyCDN cu un formular pentru a introduce site-ul web și adresa de e-mail pentru a începe. Pagina de pornire a KeyCDN cu un formular pentru a introduce site-ul web și adresa de e-mail pentru a începe.

KeyCDN este un furnizor de rețele de livrare de conținut (CDN), care stochează conținutul unui site web într-o rețea de servere proxy distribuite în întreaga lume. Acest lucru este util pentru a reduce timpii de încărcare, deoarece atunci când utilizatorii vizitează site-ul dvs. web, se vor conecta la serverul cel mai apropiat de ei.

Site-ul KeyCDN sare direct la generarea de conversii cât mai repede posibil. Titlul evidențiază principalele beneficii ale platformei, în timp ce textul de susținere intră în mai multe detalii și precizează cât de ușor este să folosești platforma.

Site-ul trece apoi la câștigarea încrederii vizitatorului, menționând rata de succes a CDN-ului și numărul de locații pe care le deservește.

Formularul de înscriere din dreapta iese în evidență prin culorile sale contrastante și nu solicită mai multe informații decât este necesar. Necesită doar site-ul web și adresa de e-mail a vizitatorului. Acest lucru are ca scop maximizarea conversiilor, deoarece prea multe câmpuri de formular pot descuraja vizitatorii să își trimită detaliile.

Conținutul de mai jos se bazează pe afirmațiile din titlu și pe textul de susținere, dublând importanța pe care o acordă vizitatorilor rapidității cu care pot începe să utilizeze platforma. De asemenea, include detalii despre modul în care funcțiile pot îmbunătăți performanța site-ului web, împreună cu elemente de încredere, precum mărturii și logo-uri ale companiilor care utilizează KeyCDN.

7. Tutoriale Godot

Pagina de pornire a tutorialelor Godot cu un buton pentru a viziona cursurile. Pagina de pornire a tutorialelor Godot cu un buton pentru a urmări cursurile.

Tutoriale Godot oferă numeroase cursuri gratuite de programare de jocuri. Designul minimalist al site-ului său asigură un echilibru perfect între funcționalitate și estetică.

Conținutul de pe pagina de start include o ilustrație de mari dimensiuni care contribuie la aspectul general al site-ului. Titlul și textul de susținere explică pe scurt despre ce este vorba pe site și cum poate ajuta vizitatorii. Butonul CTA este evidențiat prin culoarea sa portocalie strălucitoare, cu un text direct care îi conduce pe utilizatori direct la pagina cursului.

Există, de asemenea, un CTA secundar sub cel principal, în text simplu cu hiperlink. Acesta este un link de ancorare care îi duce pe utilizatori mai jos în pagină către un magnet de lead, care explică în mod concis beneficiile abonării la newsletter. În acest punct, vizitatorii trebuie doar să își tasteze adresele de e-mail, iar acest lucru este bun pentru reducerea fricțiunii.

Site-ul Godot Tutorials se remarcă prin concentrarea pe furnizarea de valoare pentru vizitatori. Mai degrabă decât să forțeze conversiile prin scoaterea în evidență a beneficiilor cursului sub pliu, acesta prezintă un ghid rapid în trei pași care arată oamenilor cum să parcurgă și să profite la maximum de cursurile sale.

În primul rând, le recomandă utilizatorilor să înceapă cu tutoriale de nivel de bază înainte de a trece treptat la cursuri mai avansate. Între timp, fiecare pas include o scurtă descriere a seriei de cursuri corespunzătoare și un CTA. Aceasta este o utilizare excelentă a unei pagini de pornire statice.

8. 8. Sicilianul strigător la cer

Pagina de start a jocului Screamin' Sicilian cu un buton pentru "Aruncați o privire în congelatorul nostru."Pagina de start a lui Screamin' Sicilian cu un buton pentru "Aruncați o privire în congelatorul nostru."

Screamin’ Sicilian este un producător de pizza congelată deținut de o familie. În ciuda aspectului simplu și a elementelor cu aspect generic, site-ul este plin de personalitate.

Textul este amuzant și încrezător, reflectând cu succes atmosfera familială a unei afaceri italiene de familie. În special, pagina „Aruncă o privire în congelatorul nostru” CTA-ul de sub copy-ul suport este original și respectă tematica site-ului.

Tema în sine adaugă tușe de culori maro în tot designul său, făcând aluzie la cutiile de pizza și stabilind o coerență a mărcii.

În plus față de textul jucăuș, elementele de design ale site-ului fac, de asemenea, o treabă bună în a atrage vizitatorii și a-i îndemna să exploreze mai multe produse ale companiei.

Captură de ecran a site-ului web Screamin' Sicilian cu un "Care este stilul tău de pizza?"Captură de ecran de pe site-ul Screamin' Sicilian cu un "Care este stilul tău de pizza?"

În special, partea de jos a paginii de pornire are ca scop încurajarea vizitatorilor să navigheze printre produsele companiei, începând cu o întrebare rapidă despre stilul preferat de pizza al vizitatorului. Acest tip de text se adresează direct vizitatorului și aduce în discuție versatilitatea produselor sale. În plus, există și niște mustăți interesante.

9. Tomango

Pagina de pornire Tomango cu un buton pentru Vizualizarea tuturor proiectelor. Pagina de pornire Tomango cu un buton pentru a vedea toate proiectele.

Așa cum afirmă și copia sa de susținere, Tomango este o agenție de branding, web design și marketing digital cu sediul în Marea Britanie.

Site-ul său static face o treabă bună de prezentare a companiei – titlul afirmă clar cum Tomango își poate ajuta vizitatorii, în timp ce textul de dedesubt include un text cu hyperlinkuri accentuate.

Aceste linkuri duc la paginile de servicii de brand, web design și marketing digital ale agenției, unde vizitatorii pot afla mai multe despre expertiza companiei.

CTA este conturat simplu, dar se îmbină cu culoarea de fundal pentru a ieși în evidență fără a fi deranjant. De asemenea, săgeata de lângă el indică spre imaginea eroină, făcând clar că imaginea prezintă unul dintre proiectele anterioare ale agenției.

În general, accentul pus de acest site web pe spațiul alb și pe schema de culori simplă alb și roșu (cu o pată ocazională de negru și gri) conferă designului un aspect elegant, stabilește un contrast și îmbunătățește experiența de navigare.

Concluzie

Site-urile web statice nu sunt de domeniul trecutului și cu siguranță nu trebuie să arate ca în anii ’90.

Pe lângă simplitatea lor, site-urile web statice sunt ușor de construit și de întreținut – ceea ce le face o opțiune excelentă dacă doriți să creați primul dvs. site web. De fapt, multe dintre exemplele din această postare au fost construite cu generatoare de site-uri web statice precum Hugo și Jekyll.

Sursa