9 modele de site-uri web B2B în care vizitatorii au încredere și pe care le înțeleg

Atunci când vine vorba de promovarea online a mărcii dvs. către alte întreprinderi, o abordare simplă și raționalizată este o abordare solidă. Oamenii care cumpără produse și servicii pentru propria afacere doresc, de obicei, să treacă direct la subiect. Ei nu au timp să treacă prin caracteristici ostentative sau funcționalități complicate pentru a găsi informațiile de care au nevoie.

Știind acest lucru, doriți ca site-ul web pe care îl creați să vă prezinte produsul sau serviciul, nu să vă stea în calea acestuia. Un vizitator al site-ului web ar trebui să înțeleagă în câteva secunde ce oferiți și cum soluția dvs. răspunde nevoilor sale. Iată câteva site-uri web B2B excelente care fac exact acest lucru.

Pagina de pornire Nextiva. Pagina de pornire Nextiva.

Nextiva se ocupă de comunicațiile de afaceri. Este un subiect destul de consistent care poate copleși rapid un proprietar de afacere care încearcă să găsească o soluție pentru a-și menține echipele conectate.

Nextiva știe acest lucru și contracarează complexitatea cu un site web simplificat, care elimină presupunerile cu privire la ceea ce oferă și la modul în care produsele și serviciile lor rezolvă o nevoie de afaceri.

Un vizitator al site-ului știe imediat ce anume oferă Nextiva – o abordare simplificată a gestionării tuturor comunicațiilor de afaceri.

Există un titlu foarte clar care subliniază abordarea lor simplificată și o descriere de o singură frază care explică cine și cum îi ajută să facă acest lucru. Graficul însoțitor întărește mesajul cu o defalcare clară și ușor de înțeles a diferitelor moduri în care Nextiva poate ajuta.

Meniul este, de asemenea, concis și acoperă toate elementele esențiale cu doar patru opțiuni. Numărul de telefon de contact este ușor de găsit. Apelul la acțiune de Începeți este, de asemenea, afișată în mod vizibil. Cel mai important, Nextiva facilitează aflarea prețurilor, un factor de influență cheie pentru multe întreprinderi care caută soluții.

Această abordare simplificată se regăsește pe întregul site Nextiva. Indiferent de pagina pe care o vizitați, veți vedea o mulțime de spațiu alb și informații cheie evidențiate în mod proeminent. Imaginile se aliniază strâns cu scopul Nextiva de a ajuta oamenii să comunice.

Ceea ce nu veți găsi pe site-ul Nextiva sunt clopote și fluierături inutile. În schimb, veți găsi conținut de înaltă calitate construit în jurul unui concept singular de simplificare a comunicării în afaceri. Aceasta este o abordare care funcționează bine pentru a oferi informațiile de care un telespectator are nevoie pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Dacă construiți un site B2B pentru o afacere care oferă produse sau soluții complexe, contrabalansați această complexitate cu o abordare simplificată și directă.

Pagina de start a Dropbox cu o "Începeți acum" buton. Pagina de start a Dropbox cu un "Începeți acum" buton.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le are orice întreprindere este cum să gestioneze fișierele digitale și alte tipuri de conținut pe care echipele lor le creează și la care colaborează. Dropbox și-a construit brandul în jurul rezolvării acestei probleme.

Pentru a se diferenția de concurenții săi și pentru a se asigura că vizitatorii site-ului înțeleg ceea ce face ca Dropbox să fie unic, site-ul își începe meniul de pe pagina de start cu întrebarea: „De ce Dropbox?”.

Întrebarea este afișată în mod proeminent în colțul din stânga sus, care este un spațiu spre care ochii gravitează în mod natural atunci când aterizează pe orice site. Acest lucru oferă vizitatorilor site-ului un răspuns imediat la întrebările pe care cel mai probabil le au atunci când compară diferite soluții de stocare a conținutului de la terți.

Dropbox încorporează, de asemenea, o mulțime de experiențe vizuale pe site. Acest lucru are câteva scopuri. Unul este că face ca subiectul relativ arid al stocării de conținut să fie mai atractiv din punct de vedere vizual. Celălalt este că această abordare funcționează ca niște mini-video explicative, demonstrând modul în care Dropbox rezolvă problemele de stocare și colaborare fără ca vizitatorul site-ului să citească vreun cuvânt de text.

Totuși, Dropbox nu se oprește la animații și videoclipuri. Folosește pictograme și text simplu pentru a explica în continuare tot ceea ce puteți face cu produsul său. Veți găsi această combinație de videoclipuri și text explicativ, împreună cu combinația îndrăzneață de fundal negru/text alb pe tot site-ul. Acesta este un site care invită la implicare din partea vizitatorilor săi, dar face acest lucru într-o varietate de moduri pentru a se adresa tuturor preferințelor vizitatorilor.

Dropbox face o singură excepție de la această alegere de design – pagina de prețuri. Aici este locul unde aspectul multimedia este inexistent. Textul și simplitatea sunt în față și în centru, ceea ce este ceea ce vă doriți dacă sunteți tipul de afacere care împărtășește prețurile cu vizitatorii în față. Indiferent cât de complex este restul site-ului dvs., păstrați pagina de prețuri simplă și ușor de înțeles și păstrați-vă vizitatorii mulțumiți.

Pagina de start pătrată cu un buton de început și un buton de contact vânzări. Pagina de start Square cu un buton de început și un buton de contact pentru vânzări.

Square a pornit ca o soluție pentru ca și cel mai mic proprietar de afacere să accepte plăți cu cardul de credit. De atunci, compania a evoluat într-o platformă cu servicii complete pentru tranzacții la punctul de vânzare (POS) și nu numai pentru întreprinderile mici.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii și extinderii sale continue, Square își menține site-ul web concentrat pe ceea ce face cel mai bine – ajutarea micilor întreprinderi să accepte plăți cu cardul.

Pagina de start a Square încorporează mult spațiu alb, ceea ce menține accentul pe imaginile foarte specifice care prezintă diferitele moduri în care Square ajută întreprinderile să accepte plăți. De la dispozitivele mobile la ecranele POS-urilor și până la aplicațiile mobile de pe un smartphone, este clar care este obiectivul principal al Square și cum o face. Imaginile alese răspund la „cum” fără a fi nevoie de un singur cuvânt.

Textul este la fel de concis, folosind un font mare, cu negru și bold, pentru a atrage atenția asupra misiunii Square de a ajuta întreprinderile să facă afaceri, ceea ce răspunde la „de ce”. Site-ul oferă, de asemenea, telespectatorilor o modalitate ușoară de a începe cu un buton CTA clar și mare pentru „Get Started” chiar sub titlu.

Pe măsură ce parcurgeți pagina, Square rafinează și mai mult experiența prin oferirea de personalizare în funcție de tipul de industrie, inclusiv restaurant, retail și frumusețe. Aceste opțiuni întăresc ideea că Square rămâne o soluție excelentă pentru întreprinderile mici și pentru mediile mobile. Indiferent dacă sunteți o afacere stabilită sau un startup care încă caută finanțare, Square arată clar că este o soluție pe care o puteți folosi.

Întregul site folosește același stil, cu mult spațiu alb, text negru și imagini care înfățișează clienți tipici ai Square care utilizează produsele. Aici nu există videoclipuri explicative inutile sau experiențe multimedia, ci doar un design curat și un accent pe beneficiile financiare ale alegerii Square.

Dacă proiectați un site web pentru un produs sau un serviciu care servește la ceva atât de serios precum obținerea de bani, nu puteți da greș cu o experiență curată, fără distragere a atenției, ca aceasta.

Pagina de pornire Intuit Mailchimp cu o "Start Free Trial" buton. Pagina de pornire Intuit Mailchimp cu un "Start Free Trial" buton.

Mailchimp este sinonim cu marketingul prin e-mail, o strategie pe care se bazează multe întreprinderi pentru a-și promova produsele și serviciile, pentru a promova evenimente și chiar pentru a solicita mărturii și recenzii ale clienților. Compania există de zeci de ani și, în acest timp, s-a impus ca lider în acest domeniu. Mailchimp nu ezită să profite de acest statut, incluzând clasarea sa pe primul loc cu îndrăzneală în partea de sus a paginii sale de start.

Utilizarea de către Mailchimp a spațiului alb și a textului negru ușor de citit atrage atenția asupra cuvintelor de pe pagină. Funcționalitatea de defilare permite companiei să cheme toate informațiile importante de care un potențial client ar putea avea nevoie fără a fi nevoit să facă clic pe un singur buton.

Pe măsură ce un vizitator se deplasează în josul paginii, site-ul explică în mod concis cele patru oferte principale ale Mailchimp, oferă un tur al produsului și trece direct la prețuri după aceea – toate acestea pe pagina de pornire.

Această abordare oferă vizitatorilor site-ului o înțelegere clară a ceea ce Mailchimp poate face și cât va costa, fără a se scufunda mai mult în site. Dacă un vizitator al site-ului crede că Mailchimp ar putea fi o soluție potrivită, poate aprofunda mai mult sau poate începe o încercare gratuită cu un simplu clic pe butonul CTA galben afișat vizibil, care rămâne prezent pe tot parcursul experienței pe site.

Dacă construiți un site pentru o afacere care are o ofertă suculentă, cum ar fi o încercare gratuită, asigurați-vă că mențineți această ofertă în față și în centru pentru conversii maxime, la fel cum face Mailchimp.

Exemplu de site web Procure cu trei categorii din care puteți alege: Proprietari, Antreprenori generali și Antreprenori de specialitate. Exemplu de site web de achiziție cu trei categorii din care puteți alege: proprietari, antreprenori generali și antreprenori specializați.

Dacă aveți un serviciu sau un produs care oferă soluții orientate către diferite categorii de public, o strategie excelentă este să indicați acest lucru pe pagina de pornire. Procore, o companie de software de gestionare a construcțiilor, face exact acest lucru. Un vizitator al site-ului poate identifica rapid categoria în care se încadrează și poate obține rapid informații specifice.

Odată ce un vizitator face clic pe una dintre căsuțe, Procore îl duce la o pagină plină de informații destinate publicului respectiv. Beneficiile produsului, semnalele de încredere sub forma unor nume de clienți recunoscuți care utilizează produsul, descrierile diferitelor caracteristici ale produsului, statisticile privind randamentul investițiilor și întrebările frecvente oferă potențialului client suficiente informații pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

O altă piesă de design a site-ului care este, de asemenea, excelentă este capacitatea de a schimba rapid regiunile din antetul care se găsește în partea de sus a fiecărui ecran. După cum v-ați putea imagina, o companie precum Procore are probabil clienți din întreaga lume. Oferirea de opțiuni clienților globali pentru experiența lor pe site este neprețuită.

Pe măsură ce vă construiți propriul site web B2B, țineți cont de publicul țintă și faceți ca acesta să găsească și să consume cu ușurință informațiile de pe site, cu cât mai puțină fricțiune posibil.

Pagina de aterizare Monday.com pentru planuri și prețuri cu un buton către "Începeți."Pagina de destinație Monday.com pentru planuri și prețuri cu un buton pentru "Începeți."

Monday este un instrument de gestionare a proiectelor care ajută echipele să colaboreze și să optimizeze fluxurile de lucru. Site-ul său general este curat și bine organizat, dar unde strălucește cu adevărat este pe pagina de prețuri.

Vizitatorii site-ului care se gândesc la Monday ca la un posibil instrument de gestionare a fluxurilor de lucru pot lua rapid o decizie informată cu privire la faptul dacă instrumentul corespunde cerințelor lor bugetare. Monday încorporează o opțiune practică de tip dropdown pentru mărimea echipei, care permite vizualizatorului să personalizeze prețurile pe baza numărului de locuri (licențe) de care are nevoie. De asemenea, oferă opțiunea de a vizualiza prețurile pe o bază anuală sau lunară.

Chiar mai bine este faptul că există o versiune gratuită pentru totdeauna a Monday, de asemenea disponibilă, plus o versiune de încercare gratuită pentru alte planuri. Și mai bine, nu este nevoie să furnizați un card de credit pentru a începe. Monday face o treabă foarte bună în a prezenta toate opțiunile de preț diferite, notând ce este inclus în fiecare dintre ele și făcând întregul tabel ușor de înțeles.

Designul paginii folosește o tonă de spațiu alb și text negru cu un font ușor de citit, precum și suficientă culoare pentru a diferenția și evidenția diferitele planuri. Este curat, raționalizat și minimalist – exact ceea ce vă doriți atunci când împărtășiți informații despre prețuri.

Dacă intenționați să includeți o pagină de prețuri pe site-ul dvs. B2B, luați exemplu de la Monday. Viitorii dvs. clienți vă vor mulțumi.

Pagina de destinație demonstrativă Zendesk cu un buton pentru "Arată-mi o demonstrație."Pagina de destinație a demo-ului Zendesk cu un buton pentru "Arată-mi o demonstrație."

Zendesk oferă soluții software de gestionare a serviciilor pentru clienți pentru întreprinderi de toate dimensiunile. Un lucru pe care compania îl face, de asemenea, este să încorporeze o fereastră pop-up în experiența de pe pagina de start pentru cei care vizitează site-ul pentru prima dată.

Cutiile popup sunt o modalitate ușoară de a genera lead-uri și de a stimula implicarea pe site. Zendesk se ocupă de acest lucru oferind o demonstrație gratuită cu a lor. Pentru un vizitator nou pe site, să sari la o demonstrație s-ar putea să nu fie primul lucru la care se gândește. Popup-ul Zendesk facilitează acceptarea, cu un buton mare și violet de apel la acțiune prezent pe un ecran mare și alb.

Odată ce faceți clic pe butonul mov CTA, sunteți îndrumat printr-o serie de ecrane care vă cer din ce în ce mai multe informații pentru a ajunge la butonul de lansare a demo-ului. Această tactică, numită uneori tehnica breadcrumb, este o modalitate dovedită de a construi o bază de date de lead-uri și de a obține informații de la telespectator pe care altfel nu ar vrea să vi le ofere din prima.

Pe măsură ce vă construiți site-ul dvs. B2B, țineți cont de locurile în care puteți adăuga pop-up-uri pentru a capta acest tip de informații. Este o modalitate excelentă de a vă accelera generarea de lead-uri.

Anume pagina de destinație care evidențiază caracteristicile lor cu o fereastră popup pentru a afla mai multe prin intermediul unei opțiuni de chat. Pagina de destinație Namely care evidențiază caracteristicile lor cu o fereastră pop-up pentru a afla mai multe prin intermediul unei opțiuni de chat.

Pentru întreprinderi precum Namely, care concurează pe o piață saturată precum cea a software-ului de resurse umane, să iasă în evidență poate fi dificil. Devine mai ușor atunci când adoptați abordarea Namely și clarificați de la început exact care este piața dvs. țintă.

Pentru Namely, este vorba de întreprinderile mici și mijlocii. Compania menționează acest lucru în titlul paginii de start, apoi detaliază sub formă de puncte cele mai frecvente puncte de dificultate pentru acest public.

Face toate acestea cu un design curat, fără complicații – mult spațiu alb, o culoare albastră atrăgătoare pentru titlu și o listă de puncte care adaugă un contrast de culoare.

Acest aspect facilitează captarea atenției cititorului. De asemenea, îi asigură pe vizitatorii site-ului că se află în locul potrivit (proprietar de întreprindere mică) sau confirmă că trebuie să caute o soluție în altă parte (întreprinderi de nivel enterprise).

Un alt lucru pe care Namely îl face bine este includerea unei ferestre de chat pop-up în colțul din dreapta jos. Există mai multe opțiuni pentru vizitatorii site-ului, de la chat live și programarea unui apel de prezentare până la contactarea asistenței pentru clienții existenți. Acest lucru oferă vizitatorilor site-ului alternative la căutarea pe site a ceea ce au nevoie.

Atunci când vă proiectați propriul site B2B, țineți cont de publicul țintă și apoi explicați clar cum soluția dvs. rezolvă problemele specifice ale acestuia. Apoi, simplificați cât mai mult posibil modul în care aceștia pot obține răspunsuri la întrebările lor.

Pagina de aterizare Stripe pentru a evidenția caracteristicile lor de consolidare a încrederii, cum ar fi timpul de funcționare, valutele acceptate și solicitările API pe zi. Pagina de aterizare Stripe pentru a evidenția caracteristicile lor de consolidare a încrederii, cum ar fi timpul de funcționare, valutele acceptate și solicitările API pe zi.

Pentru procesatorul de plăți Stripe, consolidarea încrederii este esențială. La urma urmei, potențialii clienți vor să fie asigurați că alegerea Stripe nu îi va lăsa cu probleme financiare pe parcurs.

Stripe se asigură că viitorii clienți primesc această reasigurare prin includerea informațiilor cheie într-un design ușor de citit. Culoarea albastră este asociată cu construcția sentimente de încredere, loialitate și încredere, așa că este o alegere excelentă pentru fundalul acestui infografic.

Un grafic animat care prezintă locațiile geografice în care Stripe își desfășoară activitatea demonstrează amploarea serviciilor sale și susține textul. Un format de tabel cu statistici cheie în text alb care iese în evidență pe fundalul albastru închis facilitează consumul rapid al datelor.

Împreună, aceste elemente de design transmit reasigurarea de care un viitor client are nevoie pentru a se simți bine când alege Stripe. Și este nevoie doar de un minut pentru a citi totul.

Dacă doriți să construiți încredere cu vizitatorii site-ului dvs., adăugarea de statistici și infografice puternice ca aceasta este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Sursa

Lasă un comentariu