Blocarea apelurilor făcută corect (prima dată)

Dacă primiți apeluri nedorite de la persoane și numere pe care nu le recunoașteți sau de la care nu doriți să auziți, blocarea apelurilor este răspunsul pe care îl așteptați. Fie că este vorba de spam necruțător, de agenți prea zeloși, de recrutori insistenți sau de cineva din viața dumneavoastră personală, blocarea apelurilor poate pune capăt la toate acestea – și este, de asemenea, ușor de implementat.

Există mai multe moduri diferite de a bloca un număr de telefon, în funcție de tipul de dispozitiv pe care îl utilizați, cum ar fi un telefon mobil, un telefon fix sau o conexiune VoIP. Rețineți că este de asemenea posibil să blocați apelurile indiferent de dispozitiv.

În general, principalele metode de blocare a apelurilor sunt următoarele:

 • Adăugarea numerelor în lista „Nu sunați
 • Utilizarea funcțiilor integrate de blocare a apelurilor de pe telefon
 • Contactarea furnizorului dvs. de servicii pentru a bloca anumite numere
 • Utilizarea aplicațiilor și dispozitivelor de la terți

Fiți conștienți de faptul că unele dintre aceste metode sunt gratuite, altele sunt cu plată, iar unele nu se aplică anumitor organizații guvernamentale, politice sau caritabile – care ar putea totuși să vă poată suna în anumite circumstanțe.

Blocarea apelurilor cu ajutorul listei „Nu sunați” (Do Not Call List)

Dacă doriți o modalitate simplă, gratuită și directă de a bloca apelurile nedorite de la un anumit număr de telefon din Statele Unite, înregistrarea pe lista Do Not Call se poate face atât online, cât și offline.

Online

 • Mergeți la donotcall.gov.
 • Dacă nu v-ați înregistrat, puteți face acest lucru gratuit. Faceți clic pe Înregistrați-vă telefonul.
 • Pe pagina următoare, dacă nu sunteți sigur de o înregistrare anterioară, faceți clic pe Verifică aici. Acest lucru vă va duce la aceeași pagină pe care a fost afișată aplicația Verificarea înregistrării dvs. link-ul vă va duce de pe prima pagină. Dacă vă înregistrați pentru prima dată, faceți clic pe Înregistrați-vă aici.
 • Completați formularul cu până la trei numere de telefon pe care doriți să le includeți, plus adresa dvs. de e-mail, și faceți clic pe Trimiteți.
 • Activarea Listei „Nu sunați” poate dura până la 31 de zile. Dacă primiți apeluri telefonice nedorite de la numere blocate după 31 de zile, puteți să le raportați. Rețineți că unele organizații politice sau caritabile ar putea să vă poată suna în ciuda înregistrării dumneavoastră. În plus, este posibil ca lista „Nu sunați” să nu poată bloca unele companii care vă contactează în mod legal pentru a vă vinde produse sau servicii.

Offline

 • Sunați la 1-888-382-1222 sau TTY: 1-866-290-4236
 • Vi se va cere să apăsați un buton pentru a adăuga numerele de telefon. Urmați instrucțiunile și furnizați informațiile necesare.

Blocarea apelurilor cu funcții încorporate

Majoritatea telefoanelor inteligente au funcții integrate de blocare a apelurilor care vă permit să împiedicați apelurile nedorite de la anumite numere. Verificați setările dacă aveți dispozitive neobișnuite sau mai vechi. În caz contrar, iată o scurtă prezentare generală a modului în care funcționează acest lucru în configurațiile iPhone, Android și Google Voice.

Blocarea apelurilor pe iPhone

Dacă doriți să blocați un număr de telefon pe un iPhone, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul i de lângă numărul din lista de apeluri recente și derulați în jos până când vedeți Blocați acest apelant.

iOS are, de asemenea, un Reducerea la tăcere a apelanților necunoscuți funcție care reduce automat la tăcere apelurile de la numere care nu sunt salvate în contactele dvs. Pentru a o activa, accesați Setări > Telefon > Reducerea la tăcere a apelanților necunoscuți. Acest lucru poate fi util dacă primiți multe apeluri spam de la numere necunoscute.

Rețineți că Nu deranjați va bloca toate apelurile, mesajele text și notificările primite în anumite intervale orare sau în timp ce telefonul este blocat, inclusiv apelurile de la numere pe care le recunoașteți. Deși această funcție poate fi utilă dacă nu doriți să fiți deranjat în anumite ore sau activități – cum ar fi atunci când sunteți la serviciu, faceți exerciții fizice sau dormiți – nu este neapărat o soluție pentru a preveni apelurile nedorite de la numere nedorite și nerecunoscute.

Blocarea apelurilor pe Android

Telefoanele Android sunt, de asemenea, echipate cu funcții de blocare a apelurilor. Pentru a bloca un număr, procedați după cum urmează:

 • Deschideți fereastra Telefon aplicație
 • Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus
 • Apăsați pe Setări > Numere blocate > Adăugați un număr
 • Adăugați orice număr pe care doriți să-l blocați

Blocarea apelurilor cu Google Voice

Dacă primiți apeluri telefonice nesolicitate pe Google Voice, este nevoie de mai puțin de un minut pentru a bloca orice număr nedorit.

 • Deschideți aplicația Google Voice
 • În funcție de versiunea dvs., apăsați pe Mesaje, Apeluri sau Mesagerie vocală (le puteți găsi în partea de jos a ecranului)
 • Căutați de acolo opțiunile pentru a bloca un contact

Dacă doriți să blocați un număr de telefon dintr-un mesaj text, mergeți la mesajul text, apăsați pe Mai multe opțiuni > Oameni și opțiuni > Număr de bloc > Bloc.

Blocarea apelurilor cu furnizorul dumneavoastră de servicii

Dacă blocarea apelurilor prin intermediul dispozitivului și al aplicației nu funcționează, puteți bloca un număr de telefon și prin intermediul furnizorului de servicii telefonice. Acest lucru poate dura mai mult, deoarece necesită contactarea directă a furnizorului dvs., dar este totuși un proces destul de simplu și nedureros în general.

Pentru a bloca pe cineva prin intermediul furnizorului de servicii, trebuie să sunați furnizorul și să faceți o cerere de blocare a unui anumit număr. Fiecare companie de telefonie are propriul proces atunci când vine vorba de acest lucru, dar există câteva similitudini generale între cei mai populari furnizori.

Verizon

Verizon dispune de multe funcții pentru cei care doresc să blocheze anumite tipuri de apeluri, inclusiv „Spam Alert” pentru telefoanele de acasă, care marchează apelurile robot ca fiind spam și le afișează pe afișajul Caller ID. Dacă sunteți client Verizon Fios Digital Voice, puteți utiliza, de asemenea, Nomrobo, o aplicație terță care blochează apelurile spam.

Pentru clienții Verizon cu un dispozitiv compatibil, funcția Call Filter este disponibilă gratuit – trebuie doar să vă conectați la My Verizon și să activați filtrele de apeluri.

În plus, funcția Call Filter Plus este oferită la un tarif lunar de 3,99 dolari, oferind funcții suplimentare, inclusiv identificarea apelantului, căutarea spam-ului, o listă personală de blocări, un contor de risc de spam și posibilitatea de a bloca în funcție de categorie.

T-Mobile

T-Mobile își sfătuiește clienții să blocheze apelurile nedorite din setările individuale ale dispozitivului, dar pentru o protecție suplimentară oferă o aplicație descărcabilă numită ScamShield. Aceasta vine cu funcții avansate împotriva înșelăciunilor, cum ar fi Scam Likely, Scam Block și Caller ID.

Utilizatorii T-Mobile pot, de asemenea, să activeze Scam Block prin conectarea online sau prin aplicația mobilă, formând #662# de pe dispozitivul T-Mobile sau sunând la 611 și vorbind cu un agent.

AT&T

Dacă folosiți un abonament AT&T pe un telefon digital, puteți:

 • Blocați ultimul număr care v-a sunat, formând *61
 • Dezactivați blocarea apelurilor formând *80.
 • Blocarea reactivă a apelurilor prin apelarea *60
 • Blocarea unui apelant de pe telefonul de acasă prin apelarea *67

Toate aceste servicii sunt gratuite.

Compania oferă, de asemenea, serviciile Digital Call Block Protect, care pot fi accesate prin prezentarea generală a contului myAt&T la rubrica Serviciile mele > Verificați sau gestionați mesageria vocală > Caracteristicile telefonului > Filtrarea apelurilor > Apelați la Protect.

Spectrum

Spectrum este prevăzut cu o funcție Call Guard care blochează automat majoritatea apelurilor spam. Probabil că este activată în mod implicit, dar puteți verifica starea acesteia conectându-vă la contul dumneavoastră Spectrum și navigând la adresa Servicii > Mobil > selectând numărul sau linia pe care doriți să o gestionați, apoi alegând Call Guard.

De asemenea, puteți utiliza aplicația My Spectrum App pentru a adăuga și a vizualiza manual numerele blocate și de pe lista albă.

Google Fi

Pentru a bloca pe cineva pe Google Fi, urmați acești pași:

 • Lansați aplicația Google Fi sau navigați pe site-ul acesteia.
 • Mergeți la Cont și selectați fila Confidențialitate & securitate opțiune.
 • În cadrul Setări pentru spam și contacte, alegeți Blocați numerele de telefon.
 • Aici, puteți introduce numere specifice și, dacă doriți, puteți furniza scurte descrieri.
 • Faceți clic pe Bloc pentru a finaliza procesul.

Utilizatorii Google Fi pot, de asemenea, să activeze Blocarea spam-ului cunoscut în cadrul aceluiași Spam și setări de contact după ce faceți clic pe Gestionați setările de contact.

Comcast Xfinity

Dacă folosiți Xfinity Voice și doriți să blocați apelurile de la numere necunoscute, puteți opta pentru opțiunea sa Respingerea apelurilor anonime caracteristică. Aceasta va bloca toate numerele de telefon care sunt marcate ca Anonim, Privat, Indisponibil sau Nul. Pentru a activa această funcție, localizați pictograma rotiței de setări din contul dvs. Xfinity Voice și selectați Blocarea apelurilor.

Aici, puteți adăuga numere de blocat manual, precum și să activați funcția Blocarea apelurilor anonime caracteristică. De asemenea, puteți bloca numerele care apar în istoricul apelurilor și în mesageria vocală selectând Blocare apelant > Confirmați.

Dacă aveți un abonament Comcast Business, puteți suna la (800) 391-3000 și solicita o listă cu toate apelurile blocate de sistemul de respingere selectivă a apelurilor în ultimele 28 de zile.

CenturyLink

Pentru a bloca numerele de telefon cu funcții de apelare CenturyLink, majoritatea clienților pot ajunge la centrul de actualizare CenturyLink formând *78 sau 888-(prefixul zonei dvs.)-8052.

Pentru cei din Minnesota, Iowa, Arizona și Oregon, se pot aplica unele numere diferite:

 • Pentru clienții CenturyLink din Minnesota cu prefixele de zonă 763 sau 952, trebuie să formați 888-612-8052.
 • Dacă vă aflați în Iowa și codul de zonă este 641, numărul de telefon la care trebuie să sunați este 888-515-8052.
 • Pentru cei care se află în Arizona și au prefixul de zonă 928, numărul de contact potrivit ar fi 888-520-8052.
 • În Oregon, formați 888-503-8052 dacă prefixul este 971 și 888-541-8052 dacă prefixul este 458.

Rețineți că este posibil să fie necesar să introduceți codul de securitate temporar 1234 prima dată când apelați Centrul de actualizare CenturyLink, care vă va solicita să vă creați propriul cod personal ulterior.

Blocarea apelurilor cu aplicații terțe

Aplicațiile terțe de blocare a apelurilor sunt o opțiune excelentă pentru posesorii de smartphone-uri care doresc să prevină apelurile nedorite. Principalul avantaj al aplicațiilor de la terți față de alte metode este ușurința de utilizare și personalizarea acestora.

Unele dintre cele mai notabile aplicații de blocare a apelurilor includ:

Hiya

Puteți găsi Hiya pe site-ul Apple App Store și Magazin Google Play. Ambele versiuni au obținut un rating de peste 4 stele de la sute de mii de utilizatori. Utilizarea aplicației este gratuită, așa că o puteți descărca și începe să o folosiți chiar astăzi.

Lista neagră a apelurilor

Calls Blacklist este o aplicație Android pe care o puteți descărca gratuit de pe site-ul Magazin Google. Are peste 10 milioane de descărcări, peste 750.000 de recenzii și un rating de 4,1 stele din 5. Aplicația vă permite să blocați apelurile și mesajele SMS de la numere nedorite și este extrem de ușor de utilizat.

Call Control

Call Control este disponibil atât pentru Android și iPhone utilizatori. Se concentrează în principal pe blocarea telemarketingului, a apelurilor de tip robocall și a apelurilor frauduloase și se mândrește cu faptul că își menține baza de date actualizată cu privire la cei mai noi escroci și la ID-urile lor de apelant. A fost descărcat de peste cinci milioane de utilizatori și are un scor mediu de 4,1/5 și 4,5/5 stele pe Google Play Store și, respectiv, Apple App Store.

Truecaller

Truecaller este o aplicație de top pentru identificarea apelantului și blocarea apelurilor, disponibilă atât pe Google Play Store și App Store. În ambele cazuri, are recenzii foarte bune din partea a aproape trei milioane de utilizatori. Modelul său include etichetarea spam-ului pe baza comunității, ceea ce înseamnă că există o mare probabilitate ca acesta să fie mereu la curent cu cele mai recente escrocherii. Truecaller poate fi descărcat și utilizat gratuit, dar aveți, de asemenea, opțiunea de a face upgrade la planuri plătite.

Nomorobo

Nomorobo este un serviciu de blocare a apelurilor, axat pe combaterea apelurilor telefonice false și a mesajelor spam. Este disponibil atât pentru Android și iOS și a fost prezentată în numeroase publicații ca fiind una dintre cele mai bune aplicații de blocare a apelurilor. În prezent, compania oferă o perioadă de probă gratuită de șapte zile, după care vă puteți abona la planurile de servicii Basic sau Max. Nomorobo este, de asemenea, disponibilă gratuit la majoritatea operatorilor VoIP.

Blocarea apelurilor prin VoIP

Blocarea apelurilor cu VoIP are unele particularități, cum ar fi:

 • Fiind mai ușor de personalizat decât abonamentele telefonice tradiționale atunci când vine vorba de blocarea contactelor, numerelor de telefon, codurilor de zonă, codurilor de țară, apelanților anonimi și așa mai departe.
 • Puteți bloca apelurile primite temporar sau permanent.
 • Furnizorii VoIP oferă suplimente, cum ar fi liste albe și liste negre, mesagerie vocală personalizată, servicii de filtrare a apelurilor și multe altele.

Cele mai multe servicii VoIP vin cu funcții integrate de blocare și urmărire a apelurilor, dar acest lucru depinde de fiecare furnizor în parte. De exemplu, Google Voice vă permite să blocați apelurile și mesajele text nedorite.

Blocarea apelurilor cu un dispozitiv de blocare a apelurilor

Blocarea apelurilor nedorite se poate face și cu dispozitive hardware dedicate. Acestea sunt cele mai bune atunci când doriți să blocați apelurile de pe un telefon fix și s-ar putea să nu fie la fel de accesibile, accesibile sau la fel de ușor de instalat ca aplicațiile mobile.

Escrocherii și raportarea apelurilor nedorite

Una este să fii deranjat de un coleg sau de o cunoștință enervantă și cu totul altceva este să fii hărțuit de escroci, telemarketeri și apeluri robot. Există mai multe tipuri de escrocherii – unele vor pretinde că sunt de la Fisc și vă vor cere bani, altele vă vor oferi oferte prea bune pentru a fi adevărate, iar unele pot pretinde chiar că cei dragi dumneavoastră sunt în pericol.

Dacă primiți un telefon de la cineva care vă cere bani sau informații sensibile pretinzând că este o instituție, verificați de două ori pe site-ul oficial al instituției respective. Raportați toate escrocheriile pe reportfraud.ftc.gov și luați legătura cu autoritățile în cazul în care escrocii devin insistenți.

În cele din urmă, nu uitați că unele apeluri telefonice de tip spam – chiar și cele care au un scop de marketing – sunt complet legale. De exemplu, campaniile politice, organizațiile de caritate și recuperatorii de creanțe au de obicei permisiunea de a vă suna, astfel încât blocarea numerelor lor se poate dovedi dificilă. Cu toate acestea, dacă continuați să primiți apeluri după ce le-ați cerut în mod explicit să nu vă mai contacteze sau dacă folosesc amenințări sau tactici de constrângere, atunci este posibil să trebuiască să raportați problema.

Sursa

Lasă un comentariu