Cât costă cu adevărat un sistem VoIP?

Cât costă cu adevărat un sistem VoIP?

Există mai mulți factori care intră în calcularea costului unui sistem VoIP, așa că vă vom explica mai pe larg.

Costul unui telefon fizic este primul factor care trebuie luat în considerare, deoarece costurile pot varia între 100 și 1.000 de dolari, în funcție de tipul de telefon. Nu aveți nevoie de un telefon? Softphone software poate efectua apeluri direct prin conexiunea la internet, eliminând complet nevoia unui telefon fizic.

În continuare, va trebui să vă înscrieți la un sistem de găzduire standard. Dacă optați pentru o găzduire la fața locului, costurile pot varia între 500 și 1.500 de dolari pe lună pentru fiecare agent. Instalarea inițială a hardware-ului poate ajunge în medie la aproximativ 500 de dolari.

Puteți opta, de asemenea, pentru un software de call center bazat pe cloud care poate funcționa de la distanță. Aceasta este adesea o opțiune mai accesibilă, serviciile variind între 20 și 300 de dolari pe lună pentru fiecare agent.

Deci, pe scurt, puteți adapta destul de ușor costul sistemului VoIP la bugetul dvs., ceea ce îl face accesibil pentru întreprinderi de toate dimensiunile.

Desigur, există o mulțime de alți factori de luat în considerare atunci când stabiliți prețul sistemului VoIP, de la accesorii suplimentare la cele mai bune caracteristici ale software-ului pentru call center. Așa că haideți să aruncăm o privire la cât ar putea costa fiecare dintre acești factori.

Cele mai frecvente structuri de tarifare VoIP

Iată câteva dintre structurile de prețuri comune pe care le veți întâlni, cu sfaturi despre situațiile în care este cel mai indicat să alegeți fiecare opțiune.

Planuri nelimitate cu taxe lunare

Această structură de tarifare oferă un tarif lunar fix pentru minute nelimitate în fiecare lună. Aceasta este cea mai bună pentru întreprinderile cu un volum mare de apeluri, cum ar fi echipele de vânzări externe sau departamentele mari de servicii pentru clienți.

Avantajul acestui plan este că știți exact cât veți plăti în fiecare lună, ceea ce facilitează bugetarea. Cu toate acestea, dacă nu aveți de gând să utilizați minutele nelimitate, s-ar putea să nu fie cea mai bună valoare.

Prețuri cu plata în funcție de utilizare

Prețurile de tip „Pay-as-you-go” sunt cunoscute și sub denumirea de prețuri măsurate și se ajustează în funcție de consumul real. Plătiți doar pentru minutele și funcțiile suplimentare pe care le utilizați în fiecare lună. Este ideală pentru întreprinderile cu un volum de apeluri imprevizibil, cum ar fi întreprinderile sezoniere sau întreprinderile nou înființate.

Riscul aici este că, dacă vă așteptați la un aflux de volum în viitorul apropiat sau dacă aveți o mulțime de apeluri lungi, acest lucru poate crește rapid costurile.

Prețuri pe niveluri

Planurile de tarifare pe niveluri oferă o varietate de abonamente cu preț fix la diferite niveluri de servicii. De exemplu, puteți avea un plan de bază care oferă o cantitate limitată de date pentru apeluri VoIP sau un plan premium cu apeluri nelimitate și caracteristici suplimentare.

Aceste planuri sunt mai flexibile pentru întreprinderile care doresc să lucreze cu un furnizor de servicii VoIP pe termen lung, dar care ar putea avea nevoie să se extindă la niveluri de servicii mai ridicate pe măsură ce afacerea lor se dezvoltă.

De asemenea, facilitează trecerea la un nivel de servicii mai mic, dacă este necesar, fără a pierde accesul la funcțiile critice de apelare.

Modelul Freemium

Termenul „freemium” se referă la o versiune gratuită a unui produs sau serviciu care oferă, de asemenea, opțiuni plătite pentru mai multe caracteristici. Este o modalitate excelentă de a vă băga degetele de la picioare în piscina VoIP pentru a vedea dacă este potrivit pentru afacerea dvs.

Rețineți doar că, dacă optați pentru o opțiune gratuită, aceasta nu va avea o funcționalitate completă, ceea ce ar putea avea un impact asupra calității apelurilor dvs. Dacă doriți să testați pe deplin puterea apelurilor VoIP gratuite, luați în considerare posibilitatea de a vă înscrie la o versiune de încercare a unui plan plătit pentru a vă face o idee despre acest serviciu.

Prețuri la pachet

Achiziționarea serviciilor VoIP la pachet poate fi cea mai bună valoare dacă sunteți în căutarea unei suite mai complete de caracteristici. De exemplu, ați putea plăti un tarif fix pentru apeluri nelimitate, înregistrarea apelurilor, un sistem PBX sau transcrierea mesageriei vocale.

Aceasta este cea mai bună soluție pentru întreprinderile care doresc să își standardizeze instrumentele de comunicare și să simplifice facturarea.

Costurile echipamentelor VoIP

Iată câteva costuri suplimentare de care trebuie să țineți cont atunci când vă instalați echipamentul sistemului VoIP:

Telefoane

După cum am menționat mai devreme, telefoanele fizice pot varia între 100 și 1.000 de dolari, în funcție de tip. Există multe opțiuni, dar iată câteva tipuri de luat în considerare:

 • Telefoane tradiționale (10 – 200 de dolari)-Aceste telefoane arată ca telefoanele fixe, dar sunt concepute pentru a se conecta la tehnologia VoIP. Acestea variază de la cele de bază la cele de top, cu afișaje detaliate și butoane programabile.
 • Telefoane de conferință (100$ – 500$) –Dacă sunteți în căutarea unui telefon VoIP care acceptă apeluri în grupuri mari, acestea sunt cele mai bune opțiuni. Deși sunt în medie puțin mai scumpe, cele mai bune telefoane de conferință oferă o tehnologie audio clară, cu microfoane la 360 de grade și difuzoare de mare volum.
 • Telefoane pentru recepționeri (50 – 400 de dolari)-Acest telefon este cel mai bun pentru companiile care au nevoie de mai multe linii și care primesc un număr mare de apeluri primite.
 • Telefoane USB (20 – 100 $)-Aceste telefoane oferă comoditatea de a se conecta direct la un computer, fără nicio configurare suplimentară.
 • Telefoane video (200 – 1.000 de dolari)-Dacă aveți nevoie de posibilitatea de a vă vedea interlocutorii, aceste telefoane oferă un afișaj video pentru convorbiri față în față. Acestea tind să fie mai scumpe și pot costa cu ușurință mii de dolari.

Căști

Investiția în căștile potrivite poate face diferența între o experiență VoIP bună și una excelentă. Cele mai bune căști VoIP pot varia între 19 și 250 de dolari pentru o opțiune de calitate.

Adaptoare

Un adaptor telefonic analogic, cunoscut și sub numele de ATA, transformă semnalul unui VoIP într-o frecvență analogică. Acest lucru vă permite să folosiți dispozitive analogice, cum ar fi faxurile și telefoanele, cu serviciul VoIP.

Acestea adaptoare variază în general între 50 și 250 de dolari, ceea ce le face o alternativă accesibilă la achiziționarea de echipamente noi.

Costuri la fața locului

Costurile on-premise pentru sistemele VoIP includ achiziționarea de echipamente, taxele de instalare și întreținerea. Acestea se pot aduna rapid, existând o gamă largă de costuri în funcție de complexitatea și dimensiunea sistemului dumneavoastră. Gândiți-vă la între 500 și 3.000 de dolari pentru un sistem VoIP la fața locului.

Pentru economii semnificative, optați pentru a utiliza doar softphone-uri sau alegeți un sistem de telefonie virtuală care se integrează cu dispozitivele mobile actuale.

Softphone-urile vă permit să efectuați apeluri direct de pe computer sau de pe dispozitivul mobil, eliminând astfel nevoia de telefoane fizice. Pe de altă parte, un sistem de telefonie virtuală valorifică dispozitivele dvs. existente, eliminând necesitatea de a achiziționa echipamente dedicate pentru VoIP.

În ambele cazuri, economiile de costuri pot fi substanțiale, în special pentru start-up-uri și întreprinderi mici.

Costuri de configurare și instalare VoIP

Există multe variații în ceea ce privește prețurile de instalare a unui sistem VoIP, deoarece sunt disponibile atât de multe echipamente și opțiuni de servicii diferite. Iată o defalcare a câtorva dintre cheltuielile pe care le puteți întâlni:

 • Manopera și instalarea per dispozitiv (dacă nu instalați singur sistemul) se situează în medie între 25 $ până la 100 $.
 • Costurile de configurare tehnică pot varia între 30 $ până la 200 $.
 • Actualizări de internet, dacă este necesar, în medie între 30 și 75 de dolari pe lună
 • Portarea numărului (transferul numărului de telefon actual) are o medie între între 20 și 40 de dolari pe linie
 • Modernizările de routere și switch-uri pot varia de la 200 $ până la 500 $.
 • Angajarea unei echipe IT care să vă ajute la configurare și depanare poate varia de la 50 $ până la 150 $ pe oră
 • Costurile de instruire pentru a vă integra echipa în sistem pot fi în medie de între 100 și 500 de dolari pe persoană
 • Companiile de numere de telefon virtuale percep în general între 10$ până la 30$ pe linie pe lună pentru instalare și asistență permanentă

Faceți cercetări atunci când căutați cele mai bune servicii și produse de telefonie VoIP. Asigurați-vă că obțineți mai multe oferte de preț înainte de a lua o decizie finală.

Taxe lunare sau anuale pentru serviciile VoIP

Serviciile VoIP găzduite încep de la aproximativ 10 dolari pe lună pe utilizator, în timp ce telefoanele de birou VoIP pot începe mai sus. Serviciile VoIP găzduite în cloud variază între 15 și 60 de dolari pe lună pentru fiecare utilizator. Pentru soluțiile la nivel de întreprindere, prețul obișnuit începe de la aproximativ 30 de dolari pe utilizator.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare următoarele costuri, care pot crește rata de abonament a serviciului VoIP:

 • Capabilități de înregistrare a apelurilor și stocare audio.Între 5 și 30 de dolari pe lună
 • Adăugarea de numere de telefon suplimentare-Între $1 și $20 per număr
 • Utilizarea minutelor gratuite-0,02 până la 0,05 cenți pe minut

Dacă adăugați o nouă rețea special pentru VoIP, veți avea taxe suplimentare, cum ar fi:

 • Instalarea și configurarea echipamentelor de rețea.500 $ până la 7.000 $.
 • Routere sau switch-uri suplimentare pentru sisteme mari-Între 1.000 și 4.000 de dolari

Unele abonamente pot include aceste taxe de rețea în pachetele lor, așa că întrebați întotdeauna despre acest lucru atunci când faceți cumpărături.

Costuri ascunse pe care majoritatea furnizorilor VoIP nu le anunță

Costurile ascunse nu sunt adesea anunțate pe site-ul unui furnizor, dar este important să le cunoașteți pentru a vă asigura că vă respectați bugetul. Unele dintre aceste cheltuieli includ:

 • Taxe-Furnizorii de servicii VoIP sunt obligați să plătească taxe locale, de stat și federale, pe care le pot transfera către dumneavoastră. Acestea variază în funcție de locația dumneavoastră și de planul de servicii. Vă puteți aștepta la un procent cuprins între 5% și 10% din costul abonamentului lunar.
 • Taxe de recuperare.Dacă aveți nevoie ca furnizorul VoIP să vă recupereze datele importante, este posibil ca acesta să perceapă o taxă pentru a face acest lucru.
 • E911-Aceasta înseamnă enhanced 911, iar serviciul permite operatorilor de urgență să vizualizeze locația apelantului în caz de urgență. Acest lucru poate varia de la între 1 și 2 dolari pe linie, dacă nu este inclus în planul dumneavoastră.
 • Taxe de asistență avansată –În timp ce multe servicii oferă asistență completă, este posibil să trebuiască să plătiți o taxă suplimentară pentru asistență non-stop sau asistență specializată pentru formarea unei echipe. Acest lucru ar putea costa între 50 de dolari până la 150 de dolari pe oră.
 • Taxe de reziliere anticipată-În multe cazuri, furnizorii le cer utilizatorilor să semneze un contract care durează unul sau doi ani. Este posibil să existe o taxă de reziliere dacă încercați să încheiați contractul mai devreme.

După cum puteți vedea, aceste taxe variază de la un serviciu la altul și veți dori să analizați cu atenție termenii și condițiile pentru a verifica dacă există aceste costuri ascunse.

Exemplu de costuri VoIP pentru o întreprindere mică cu 15 angajați

Să presupunem că aveți o mică afacere cu o echipă de 15 angajați pentru care doriți să configurați un serviciu VoIP.

Iată un exemplu de cum s-ar putea rezolva acest lucru:

Configurarea sistemului VoIP intern: 2000 $.

Acest pas se aplică numai dacă veți utiliza sistemul VoIP din locația dvs. fizică. Având în vedere că costurile de instalare în locație variază între 500 $ și 3.000 $., este posibil să plătiți 2.000 de dolari pentru instalare, echipamente și orice personalizări necesare pentru a pune în funcțiune sistemul de comunicații.

Costurile echipamentelor pentru 15 angajați: 1.125 de dolari

Să presupunem că doriți să cumpărați un telefon IP accesibil pentru fiecare membru al echipei dumneavoastră. Dacă cheltuiți 75 de dolari pentru fiecare telefon, suma se ridică la 1.125 de dolari.

Determinați costurile lunare curente: 750 dolari pe lună

În continuare, selectați un serviciu VoIP găzduit în cloud care poate oferi toate serviciile de care are nevoie echipa dumneavoastră. Dacă optați pentru un plan nelimitat cu preț fix, s-ar putea să vă coste 50 de dolari pe linie. Pentru 15 persoane, suma se ridică la 750 de dolari.

Concluzia: Cât costă cu adevărat un VoIP?

Când vine vorba de caracteristicile VoIP vs. telefonia fixă, este clar că VoIP câștigă în ceea ce privește caracteristicile și costurile. Cu toate acestea, cheia pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț este să evaluați nevoile specifice ale companiei dumneavoastră, să vă clarificați obiectivele bugetare și să găsiți furnizori de servicii de înaltă calitate la un preț bun.

Așadar, nu vă zgârciți la calcularea cifrelor, la efectuarea de cercetări diligente și chiar la comunicarea cu echipa dvs. cu privire la nevoile și capacitățile acesteia. Pe termen lung, vă puteți aștepta la economii majore atât în bani, cât și în timp.

Sursa